Pictura pe numere pentru copii este una dintre cele mai frumoase modalitati de a picta alaturi de familie. Acest lucru poate fi facut indiferent daca aveti un artist talentat in familie sau un incepator, ceea ce face aceasta activitate sa fie ideala pentru toata lumea. Ea ofera copiilor o modalitate de a se dezvolta prin expresia lor artistica, gasirea unui moment de relaxare si asimilarea cunostintelor de baza despre culori si forme.

Cu o imagine sau o ilustratie la indemana, precum si toate materialele necesare ramasitelor la va fi foarte simplu sa pictati impreuna cu copilul tau un tablou ce va rezista ca amintire a unui moment special pentru toata familia. Pictura pe numere pentru copii reprezinta o modalitate interesanta de a le da copiilor posibilitatea de a se exprima prin arta si de a-si dezvolta creativitatea.

Ce este Pictura pe numere pentru copii?

Pictura pe numere pentru copii reprezinta o modalitate de a-i ajuta pe cei mici sa se apropie de arta. Acest tip de activitate a fost inventata cu scopul de a introduce copiilor concepte precum culorile si formele prin simpla reproducere a unei imagini. Pe langa aceasta, copiii pot constata cata placere poate aduce pictatul alaturi de membrii familiei si au ocazia de a obtine multumire de sine. Lucrand la o pictura se invata cum sa organizeze informatiile, sa se ataseze de lucrurile ce trebuiesc realizate si reprezinta un prim pas in dezvoltare creativitatii copilului.

Utilitatea acestui tip de activitate consta in faptul ca oricine poate incepe sa picteze, iar lucrarile finale devin adevarate tablouri. Cu siguranta, copiii vor fi mandri sa se poata lauda ca au pictat singuri. De asemenea, acest lucrat devine un tablou original de familie, ce poate fi apreciat de toata lumea.

Care sunt avantajele Picturii pe numere pentru copii?

Exista mai multe avantaje atunci cand il inveti pe copilul tau sa picteze prin metoda Picturii pe numere:

 1. Habilitati practice: Copiii invata cum sa foloseasca pensulele, vopselele si alte instrumente necesare prin activitatea de acest gen. In plus, copiii pot descoperi cum sa faca curat in jurul lor dupa terminarea picturii ce este un lucru vital.

 2. Creativitate: Acest tip de activitate poate fi un factor important in stimularea si dezvoltarea creativitatii copiilor prin descoperirea de noi si interesante moduri de a picta.

 3. Relaxare: Pictura pe numere ajuta copiii sa se relaxeze si sa se deconecteze de mediul online. Acest lucru se intampla prin meditarea asupra caselor ce trebuiesc colorate si alaturarea a acestora.

 4. Cunostiinte de baza: Copiii pot invata cum se folosesc culorile si elementele de decor ca si obiecte prin activitatea de a picta. Acest lucru poate fi o ocazie perfecta pentru a introduce copiii in mintea artistilor si a exersa cunostiintele despre conceptele artistica.

Cele mai frumoase tablouri de pictat pentru copii

Pentru a adauga un strop de frumusete si prospetime in casa ta, ai putea sa alegi printre marea de tablouri de pictat pe numere ce se gasesc in magazine. Dar pentru a alege cele mai potrivite tablouri de pictat ce vor fi pline de culoare si gustul tau si cel al copilului tau iti oferim mai jos cateva variante ce sunt printre preferate:

 1. Poneiul Magic: acest tablou atragator poate fi unul dintre cele mai potrivite prietene pentru copilul tau daca ii place sa despice momente magice, distractive si colorate. Se potriveste cu orice tip de camera si va fi un plus de liniste si relaxare pentru toata familia.

 2. Flori Animate: acesta este un tablou ce se poate considera frumos si captivant prin florile vii ce dau culoare incaperilor si transforma esentialul in ceva ce poate fi admirat.

 3. Peisajul Apusului: acesta poate deveni unul dintre cele mai frumoase tablouri pline de culoare si emotii ce va aduce un plus de liniste si relaxare in casa ta.

 4. Rechini si Delfini: acest tablou reprezinta diversitatea impresionanta a inotatorilor subacvatici ce se pot plimba liberi culoarea reflectata de apa, sub lumina soarelui.

 5. Planse de colorat: aceste planse de colorat sunt perfecte pentru a va face una dintre cele mai excentrice ganduri sa devina realitate. Cu un design animat si original, cele mai frumoase planse de colorat se gasesc pe care le puteti alege pentru copilul tau.

Cum se face Pictura pe numere pentru copii?

Pentru a incepe aceasta activitate in mod corect si a obtine rezultatul scontat, respecta urmatorii pasi:

 1. Pregatirea: asigurati-va ca aveti langa voi toate materialele necesare: pensule, vopsea si tablouri de pictat ce trebuie sa fie foarte bine curatate. Copiii vor avea si nevoie de haine vechi sau un halat.

 2. Colorarea: acest pas este cel mai important si poate fi impartit in mai multe etape. Copiii isi pot decora imaginea folosindu-si imaginatia sau pur si simplu uitandu-se la numerele ce le trebuiesc colorate si urmand instructiunile.

 3. Uscarea: dupa terminarea culorii acestea trebuiesc lasate sa se usuce pe hartie de copt sau pe o placa speciala. Apoi acestea pot fi montate pe un suport sau chiar pe perete pentru a fi admirate cu mandrie.

Este foarte important ca atunci cand inveti pe copiii sau tai sa picteze sa nu i-i torniaza sau sa faca lucrurile pe jumatate. Lasa-i sa se bucure de fiecare casuta colorata si sa-si termine singuri tabloul. Nu uita nici sa-i invatati modul in care faci curat dupa ce s-au terminat lucrarea. In acest fel vor invata cum sa ia grija de lucrurile lor.

Acest articol va poate ajuta pe cei ce vor sa invatace copiii sa picteze si sa descopere placerea creatiei artistice. Alege cateva dintre cele mai frumoase tablouri de pictat pentru copiii tai si bucura-te impreuna cu ei de aceasta activitate.