Stai acasă. Construiește-ți singur unghiile. Acest lucru poate părea destul de intimidant și complicat, însă cu câțiva pași simpli, o vârstă minimă de concentrare și un pic de tehnică, vă puteți construi propria manichiură cu gel acasă. Acest ghid vă va conduce prin strategii și tehnici de bază pentru a vă crea propria manichiură cu gel profesională acasă.

  1. Prezentare

Pentru a începe, trebuie să înțelegeți ce este unghiile cu gel. În principiu, unghiile cu gel sunt simple, sunt de fapt o unghie acrilic cu gel. Acest gel este un șirag de sticlă transparent, ceramic sau colorat care oferă o acoperire dură când este durificată cu o lampa UV. Acest lucru asigură un look mai natural, fără cusături. În plus, (în opoziție cu unghiile acrilice) unghiile cu gel nu se exfoliază sau se decojesc așa cum se poate întâmpla cu unghiile false fabricate din acril.

  1. Produse necesare

Pentru început, aveți nevoie de produsele corecte. Aveți nevoie de geluri de gel de bază și de color, de un acrygel, de top-coat, de o pilă de unghii și de o lampă UV sau LED.

Gelul de bază se aplică la baza unghiei și vă ajută să creați formă și bază pentru a face unghiile cu gel.

Gelul de culoare are formulă user friendly și ideal de aplicat pentru a se extinde pentru a crea drepte solide la unghiile false. Unele au un finisaj satinat, în timp ce altele sunt strălucitoare.

Acrigelul este utilizat pentru a crea o formă și o bază pentru a permite ca unghiile false să fie încrețite. Acesta conține atât acrilic, cât și gel, îmbinându-le beneficiile.

Top-coat-ul se aplică deasupra unghiilor false create și face ca unghiile să rămână frumoase și curate.

O pilă de unghii este un instrument foarte important pentru buna formare a unghiei. Există mai multe forme și dimensiuni, cu viteze diferite pentru diferite tipuri de șlefuire. Puteți alege una pentru unghiile voastre.

Ultimele, dar nu cele din urmă, există difuzoare și lămpi UV. Acestea sunt instrumente de bază pentru durificarea gelului și face ca unghiile voastre să devină permanente.

  1. Etapa de pregătire a unghiilor

Înainte de prima dvs. manichiură cu gel, este important să vă pregătiți în mod corespunzător unghiile. Acest lucru implică curățarea unghiilor voastre cu săpun și apă caldă și apropierea cuticulelor și a cuticulelor. Apoi, folosiți pila pentru a vă lua formă și dimensiune dorite. După șlefuire, curățați unghiile cu un burete de unghii de nail sau cu o cârpă umedă. Tratați-vă unghiile cu un dezinfectant de unghii și verificați dacă toate unghiile sunt curate.

  1. Etapa de construire a unghiilor

Așa cum am spus, unghiile cu gel au fost concepute pentru a face aproape orice. Acest lucru se extinde la forma și dimensiunea unghiilor.

• Aplicarea bazei de unghii

Acest pas este foarte important. Baza unghiilor poate face sau rupe unghiile cu gel, deoarece aceasta are rolul de a absorbi excesul de umiditate și de a crea aderența cu unghiile voastre. Folosiți o stratură subțire pentru a acoperi toate zonele. Acest pas se usuce sub lampă UV sau LED.

• Aplicarea lui Acrygel

Această etapă pregătește o bază pentru lână. Acrygelul poate ține de diferite forme și dimensiuni, ceea ce îl face ideal pentru manichiurile cu gel. După aplicarea lui Acrygel, forma unghiilor se usucă sub lampă UV.

• Aplicarea gelului de culoare și uscarea

Aplicați o stratură subtire de gel de culoare pe unghii și uscați. Puteți aplica mai mult de o stratură de gel de culoare pentru a obține mai multă adâncime. Usecți-le sub lampa UV.

• Aplicarea top-coat-ului

Top-coat-ul se aplică la final pentru a crea acea strălucire a manichiurilor cu gel. După aplicarea lui, uscați-le sub lampa UV.

  1. Îngrijirea zilnică a unghiilor

Aceasta se încheie cu câteva lecții de îngrijire a unghiilor din partea noastră.

• Folosiți o cremă hidratantă pe unghiile și mâinile dvs. Se recomandă exfolierea mâinilor de două ori pe săptămână.

• Ștergeți unghiile cu o cârpă umedă și aplicați top-coat în fiecare săptămână.

• Nu folosiți produse care conțin alcool sau încercați să îndepărtați unghiile.