A alege o culoare nu este doar un simplu lucru estetic. O culoare poate parca destul de adânc în psihic //create heading: Despre culori si personalitate// si nu numai. Si aceasta nu este o revelatie noua. Inca din antichitate, sute de epoci, culturi si civilizatii au creat legaturi intre culori si personalitate, sentimente, trairi.

Culorile si lor semnificatii

Culorile se folosesc in foarte multe domenii, fie ca vorbim despre cele zodiacale, elementales sau chiar religioase. Desi aceste domenii sunt extrem de interesante si potrivite pentru ce are de spus fiecare cu privire la sensurile lor, in acest articol ne vom concentra pe ceea ce spune personalitatea noastra despre culori.

Cum alegeti o culoare

Alegerile se fac intotdeauna prin constienta fiecaruia. De fapt, dacă le eliminăm din ecuație factorii cum ar fi epoci, culturi sau cei din jur, putem decide care ar fi pentru noi culoarea adecvata de fiecare data. Cum putem face asta? Principalul motiv pentru care alegerile noastre nu se restrang la ceea ce spun cei din jur, este intuitia.

Culorile pe care le alegem pot fi influentate de simturile noastre bazate pe propriile senzatii, pe trairile si sentimentele specifice. De exemplu, o persoana poate simti energie si optimism atunci cand observa o culoare precum galbenul. Ca si alternativ, o persoana poate fi foarte calmă si relaxată atunci când vede culori care denota pace și trăiri inegale cum ar fi verdele sau albastrul.

Interpretarea culorilor

Interpretarea culorilor este un alt mod interesant si foarte facil de a obține informații despre persoana chiar dacă aparține lui. Chiar dacă uneori se merge in detalii prea mult pentru a-i face pe plac, dar in general se poate spune ca:
• Galbenul reprezinta puterea si energia.
• Rozul simbolizeaza dragostea si feminitatea.
• Verdele simbolizeaza armonia, iertarea si pacea.
• Albastrul reprezinta intelepciunea si credibilitatea.
• Portocaliul simbolizeaza curajul si entuziasmul.
• Violetul simbolizeaza intensitatea si creativitatea.

De ce e important sa cunoastem ceea ce spun culorile despre noi

Culorile sunt folosite in parteneriate, in marketing si publicitate, deoarece acestea creeaza emotii, stari si sentimente in functie de aceleasi principii ca si ale persoanelor. Orice retea de atractie, orice simbol, orice impact poate fi creat dintr-o culoare specifica.

In general, fiecare persoana poate si ar trebui sa inteleaga ce exprima culoarea sa preferata asupra personalitatii sale. Cu cat ne vom intelege mai bine pe noi insine, cu atat mai bine, deoarece aceasta ne va ajuta sa ne definim intotdeauna melodiile si mesajele pe care le trimitem in afara. Fie prin comunicarea verbala, fie prin imaginile pe care le atragem in jurul nostru.

Culorile ne ajuta sa ne interpretam, sa ne dezvoltam, sa ne aprofundam, sa ne asimilam stari si sentimente, sa ne cunoaștem pe noi insine si sa privim in profunzimea ceea ce suntem cu adevarat si ceea ce alegem sa fim.

Culorile sunt esente in construirea parerii despre sine si in cea despre cei din jur. Acestea pot crea anumite emoții, stări și sentimente care nerezonabile sau nonverbale. Alegeri bune, sau proaste, te vor urma prin toate aspectele vieții. Asadar, daca facem alegeri constiente, ar trebui sa intelegem ce spune culoarea despre noi si ce ne spune despre alegerile noastre.