Fructele uscate sunt o sursa bogata de vitamine si minerale, mai ales de vitamina A, vitamina B, proteine, fibre, potasiu, magneziu si fier. Sunt usor de transportat, usor de depozitat si au gust placut si delicat. 

De asemenea, sunt unele dintre cele mai sanatoase alimente atunci cand vine vorba sa pierdeti in greutate. Faima lor ca fiind una dintre cele mai bune alimente de dieta poate fi in parte atribuita in parte acizilor organici, precum acidul citric si acidul oxalic, care ajuta la o mai buna absorbtie a altor nutrienti.

Cum ne ajuta fructele uscate sa slabim

  1. Ajuta la starea de satietate.
    Fibrele din fructele uscate cresc sentimentul de satietate, astfel incat iti vei controla pofta de mancare. Studiile arata ca femeile care mananca fructe au un nivel mai scazut de apetit. In plus, fibrele te ajuta sa te simti satul mai mult timp si sa mananci mai putin la urmatoarea masa.

  2. Sunt pline de nutrienti si in acelasi timp sunt sarace in calorii.
    Fructele uscate sunt pline de nutrienti si in acelasi timp sunt sarace in calorii. Acest lucru le face ideale pentru persoanele care doresc sa cumpere a furat mancaruri cu un numar scazut de calorii. Acest lucru inseamna ca poti manca cat mai multe nutrienti din fructele uscate, fara a prea multe calorii.

  3. Stimuleaza metabolismul.
    Potasiul si magneziul din fructele uscate sunt special pentru stimularea metabolismului. Acest lucru se intampla deoarece aceste doua minerale joaca un rol important in procesele metabolice si intr-o anumita maniera, pot sa ajute organismul sa foloseasca alimentele digerate in moduri mai eficiente.

  4. Aportul de vitamine si minerale stimuleaza rata metabolica.
    Studiile arata ca aportul de vitamine si minerale sunt foarte importante cand vine vorba de stimularea ritmului metabolic. Vitaminele, mineralele si nutrientii din fructele uscate ajuta la accelerarea metabolismului si ajuta la transformarea alimentelor digerate intr-o energie deplina, care poate fi folosita de organism.

  5. Sunt bogate in antioxidanti.
    Studiile arata ca fructele uscate sunt bogate in antioxidanti. Acesti antioxidant sunt esentiali in lupta anti-imbatranire a corpului si a mentineii pe termen lung a unei stari de sanatate. Acestia au proprietati anti-cancer si pot ajuta la prevenirea cardiovasculare.

  6. Scad nivelul de colesterol rau.
    Fructele uscate sunt bogate in fibre solubile, care pot ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau. Acest lucru se datoreaza faptului ca aceste fibre pot ajunge in intestine si lupta impotriva absorbtiei grasimilor si a colesterolului, ce provin din alimente.

Tipuri si recomandari pentru cantitati

  1. Prune:
    Prunele au un continut ridicat de fibre si pot fi consumate in fiecare zi, in cantitati de pana la 75 de grame. Aceste fructe sunt, de asemenea, bogate in vitamina K si energie, si au un gust dulce, care este adesea folosit si in diverse preparate.

  2. Curmale:
    Curmalele au, de asemenea, un continut ridicat de fibre si pot fi consumate in fiecare zi, in cantitati de pana la 75 de grame. Aceste fructe sunt bogate in mineralul zinc, care este esential pentru un sistem imunitar sanatos, can lucreaza in organism la redarea metabolic a vitaminelor si mineralelor.

  3. Stafide:
    Stafidele sunt printre cele mai bogate surse de vitamina K. Aceste fructe sunt, de asemenea, bogate in minerale, cum ar fi cupru, mangan, potasiu, fier si calciu. Se recomanda consumul de 75 grame de stafide in fiecare zi.

  4. Mesteacanul:
    Mesteacanul este unul dintre cele mai bune surse de mangan si vitamina B6, care sunt esentiale pentru mentinerea in organism a nivelelor de energie. Aceste fructe sunt, de asemenea, bogate in zinc si se pot consuma intr-o cantitate de pana la 75 de grame zilnic.

  5. Caju:
    Caju este o sursa foarte buna de magneziu si mangan, care au proprietati antioxidante si pot ajuta la prevenirea diferitelor boli. Acestea sunt, de asemenea, bogate in vitamine, cum ar fi vitamina E, acid folic si vitamina B6. Se recomanda consumul de 75 grame de caju in fiecare zi.

  6. Migdale:
    Migdalele sunt bogate in fibre si grasimi sanatoase, precum si antocianine si flavonoide, care ajuta la prevenirea bolilor cronice. Aceste fructe sunt, de asemenea, printre cele mai bune surse de vitamina E si pot fi consumate in cantitate de pana la 75 de grame in fiecare zi.

  7. Afine:
    Afinele sunt bogate in vitamina C, antocianine si fibre solubile. Aceste fructe au, de asemenea, un grad ridicat de potasiu si ajuta la mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular. Se recomanda consumul de pana la 75 grame de afine in fiecare zi.

  8. Nucile:
    Nucile sunt o sursa importanta de proteine si fibre, precum si una dintre cele mai bune surse de vitamina E. Acestea sunt, de asemenea, bogate in seleniu si fitosteroli, care pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol. Se recomanda consumul de pana la 75 grame de nuca in fiecare zi.

Beneficiile detoxifierii prin consumul de fructe uscate

  1. Cresteti aportul de vitamine si minerale.
    Consumul de fructe uscate va poate ajuta sa cresteti aportul de vitamine si minerale vital fundamenatale de care organismul are nevoie pentru a functiona eficient. Acest lucru se datoreaza faptului ca fructele usuate sunt foarte concentrate in nutrienti, precum potasiu, calciu, magneziu si vitamine.

  2. Ajuta la detoxifierea ficatului.
    Fructele uscate sunt bogate in antocianine, care sunt antioxidanti cu proprietati de curatare. Acestia ajuta la promovarea detoxifierii naturale a ficatului, deoarece lupta impotriva radicalilor liberi si ajuta la stimularea enzimelor din ficat, care sunt responsabile pentru detoxifierea sa.

  3. Ajuta la reglarea metabolica.