Te simti fericita si entuziasmata ca esti insarcinata? Inseamna ca trebuie sa fii foarte atenta cu alimentatia pe care o alegi, deoarece aceasta are o directa influenta fiindca iti vei oferi nutrientii necesari pentru tine si copilul tau. Cu toate acestea, asta nu inseamna ca nu poti sa te bucuri si sa savurezi ceva indulcit. Consumul unei cantitati adecvate de ciocolata poate chiar sa fie benefic pentru tine si pentru copilul tau.

Iata de ce trebuie sa stii totul despre ciocolata atunci cand esti insarcinata!

Beneficiile consumului de ciocolata in timpul sarcinii

Consumul moderat de ciocolata nu iti va provoca niciun fel de riscuri pentru copilul tau, dar poate sa aduca beneficii importante. In primul rand, ciocolata contine antioxidanti, care pot preveni oxidarea radicalilor liberi, o reactie chimica ce are un impact negativ asupra organismului atat pentru mama cat si pentru copil.

De asemenea, ciocolata contine protectii solare, cum ar fi flavonoizi, care pot ajuta la minimizarea daunei induse de radiatiile UV. Aceasta antioxidanta poate fi de asemenea un ajutor pentru a diminua riscul de cancer deoarece reduce radicalii liberi ce cauzeaza deteriorarea celulelor.

Continutul de magneziu si fosfor al ciocolatei poate sa creasca nivelul energiei digestive si sa diminueze constipatia, cea mai comuna problema in timpul sarcinii. Ciocolata poate sa accelereze si procesele metabolice, fiind un ajutor foarte important.

Cantitatea de cacao in functie de meseria voastra

Ar fi recomandat sa zinceti in cantitatea de ciocolata consumata, intrucat uneori canitatile mari pot sa stimuleze formarea contractiilor false in timpul sarcinii. Inainte de a manca ciocolata, trebuie sa verifici in primul rand cea mai simpla si cea mai recomandata cantitate. In functie de meseria ta, cantitatea optima de ciocolata difera.

Sarcina Medicala  

Cantitatea recomandata de ciocolata pe zi pentru o femeie medical insarcinata este de 30-50 g.

Civil (secretara, programator etc)

O cantitate zilnica recomandata pentru femeile ce lucreaza in domeniul civil este de 15-20 g.

Femeie de afaceri

O femeie de afaceri ar trebui sa consume doar pana la 7-12 g pe zi.

Consumul excesiv de ciocolata poate cauza anumite riscuri pentru copilul tau si pentru tine. Inainte de a consuma ciocolata trebuie sa iei in considerare urmatoarele potentiale efecte secundare:

Creste riscul de diabet de sarcina

Un consum excesiv de ciocolata poate sa cresca cantitatea de glucoza din sange si sa cauzeze diabet gestational, ce poate fi foarte periculos pentru copilul tau.

Tensiune sanguina

Ciocolata poate sa scada tensiunea sanguina la mamele insarcinate, deci este important sa verifici in primul rand limita de consume de ciocolata ce o vei avea.

Perioada de nutritie prenatala

Un consum excesiv de cacao poate sa afecteze dezvoltarea neuronala a copilului tau, deci este important sa mananci sanatos si sa iei la considerare doza zilnica recomandata.

Modalitati exotice pentru a consuma ciocolata

Inainte de a incepe sa consumi ciocolata in exces, trebuie sa stii ca poti sa exersezi creativitatea culinara in timp ce te bucuri de cantitati adecvate de ciocolata.

Mousse de ciocolata

Ingrediente:

  • Ciocolata neagra – 250 g
    +200 ml stafide
  • Crema – 200 ml

Instructiuni:

  1. Pune ciocolata rupta bucatele sa se topeasca, mai intai pe foc, apoi pe baie de abures.

  2. Pune crema intr-un bol de ceramica, adauga restul de ciocolata topita si stafide, amesteca energic.

  3. Acopera bolul si lasa sa se raceasca pentru 30 de minute.

  4. Distribuie mousse-ul de ciocolata in boluri si decoreaza-le cu frisca sau alte ornamente, dupa preferinta si serveste.

Cheesecake cu ciocolata

Ingrediente:

  • Ciocolata neagra – 150 g
  • Frisca stoc – 250 g
  • Crema – 200 g
  • Foi de rulada pentru aluat – 150 g

Instructiuni:

  1. Pune crema intr-un vas de ceramica si adauga firimiturile de ciocolata neagra. Amesteca pana cand obtii o baza cremoasa.

  2. Decupa foile de rulada in forme patrate sau dreptunghiulare, aseaza-le in tava.

  3. Pune crema cu ciocolata peste foile de aluat, apoi adauga frisca si mararul pentru un plus de aroma.

  4. Acopera placinta cu folie de plastic si lasa sa se raceasca pentru 10 minute.

  5. Decoreaza cu ciocolata rasa si serveste.

Cum sa-ti ingrozesti portia de ciocolata

‘Mindfulness’ este un termen modern care inseamna sa ne concentram asupra momentului prezent si sa savuram cu adevarat clipele pe care le avem. Acesta este, de asemenea, un remediu excelent pentru a nu consuma excesiv de multa ciocolata.

  1. Savureaza cu ochii. Inainte de a manca ciocolata, lasa-te absorbit de culoarea acesteia. Savureaza-o pictura abstracta naturala oferita de ciocolata.

  2. Observe forma. Examineaza forma, atat in tava, cat si dupa ce ai luat ciocolata in mana.

  3. Au gustul venit. Cand mankat ciocolata, lasa-te oferit de gust si parfumul acestei delicatese.

  4. Savureaza mirosul. Recognosceste cum aroma se extinde pe miscarea limbii in gura si simte-l chiar si inainte de a mesteca.

  5. Savureaza momentul prezent. Dupa ce ai mancat o bucata de ciocolata, opreste-te si bucura-te de prezent.

Cand esti insarcinata, poti sa te bucuri de unele din produsele ce contin indulcitori, cum ar fi ciocolata.