Nu există mod mai bun pentru a investi în aspectul fizic al unei femei decât să investească în unghiile tale. Cu toții ne place să ne facem unghiile la salon, să avem parte de o manichiură proaspăt tratată. Însă, sezonul rece poate aduce cu sine unele probleme precum unghiile fragile care se deteriorează sau decolorate. Acest lucru se datorează multor factori din mediul înconjurător, precum poluarea sau schimbările temperaturei.

Acest articol îți va oferi mai multe soluții, principii, sfaturi și tratamente pentru a-ți întreține cu siguranță unghiile, în special în sezonul rece. Te vom ajuta să faci alegeri inteligente și să știi ce produse să folosești, pentru a avea unghii puternice, sănătoase și strălucitoare in sezonul rece.

Secțiunea I: Strategia privind îngrijirea unghiilor

Îngrijirea unghiilor este diferită în sezonul rece, de aceea trebuie să știi care sunt principiile de bază, astfel încât să ai unghii de invidiat. Uite ce ar trebui să faci:

1: Mentine-ti mainile curate și uscate

Este foarte important să ne clătim bine mâinile și să ne uscăm cu un șervețel, în fiecare dată când folosim o substanță chimică sau apă. Păstrând mainile curate și uscate, încetăm dezvoltarea bacteriilor și microorganismelor care sunt dăunătoare pentru unghiile tale. De asemenea, se poate preveni formarea prafului sau murdăriei care poate cauza deteriorarea lor.

2: Hidratează-ți fiecare unghie

Unguentele sau produsele intens hidratante sunt soluțiile perfecte pentru îngrijirea unghiilor în sezonul rece. Este important să aplici aceste produse pe suprafața unghiei, precum și în întreaga cuticulă, pentru a o hrăni și a o face suplă. Hidratarea ajută la luminarea cuticulei, creșterea densității unghiilor și prevenirea uscăciunii sau deterioării.

3: Folosește o topcoat cu micropor

Când ești la salon și te pregătești de manichiură nu uita sa alegi un topcoat cu micropor. Acesta ajută cuticulă la respirație și hidratare, protejează unghiile împotriva factorilor de mediu, precum poluarea, schimbările temperaturei, vântul și apă.

4: Folosește tratamentul de renfortare a unghiilor

Folosirea unui tratament de renfortare a unghiilor în sezonul rece este fundamental. Acest tratament îți va furniza unghiilor substanțele nutritive și vitamine necesare pentru ca ele să se întărească din interior către exterior. Poți găsi astfel de produse în mai multe magazine online.

Secțiunea a II-a : Produsele potrivite pentru a avea unghii sănătoase in sezonul rece

Acum că știm care sunt principiile pentru îngrijirea unghiilor în sezonul rece, avem nevoie de produsele adecvate. Așadar, mai jos ai lista cu produsele recomandate pentru ca unghiile tale să arate perfect in sezonul rece.

1: Balsam hidratant pentru mâini și unghii

Balsamul hidratant pentru mâini și unghii îți va preveni uscarea și mai ales crăparea unghiilor, asigurându-le tot nutrienții pentru a fi puternice și sănătoase.

2: Ulei de ricin

Uleiul de ricin poate fi foarte util pentru hidratarea unghiilor și cuticulelor, încetinind procesul de decolorare. Este perfect folosit și ca o bază tratament după o manichiură.

3: Creion pentru cuticule

Creionul pentru cuticule ajută la îndepărtarea cuticulelor excesive, și la încălzirea lor, pentru a fi mai ușor de îndepărtată.

4: Ceara de protecție

Ceara de protecție este soluția perfectă pentru a te bucura de unghiile tale la sfârșitul sezonului rece. Aceasta creează un strat protector împotriva factorilor nemernici precum vântul, apa și temperaturile scăzute care pot dauna unghiilor.

Secțiunea a III-a : Sfaturi și trucuri pentru a avea unghii sănătoase

Pentru a evita deteriorarea unghiilor, este important să respectăm anumite sfaturi și trucuri pentru a le întreține corect.

1: Folosește produsele adecvate pentru orice manichiură sau pedichiură pe care o faci.

2: Nu freca prea tare cuticula atunci când scoți sau aplici produse.

3: Folosește-ți durable umezitorul, dar mai ales produsele de îngrijire de sezon, specificate celor din sezonul rece.

4: Foliosește produse potrivite pentru vopseaua acrilica și gelul.

5: Folosește produse non toxice pentru unghii și mâini.

6: Nu omite baza, sigilarea și topcoat-ul, întotdeauna