Decorarea unui dormitor mic poate fi o adevarata provocare. Aflandu-te pe o suprafata limitata ce trebuie sa satisfaca nevoile tale interioare nu este un lucru usor. Nimeni nu isi doreste sa se simta surprins in propriul camin, asa ca invata sa lucrezi cu spatiul pe care il ai, dar si sa fii creativ.

Decorarea unui dormitor mic este o activitate plina de provocari. Cu toate acestea, se pot obtine rezultate remarcabile cu ajutorul unor solutii creative. Arta decorarii dormitorului se refera la distributia corecta a spatiului si alesul designului si a culorilor potrivite care sa transmita exact ceea ce inseamna a-ti crea priveliste personala.

I.Importantul aspect al functionalitatii

Un principiu esential atunci cand decorezi un spatiu mic este functionalitatea acestuia. Fiecare obiect ales trebuie sa servesca unui scop precis. Redimensionarea mobilei, selectarea materialelor cat si pastrarea unui dorit nivel de luminare sunt cateva exemple de principii ce trebuie sa fie bazate pe conceptul unui confort pe o suprafata limitata.

  1. Pastrare a spatiului

In primul rand, trebuie sa te asiguri ca faci optimizarea corecta a spatiului. Pune-ti intrebari precum ce poti integra sau ce obiecte iti sunt necesare. De asemenea, asigura-te ca detaliile sunt in concordanta cu designul general ce urmeaza sa fie implementat in spatiul tau.

Acestea fiind spuse, pe langa mobila aleasa si functionalitatea acesteia, exista si cateva trucuri ce pot fi folosite pentru a crea false impresii de dimensiuni. Utilizarea unor obiecte de mari dimensiuni intr-o camera mica poate avea efectul de a reduce apparent spatiul disponibil, astfel acesta sa para mai mare.

  1. Arta amenajarii

De asemenea, exista cateva trucuri specifice designului interior pentru a crea o impresie de spatiu mai larg. Folosirea unor culori deschise pentru pereti sau tapet poate da senzatia unui volum mai mare al incaperii. Decoratiunile pe pereti se pot face in moduri minimaliste si sa corespunda cu stilul general al decorului ales pentru o atmosfera unitara si fina. Este, de asemenea, recomandat sa se utilizeze gresie pentru pardoseala ce poate reflecta lumina naturala si asa sa creeze o senzatie de spatiu mai mare.

II.Optimizarea culorilor

Optimizarea culorilor poate fi, de asemenea, un element esential pentru a crea o camera mica sa para mai mare.

  1. Cea mai buna strategie

Utilizarea unei culori neutre pentru pereti este cea mai buna strategie deoarece se confirma faptul ca aceasta tine sub control luminozitatea si contrastul. Utilizarea culorilor deschise, pana tarziu in seara, contribuie la iluminare si, astfel, ofera o senzatie de spatiu mai mare. Unul dintre trucurile designersului este folosirea aceleiasi culori pentru obiectele interioare si podeaua astfel incat sa nu se creeze mari contrasturi in forme si culori.

  1. Neintruzivul rol al mobilierului

Mastile si mobilierul trebuie, de asemenea, sa fie alese cu grija. Obiectele ce au liniile curbe si unghiurile severe trebuie evitate pentru a preveni o disipare a constructiilor geometrice ce dau acestei camere o senzatie stranseasca. In schimb, o mobilier ce se potriveste subtil in peisajul camerei si nu intruzioneaza in spatiul generat pot face ca toate aceste elemente sa fie in armonie si sa creeze un stil de decor unic, toate combinate pentru a adauga profunzime camerei.

III. Accesorizare

In ultimul proces al decorariii se poate face si accentuarea prin serviciul de accesorizare.

  1. Acordarea de culori

Designul interior necesita intotdeauna un aport regulat de culoare. Ferestrele si usile sunt vederea din orice camera si pot improspata spatiul instantaneu. Se poate alege o vopsea sau o gama de culori ce nu se poate potrivi cu tematica ales. Obtinerea unei senzatii de spatii mari se poate face si prin schimbarile ce se fac asupra mobilei, pentru a aduce nivelul de simtire in camera dorita.

  1. Impletirea culorilor

Se pot face combinatii intre culori subtile ce ar fi designul tapetului si un covor sau gresie care sa se potriveasca si sa accentueze camerei mai multa adancime si luminozitate. De asemenea, se pot folosi rujluri decorative sau lampi cu adevarat unice ce vor atrage atentia si vor face camera sa para mai mare. Decoratiunile pot si ele sa ajute la transformarea camerei, prin adaugarea unor obiecte utile care sa diversifice si sa completeze accentele pe care le-ai folosit pentru crearea camerei tale.

IV.Unicitatea camerei

Cea mai importanta lucrare atunci cand vine vorba de decorarea camerei de dimensiuni mici este a genera unicitatea. Creativitatea este elementul cheie ce trebuie confirmat de stilul propus pentru camere. Fii original si foloseste cele mai potrivite culori, obiecte si obiecte pentru a spini camera ta pe un cale ce iti este asunza, una creativa si unica.

  1. Focusul asupra detaliilor

Atentia deosebita acordata detaliilor poate fi unul dintre elementele ce dau nastere la o camera superba si unica. Un mic detaliu poate schimba intreaga atmosfera a camerei. Obiectele decorative de dimensiuni mici vor oferi mai multa decoare si va da senzatia unei camere mari.

  1. Alcatuirea unor seturi de mobila

Alegerea si alcatuirea corecta a unor seturi de mobilier ce poate sa iti ofere functionalitatea potrivita pentru camera ta poate face ca camera sa arate deschisa. Poti utiliza, de asemenea, un tablou impresionant sau oricare altceva ce te incanta ideea de a te pavaza de un spatiu limitat.

V.Decorarea cu produse interesante

Decorarea camerei poate fi realizata si prin alaturarea unor produse interesante ce cresc cu usurinta sentimentul general al camerei.

  1. Oferirea unei atmosfere relaxante