Celulita este o problema principala care ne da batai de cap multora dintre noi si, in ultimii ani, au aparut multe metode si produse de reducere a celulitei. Printre acestea se numara aparatele de masaj anticelulitic, unele dintre cele mai frecvent utilizate tool-uri pe care femeile le au la indemana. 

Acest articol va explora cu atentie tehnica masajului anticelulitic, oferind totodata informatii cu privire la beneficiile si tipurile aparatelor de masaj si modul de a le folosi.

Despre celulita

Celulita este unul dintre cele mai comune inamici ale frumusetii noastre. Cea mai frecventa este cea subcutanata, care apare pe coapse si parti laterale ale abdomenului, urmata de cea superficiala, localizata pe solduri, abdomen si spate. In prezent, s-a constatat ca unul din cinci adulti tineri poate suferi de aceasta forma de celulita.

Despre masajul anticelulitic

Masajul anticelulitic este o modalitate eficienta de reducere a celulitei, cu multe beneficii multiple, inclusiv un ten mai catifelat, mai putina retentie de lichide, eliminarea toxinelor si, desigur, un aspect mai ferm al corpului.

Aparate de masaj anticelulitic

Aparatele de masaj anticelulitic promovate acum pe scara larga reprezinta un mijloc modern si eficient pentru a reduce celulita si pentru a tonifia musculatura ascunsa a corpului. Aceste aparate au ca scop revitalizarea straturilor profunde din interiorul tesutului conjunctiv, eliminand excesul de apa si toxinele enzimatic si drenand fluxul limfatic. Acestea vin de obicei cu diferite tipuri de tehnici de masaj, precum:

• Vacuum Therapy – acesta foloseste un rulou, care acopera o parte a pielii si ajutacelulita deformata sa revina la forma normala.

• Radiofrequency Therapy – acest tratament utilizeaza undele radio de inalta frecventa pentru a ajuta la reducerea celulitei, tonifierea si netezirea pielii.

• Cavitational Therapy – aceasta utilizare ultrasunete pentru a reduce aspectul ridurilor si pentru a stimula sinteza colagenului.

• Masajul profund dinamic – masarea cu miscare profunda foloseste presiunea si miscarea repetata a ruloului care modeleaza si netezeste pielea.

• Depolarizarea electroterapeutica – aceasta metoda foloseste energie electricala pentru a stimula muschii si pentru a reduce celulita.

• Infrasunetele – terapia prin infrasunete foloseste unde sonice slabe pentru a asigura drenarea limfatica si reintinerirea pielii.

Beneficiile aparatelor de masaj anticelulitic

• Aparatele de masaj anticelulitic ajuta la modelarea si definirea corpului, oferind un aspect ferm si stralucitor pielii.

• Masajul ajuta la reducerea inflamatiilor si la revenirea in forma a zonei afectate.

• Stimuleaza circulatia si ajuta la reducerea retentiei de lichide din organism.

• Aparatele de masaj anticelulitic ajuta la intinderea tesutului conjunctiv si tonificarea muschilor.

• Stimuleaza sinteza colagenului si ajuta la prevenirea celulitei.

• Asigura drenaj limfatic si eliminarea toxinelor.

• Reduce aspectul ridurilor si ofera un ten catifelat.

Suplimente de masaj anticelulitic

Produsele suplimentare pentru masajul anticelulitic, ca geluri si seruri, contin substante care favorizeaza pierderea in greutate si reducerea celulitei. Acestea sunt formate din ingrediente precum extractele de cafea verde, uleiurile esentiale, antioxidanti, substante tonifiante, extracte vegetale, alge marines etc. Aplicarea acestor produse in combinatie cu masajul ajuta la reducerea celulitei si la tonifierea muschilor.

Utilizarea aparatelor de masaj anticelulitic

Modelarea si tonifierea corpului cu aparatele de masaj anticelulitic trebuie facuta regulat pentru rezultate optime. Acestea se aplica in mod normal in zonele afectate de celulita. Durata de aplicare si intensitatea masajului vor fi ajustate independent, in functie de preferintele si necesitatile personale.

Numeroase persoane recomanda utilizarea unui ser special pentru masajul anticelulitic inainte sau in timpul tratamentului. Acest lucru poate ajuta la reducerea celulitei si la modelarea corpului.

De asemenea, este important sa evitati sa aplicati prea multe aparate de masaj pe o zona a corpului, deoarece aceasta poate duce la iritatii sau dureri. Este necesar sa luati pauze intre utilizari pentru a preveni astfel de situatii neplacute.

Aparatele de masaj anticelulitic reprezinta, astazi, unul din cele mai populare tratamente pentru reducerea celulitei si pentru tonifierea corpului. Acestea sunt eficiente si sigure, putand fi folosite fara prea multe interdictii. Beneficiile masajului anticelulitic sunt multiple, printre care se numara aspectul mai catifelat al pielii, reducerea celulitei, eliminarea toxinelor, drenarea limfatica si modelarea corpului. De asemenea, se recomanda in paralel si produse suplimentare, precum seruri si geluri speciale pentru masaj, pentru a obtine rezultate optimale. Tu ce aparat de masaj anticelulitic, credeti ca este potrivit pentru dvs.?