Canapea extensibila este un exemplu perfect de mobila multifunctionala si, in acelasi timp, una dintre cele mai confortabile piese de mobilier. Cu o canapea extensibila, sala de asteptare sau living-ul tau devin un loc modern si versatil, ideal pentru zilele toride sau racoroase, fara a fi nevoiti sa sacrificati confortul. Detalii mai jos.

Canapeaua extensibila este o piesa de mobila moderna, versatila si practica. Aceasta poate fi folosita pentru camere mai mici precum si pentru camere mare fara a sacrifica confortul si stilul. Poate fi folosita ca loc de odihna sau relaxare, cu multiple optiuni, materiale si finisaje care sa se potriveasca cu orice stil de amenajare.

Canapelele extensibile sunt disponibile in mai multe marimi si dimensiuni, de la paturile de o persoana, le modulare până la cele extensibile de mari dimensiuni. Canapelele extensibile sunt o alegere excelentă atunci când se alege mobilierul potrivit pentru orice camera.

Avantaje

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile oferite de canapeaua extensibila:

• Utilizare multifunctionala. Canapea extensibila poate fi folosita ca loc de relaxare, de odihna, un loc de joaca sau chiar un spaţiu de depozitare pentru haine si articole casnice.

• Refacerea confortului. Canapeaua extensibila iti ofera flexibilitate, permitându-ti sa recuperezi spatiu folosind expandator frecare sau chiar extensia din plastic a canapelei.

• Durabilitate si rezistenta. Durabilitatea si rezistenta fac ca aceasta piesa de mobilier sa dureze mai mult decât alte tipuri de canapele. Este construita din materiale de cea mai buna calitate si, prin urmare, va fi capabila sa reziste la utilizarea intensa.

• Aspect modern si finisaje unice. Canapelele extensibile sunt disponibile intr-o varietate de stiluri si nuante, astfel încât sa se potriveasca cu decorul oricarei camere. De asemenea, sunt disponibile si numeroase modele si finisaje care ofera un plus de eleganta si stil.

• Multiplicarea spatiului. Aceste tipuri de canapea sunt perfecte pentru camere mai mici. Cu ajutorul unei canapele extensibile, spațiul de locuit poate fi facil transformat intr-o masa de cafea sau un loc de relaxare in momentele aglomerate.

• Costuri accesibile. Canapeaua extensibila este una dintre cele mai ieftine piese de mobila disponibile pe piata.

Materiale si finisaje

Canapelele extensibile sunt disponibile in mai multe materiale si finisaje, printre care se numara:

• Pielea – Aceasta este cea mai practica alegere atunci cand vine vorba de canapea. Este foarte rezistenta si usor de intretinut, dar poate fi scumpa in comparatie cu alte materiale.

• Spuma – Spuma este foarte confortabila si moale. Are de obicei mai putine calorii decat alte materiale, ceea ce inseamna ca va rezista la uzura mai mult decat alte materiale.

• Plusul – Plusul este un material suplu si elegant care ofera canapelei un look romant si traditional. Acesta este de obicei mai scump decat alte materiale.

• Viscoelastica – Acest material este foarte flexibil si va oferi o suprafata de dormit perfecta si confortabila atunci cand se extinde.

• Microfibra – Microfibra este foarte ieftina si rezistenta, insa poate fi extrem de moale si confortabila.

Modele diferite

  1. Canapele extensibile cu lada. Aceste tipuri de canapele sunt foarte spatioase si confortabile, având un loc de depozitare situat sub sezut. Acest lucru poate fi deosebit de convenabil pentru stocarea dezy a diverse produse, astfel încât sa pastrati camera curata si fara dezordine.

  2. Canapele extensibile cu baldachin. Acest tip de canapea este ideala pentru cei care prefera un stil luxuriant si confortabil. Are un baldachin detasabil si foarte frumos care poate fi folosit pentru a proteja de lumina directa soarelui sau pentru a crea un spatiu mai intim, cald si cosy.

  3. Canapele extensibile cu parti despartitoare. Acest tip de canapea poate fi folosit pentru a separa sau pentru a imparti camera in mai multe camere. De asemenea, se pot plia sau extinde pentru a se potrivi la o varietate de nevoi.

  4. Canapele extensibile modulare. Acest tip de extensibile poate fi configurat si reconfigurat in mai multe forme si stiluri. Acestea ofera o multitudine de optiuni pentru o persoana sau o familie care isi doreste sa pastreze aceeasi piesa de mobilier pentru mai multe utilizari.

  5. Canapele extensibile de mari dimensiuni. Aceste tipuri de canapele extensibile sunt ideale pentru cei care doresc sa creeze un loc perfect pentru relaxare si confort. Sunt construite din materiale durabile si rezistente care sa reziste uzurii zilnice.

Intretinere si curatare

Canapeaua extensibila poate fi curatata de praf cu ajutorul unei mopuri obisnuite sau a aspiratorului. Curatarea se mai poate face si cu o carpa uscata pentru a indeparta tapiteria si a curata mereu pliurile. Pentru zonele dificil de acces, se pot achizitiona solutii de curatare speciale.

Cand vine vorba de intretinerea canapelei, acestea ar trebui curatate regulat si poziţiile ar trebui schimbate la fiecare cateva luni pentru a se evita asimetriile. De asemenea, se poate folosi un protector pentru a proteja canapeaua de pete sau de alte piese de mobila care pot sa ii deterioreze aspectul si textura.

In principiu, canapeaua extensibila poate dura mult timp daca este ingrijita corespunzator si se intretin regulat. Acestea vor ramâne sanatoase si bune, indiferent de cu ce stil este amenajata camera sau cat de mult se folosesc.