In ultimii ani, social media a ajuns sa ocupe o parte din vietile noastre. Si, indiferent de reteaua sociala la care ne-am uitat, ne-am dat seama ca gelozia si anxietatea par sa fie destul de frecvente printre utilizatori.

Gelozia aceasta poate fi o problema importanta atunci cand postam pe Facebook, desi poate fi usor sa o ignoram. Indiferent de varsta, Facebook poate fi un mediu toxic, iar cei care se uita la feed-ul tau de pe Facebook, fac parte din aceasta lume virtuala.

In articolul de astazi vom vorbi despre gelozie si, mai exact, cum sa o detectezi si cum sa o remediem atunci cand apare pe Facebook.

Ce este Gelozia?

Gelozia, in general, se refera la sentimentul de retrogradare si iritat pe care îl simti atunci cand altcineva ofera un lucru in care tu consideri ca tu ai fi meritat primul. Acest lucru poate fi chiar si un like sau un comment pe Facebook. In general, gelozia este neconfirmata, iar sentimentele care sunt implicate nu sunt intotdeauna de buna calitate.

Gelozia pe Facebook este destul de comuna, aceasta se manifesta mai ales prin factori precum:

-repartizarea de likes la alte persoane decat la tine
-atentia acordata la postarile altora decat cele ale tale
-alte persoane care posteaza imagini cu evenimente la care ai fi vrut sa mergi

De ce apar Geloziile ?

Gelozia poate aparea in mod natural atunci cand iubesti sau ai grija de cineva si simti ca cineva altcineva primeste ceva de la acea persoana si tu nu. Ichizosenia pe care o simti cand credeai ca ai ramas singur iti poate produce sentimente negative precum gelozia.

Gelozia poate fi o problema pentru ca poate consuma energia si starea ta emotionala, indiferent de unde provine. Oarecum este greu sa iti controlezi sentimentele cand datele tale sunt expuse online si iti torace libertatea sa te bucuri de viata.

Cum sa Detectezi si sa Te Feresti de Gelozia pe Facebook?

Desi gelozia poate fi un sentiment normal si obisnuit, asa cum am discutat mai sus, ea poate fi descurajanta si poate duce la un comportament toxic. Putem detecta semnele si sa le remediem prin urmatorii pasi:

  1. Testeaza-ti Propriile Rezultate

Primul pas pe care il poti face pentru a te feresti de gelozia pe Facebook este sa-ti analizezi propriile rezultate. Pentru a face acest lucru, intereseaza-te si urmareste ce mesaje imparti, ce postari personalizate produci si ce conturi urmaresti. Apoi urmareste-ti contul social si analizeaza-ti postarea in profunzime.

  1. Ajusteaza-ti Contul

Pentru a evita gelozia pe Facebook, schimba-ti contul. Daca partenerul tau se afla pe un cont, poate fi dificil sa nu fi gelos. Pentru primul pas, asigura-te ca numai persoana cu care ai aceasta relatie stie informatii personale, cum ar fi pozele personale sau adresa ta exacta.

De asemenea, simti-ti comodul sa cenzurezi postarile tale principale, indepartandu-le pe cele negative si Instagram-ul inutil pe care il poti avea.

  1. Negociaza regulile

Un alt lucru pe care ti-l poti permite este sa negociezi regulile cu partenerul tau. Fie ca este vorba despre urmarirea unor persoane in comun, postarea unor poze sau informatii personale, orice ar putea scadea gelozia pe Facebook ar trebui luat in considerare si trebuie sa il discutati cu partenerul tau.

Cum Sa Remediezi Gelozia Pe Facebook?

  1. Fa-ti timp sa reflectezi

Daca detectezi vreun comportament sau sentiment ca gelozia iese, ia-ti cateva minute sa reflectezi asupra starii tale. Incearca sa te concentrezi pe anumite dialoguri si ganduri pe care le poti face pentru a diminua comportamentul tau gelos.

  1. Concentreaza-te asupra ta

Cea mai buna modalitate de a remedia gelozia pe Facebook este sa te concentrezi asupra ta. Fa-ti timp ca sa te relaxezi si sa incerci sa te bucuri de orice lucru bun care ti se intampla. Creaza-ti un sistem de recompense alisi te bucuri de acest lucru si vei simti o stare mai buna si vei uita starea aqua geloasa.

  1. Concentreaza-te asupra increderii tale

Inceraca sa gasesti moduri prin care sa-ti cresti increderea. De exemplu, fa un hobby sau ia lectii de dans. Aceste activitati impreuna cu increse oferite prietenilor pot crea increderea pe care o meriti si vei putea sa te bucuri de activitatea ta pe Facebook fara sa te simti gelos.

  1. Fa schimbari in vrerea ta

Fa schimbari minore la modul in care percepi lumea, dar si la modul in care reactionezi la sentimentele care par sa te invinga. Este important sa observi cum anumite evenimente si persoane pot influenta starea ta emotionala si sa incerci sa te concentrezi la perspective pozitive in viata ta, in loc sa le permiti sa te chinuie.

  1. Fa intalniri

Schimba lucrurile prin fa intalniri. Faptul ca stii alti oameni poate diminua simptomele de gelozie pe care le ai pe reteaua sociala. Inviteaza alte persoane la pranz sau impartaseste evenimente comune pe care le vei organiza cu familia si prietenii , astfel poti face o schimbare prin care iti vei relansa spiritul.

Gelozia poate fi o problema importanta pentru multi oameni pe retelele sociale. Desi poate fi dificil sa facem fata sentimentelor noastre, am descris mai sus modalitati prin care ne putem detecta si remedia aceste sentimente. Aceste tipuri de sentimente pot fi dificil de controlat, insa, daca actionam in mod pregatit si intelept, putem face ca Facebook-ul sa fie un mediu mai placut si sanatos.