Coreea de Sud a adus lumii multe lucruri bune și ea are câteva dintre cele mai bune seriale istorice de televiziune coreenne de top. La fel ca în orice domeniu, există lucruri bune și rele în Coreea de Sud. Cu toate acestea, serialele istorice coreene de la sfârșitul secolului douăzeci și începutul secolului twenty-one au reușit să capteze inimile coreenilor și să fascineze privitorii de pretutindeni. Există multe seriale istorice coreene care pot fi enumerate printre cele mai bune. 

Aceste seriale sunt atât de profunde și captivante, încât nu poți să nu te încânte și ești mereu prins. Acest articol cuprinde principalele seriale televizate coreene istorice de top și clasificarea lor în funcție de anii lor.

Istoria serialelor istorice coreene și contextul

Serialele istorice coreene au prins avânt în gloria lor la sfârșitul anilor ’90 și la începutul anilor 2000. Aceste seriale sunt caracterizate de un accent istoric și reprezintă evenimente istorice importante din Coreea și țarile învecinate în perioada Goryeo și Joseon. Aceste seriale au început să fie preluate în mod regular în alte țări, producând emisiuni de televiziune populare și de succes. Acest lucru a dus la o mare popularitate a acestor seriale în întreaga lume. Acest articol va explora tematica, costumele și personajele diferitelor seriale televizate coreene istorice de top.

Clasificarea serialelor

  1. Legendele Legendarului: Autorul

„Legendele Legendarului: Autorul” este unul dintre cele mai populare seriale tv istorice coreene de top. A apărut prima dată în 2003 și a primit cinci premii pentru regie și performanță în timpul transmiterii sale. Serialul este despre povestea lui Chun Ho, avocatul care luptă pentru dreptate în perioada Goryeo. Această poveste a fost scrisă în detaliu și a reușit să capteze inimile fanilor. Personajele au fost interpretate foarte bine și au reușit să capteze esența evenimentelor istorice din acea perioadă. Acest serial de top coreean are un număr total de 24 de episoade, iar fiecare episod vă va încânta.

  1. Dong Yi

Serialul TV „Dong Yi” a marcat un moment important în istoria serialelor istorice coreene. Acest serial TV a fost lansat pentru prima dată în 2010 și a durat treizeci de episoade pentru a povesti istoria lui Choi Suk Bin. Choi Suk Bin lupta pentru dreptate în perioada Joseon și a fost interpretat de Jang Geun Suk și Han Hyo Joo. Serialul a reușit să abordeze foarte bine această perioadă istorică, precum și tematicile relației dintre Regina In Hyun și Dong Yi. Acest serial a primit numeroase premii și recunoașteri pentru forța și profunzimea sa și merită văzut de toată lumea.

  1. Issungjung

„Issungjung” a fost lansat pentru prima dată în 2012 și este regizat de Joo Do Hyun și Choi Yi Su. Acest serial istoric coreean clasic are un număr total de 50 de episoade și se concentrează pe evenimentele de la începutul secolului al doisprezecelea. Acest serial de top abordează evenimentele istorice din Coreea, precum și legendele și trădările din acea perioadă. Acest serial coreean fascinant a fost interpretat de unii dintre cei mai buni actori coreeni, printre care Park Hae Il și Jung Jin Young.

  1. Iljimae

Iljimae este unul dintre cele mai bune seriale istorice coreene de top lansate pr ima dată în 2008. Acest serial istoric are 20 de episoade și abordează mai exact istoria regatului Joseon și vopsirea istoriei cu o răsturnare de turn. Acest serial coreean de top are o tematică interesantă și o poveste captivantă. A primit numeroase nominalizări la diferite premii și a fost interpretat de Lee Joon-gi, Park Si Ho și Han Ji Min.

Coreea de Sud oferă lumii multe seriale istorice de top și fascinante. Acestea abordează teme și subiecte interesante și captează inimile privitorilor. Există multe seriale istorice coreene care pot fi clasificate printre cele mai bune, cum ar fi „Legendele Legendarului: Autorul”, „Dong Yi”, „Issungjung” și „Iljimae”. Aceste seriale sunt uimitoare și vor capta intenția oricui care le vede. Aceste seriale de top sunt încântătoare și captează istoria și cultura coreeană într-o manieră evidentiată în mod corespunzător. Aceste seriale se vor bucura de succes și popularitate mai departe, oferind spectatorilor o poveste copleșitoare și captivantă.