Atragerea oamenilor prin limajul trupului este un concept vechi ca timpul. Desi acest lucru a fost practicat de oameni din cele mai vechi timpuri, fiind unul din cuvintele-cheie ale procesului de evolutie umana, comunicarea prin limbajul corpului ramane un lucru mica inteles si subutilizat. Cu toate acestea, exista destule modalitati prin care putem sa invatam sa-i atragem pe ceilalti prin limbajul trupului nostru. Acest articol ar trebui sa te ghideze prin pasii ce-ti permit sa folosesti limbajul trupului pentru a-ti face remarcat sau pentru a comunica cu cei din jurul tau.

Ce este limbajul trupului si cum ne poate ajuta?

Limbajul trupului este un termen general folosit pentru a descrie modul in care ne expressam fara sa folosim cuvintele. Acesta cuprinde sau exprimate prin gesturi, limbaj facial, postura sau prin anturaj. Aceste forme de comunicare nevazuta influenteaza in general perceptia oamenilor despre noi si ne poate ajuta sa facem o prima impresie buna. Aceste aspecte ne poate ajuta sa atragem persoanele care ne intereseaza si sa le stramutam sa vina spre noi.

  1. Gesturi si limbaj facial

Gesturile sunt cea mai simpla si la indemana forma de limbaj nonverbal. Usor de facut dar greu de tras concluzii inteligente despre situatia in care ne aflam sau fara o cunoastere prealabila a persoanei vizate. In general, gesturile sunt abordate in functie de context si de intentia persoanei.

Gesturi precum zambetul si miscarea capului in semn de aprobare sau dezaprobare ne poate ajuta sa ne facem remarcati si sa canalizam emotiile in interactiunea cu ceilalti.

In ceea ce priveste limbajul facial, acesta poate fi folosit cu succes pentru a-ti exprima sentimentele si opiniile. Acest lucru poate fi facut prin expresii faciale regulate si regulate. Exprimarile faciale, cum ar fi surasul, rasul sau privitul inseamna cu adevarat multe si poate face alegerea potrivita.

  1. Postura si imbracaminte

Postura este o alta modalitate prin care ne putem exprima fara cuvinte. Postura ne poate ajuta sa facem o prima impresie buna si sa ne facem remarcati in mod pozitiv in gandurile celorlalti. Postura corecta poate include pozitia de mentinere a spatelui, a salutului, incruntarea sprancenelor sau a prefacerii prea mult. O postura impunatoare, confortabila si decisa ne poate ajuta sa atragem privirile celor din jur.

Este, de asemenea, recomandat sa iti poti alege hainele in functie de intalnirea pe care urmeaza s-o ai. Hainele reflecta in mod direct persoana pe care o reprezinti si te pot face sa para proaspat si curat. Dilema vestimentara poate fi rezolvata cu usurinta prin a alegeri unei imbracaminte inarmata cu tact si eleganta.

  1. Comunicarea fara cuvinte

Mai exista si alte moduri de a atrage oamenii fara sa folosim cuvintele, cum ar fi:

• Anturajul – stabiliti anturajul pozitiv si concentrati-va atentia asupra impartirii informatiilor si adoptarii unui comportament social pozitiv

• Surprindeti-i pe ceilalti cu actiuni curajoase si spontane

• Acceptati-i pe ceilalti asa cum sunt

• Veti arata ca sunteti interesati de ceilalti prin mentinrea contactului vizual

• Folositi atingerea sanatoasa pentru a conferi confort

• Exprimati-va in siguranta si cu inocenta prin interactiunea cu ceilalti

• Comunicati mesaje clare prin folosirea pozitiilor si gesturilor corecte

• Companii pline de optimism si de energie

• Antrenati-va mintea pentru a va canaliza energia corect

Atrageti oamenii prin limbajul trupului poate fi o sarcina mica intimidanta in anumite situatii, chiar si pentru persoanele care stiu sa-si foloseasca corect aceste cunostiinte. Cu toate acestea, prin engleza unei cunoasteri adecvate a limbajului trupului, cu siguranta vei reusi sa atrageti privirile celor din jur. Daca veti utiliza aceste cunostiinte si veti fi inconjurati de persone pozitive, cu siguranta veti putea face o prima impresie buna.