Filmele sunt sursa noastra principală de divertisment. Acesta poate fi un mod distractiv și relaxant de a petrece timpul, oferindu-ne ocazia de a ne învăța lucruri noi, de a ne distra și de a ne cufunda într-o lume nouă. Filmele noastre românești sunt din ce în ce mai bune, atât vechi cât și noi. Iată o vedere de ansamblu și recomandare a celor mai bune filme românești vechi și noi.

Fie că mergeți la un concert, vă revedeți cu prietenii sau pur și simplu vă relaxați cu un film drag, industria de divertisment are ceva pentru toată lumea. În ultimii ani, industria de divertisment românească a cunoscut o creștere importantă, impulsionată de regizorii și producătorii harnici. A fost inaugurat un nou Golden Age, iar publicul este alarmat de numărul mare de filme interesante și de producții românești de succes.

Ce mai fac cele mai bune filme românești vechi?

Dacă trebuie să vorbim despre cele mai bune filme românești vechi, acestea se îndepărtează de ansambluri și sunt distribuite în principalele genuri de film. Totuși, se remarcă o abordare mai sublimă și mai pozitivă a vieții. În mod obișnuit, temele principale ale acestora se concentrează în jurul căutării adevărului, dovedindu-ne că spiritul sănătos învinge întotdeauna. Dintre acestea, unele dintre cele mai populare sunt:

• “Poarta”, regizat de Petre Marinescu, o poveste incitantă despre reîntoarcerea sacrificiului și dreptății într-o lume coruptă și opacă.

• “Opt Luni într-o Rai”, regizat de Lucian Pintilie și lansat în anul 1961, un film al disperării și al ambiției sale.

• “Întunecare”, regizat de Cristian Mungiu, lansat în anul 2002 și câștigător al prețului Cannes cu un mesaj puternic despre adaptarea în lumea modernă.

• “balanța”, regizat de Lucian Pintilie în anul 1983, o poveste despre sacrificiul și injustiția socială.

• “Omul zilei”, regizat de Stere Gulea și lansat în anul 1995, o dezbatere profundă despre dragoste, mândrie și sacrificiu.

Iar cele mai bune filme românești noi

În ultimii ani, producțiile românești au luat un nou avânt și a apărut un nou Golden Age pentru cineastul nostru local. Unele dintre cele mai bune producții sunt enumerate mai jos:

• “4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, regizat de Cristian Mungiu și lansat în anul 2007, o producție crucială care a reușit să câștige premiul Palm d’Or.

• „Totul despre mama mea”, regizat și scris de Cătălin Mitulescu în anul 2012 este o scurtă înregistrare a viselor pe care le credem și a viselor care dispar.

• “A doua cadere a Constantinopolului”, regizat de Cătălin Mitulescu și lansat în anul 2009, un film profund despre moartea unui vis și a unei lumi.

• “Final de drum”, regizat de Ioanis Nuguet și lansat în anul 2014, o producție românească de succes.

• “Sieranevada”, regizat de Cristi Puiu și lansat în anul 2016, o adevărată incursiune în lumea relațiilor dificile, a neînțelegerilor și a comunității.

• “Avengers. Ultimul război”, regizat de Marius Olteanu și lansat în anul 2019, un film despre puterea centrală și personajele faptelor eroice.

Ne-am asigurat că am luat în considerare mai multe tipuri de filme, inclusiv comedii, dramă, thriller, horror și documentare. Acestea sunt prezentate în funcție de gen și de popularitate. Vom începe cu cele mai cunoscute și apoi vom trece la alte producții și la cele mai populare. Mai jos, vă vom prezenta o descriere și recomandare a celor mai bune filme produse de industria de divertisment românească, din punct de vedere cinematografic, vizual și estetic.

Filme românești de comedie

Când vine vorba de comedie, excelăm în divertismentul local. Și cum nu poate trece cu vederea. Iată câteva producții marca „made in România”:

• “Caii măgarului”, regizat de Mircea Drăgan și lansat în anul 1972, o scurtă poveste despre comedia și relațiile cu adevărat complicate.

• “Terenul Veseliei”, regizat de Lucian Pintilie și lansat în anul 1982, un film despre căutarea adevăratului și a înțelegerii vieții.

• “Bunul gust costă”, regizat de Dan Pudiță și lansat în anul 1985, un film despre adevărata muncă depusă pentru a ajunge la visele noastre.