Premisa cu privire la îngrijirea corectă a pielii este aceea de a se proteja de soare, dar nu contează cât de atentă și constiincioasă să fiți, periodic sunteți expuși efectelor arsurilor solare și trebuie sa așteptați ca aceasta să se vindecea. Aflați mai jos câteva remedii pentru arsurile solare care funcționează și pot ușura disconfortul cauzat de acestea.

Ce sunt arsurile solare?

Arsurile solare sunt leziuni ale pielii, în general produse de expunerea excesivă a pielii la soare sau la radiații ultraviolete (UV). Aceste arsuri solare sunt frecvente vara, când persoanele ies in aer liber. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că, expunerea excesivă și prelungită la soare suprasolicită sistemul de protecție al pielii, ceea ce duce la arsuri.

Simptomele arsurilor solare

Arsurile solare se manifestă de obicei printr-o senzație de căldură sau disconfort la nivelul pielii, urmată de înroșirea pielii și mâncărime și durere. Urmele arsurilor solare se pot dezvolta în 12-24 de ore după expunerea excesivă la soare.

Cum am putea întârzia apariția acestora?

În prevenirea arsurilor solare, cea mai naturală și eficientă metodă poate fi implementată evitând expunerea prelungită la soare. Puteți folosi încălțăminte închisă, ochelari de soare, o pălărie largă și întotdeauna utilizați protecția solară adecvată. De asemenea, evitați ora cea mai plină a zilei, între orele 11 și 16 și mai ales în Lunile Estivale.

Remedii care funcționează pentru a trata arsurile solare

Remedii naturale și produse medicamentoase:

  1. Gheață: Gheața poate reduce inflamația cauzată de arsurile solare, făcând efect de calmare. Faceți o compresă din gheață și aplicați pe zona afectată timp de 10-15 minute.

  2. Aloe Vera: Aloe Vera are proprietăți anti-inflamatorii și hidratante, ceea ce reduce inflamația și durerea cauzate de arsuri. Folosiți un gel de Aloe Vera direct pe arsură și lăsați-l timp de cel puțin 15 minute. Această metodă de tratament poate fi aplicată de 2-3 ori pe zi.

  3. Miere și Bicarbonat de Sodiu: Amestecați bine această combinație și aplicați pe arsurile solare. Acest tratament tratează simptomele arsurilor solare în mod eficient. După aplicare, țineți compresa timp de 15-20 de minute, înainte de a o îndepărta.

  4. Produse farmaceutice: Medicamentele analgezice precum Ibuprofenul, Ayuprinul și Aspirina pot fi luate pentru ameliorarea arsurilor. Acestea sunt disponibile în farmacii, dar trebuie sa vorbiti întotdeauna cu medicul sau farmacistul dumneavoastră pentru confirmare și sfaturi suplimentare.

Câteva lucruri pe care le puteți face pentru prevenirea arsurilor solare

• Utilizați produse de protectie solara adecvate: Alege produsele potrivit, cat si o protectie solara potrivita pentru tipul de piele si gradul de expunere la soare.

• Purtați îmbrăcăminte adecvată: Utilizați îmbrăcăminte special realizată din țesături sintetice care pot bloca in mod eficient razele ultraviolete și au o protecție supra față de hainele de bumbac obișnuite.

• Umbrela: Utilizați o umbrelă pentru a-vă proteja de razele soarelui. Cu toate acestea, asigurați-vă că umbrela ta este suficient de lată, astfel încât să protejeze întreaga suprafață de pe piele.

• Masca de protectie: Incercați să vă obișnuiți să purtați măști de protecție pentru a vă proteja de razele UV ale soarelui, mai ales dacă aveți prin obicei să petreceti multe ore expunandu-vă la soare.

• Aplicați protecție solară la intervale regulate: Aplicați crema cu factor de protecție solară în mod regulat – de aproximativ o dată la 2-3 ore – chiar dacă folosiți și produse speciale.

• Beți multa apa: Hidratarea ajută la regenerarea și regenerarea pielii și va poate ajuta, de asemenea, să preveniți arsurile solare.

• Protejați-va fața: Atunci când ieșiți în aer liber, asigurați-vă că aveți cea mai bună protecție pentru pielea sensibilă de pe față, iar pentru asta, puteți folosi produse speciale pentru fața cu gamă largă de nutritive și hidratante.