Sucurile de fructe și legume sunt extrem de nutritive și bogate în substanțe nutritive, putând fi consumate în diferite moduri ca băuturi sănătoase, încercând să facem modificări mici în regimul alimentar. Chiar dacă s-ar părea complicat să facem asta, cu sucul din fructe și legume putem aduce din abundența de vitamine și minerale esențiale în dieta noastră și să ne bucurăm de beneficiile acestorie.
Există însă câteva recomandări pe care trebuie să le respectăm când pregătim sau cumpărăm sucuri de fructe și legume:
• Amestecăm tipurile diferite de fructe și legume pentru a aduce mai multe beneficii;
• Cumpărăm sucuri proaspăt stoarse, din magazine specializate;
• Folosim foc moderat pentru a se păstra gustul natural al fructelor și legumelor;
• Amestecăm cu apă sau băuturi cu efect probiotic pentru a mări proprietățile nutritive;
• Adăugăm ingrediente precum frunzele de mentă sau șoldănele, pentru a mări proprietățile antioxidantelor.
Amintim mai jos de principalele beneficii ale sucurilor din fructe si legume.
Pentru sănătate:
• Conțin vitamine hidrosolubile și minerale, vitamina A, C, și beta-caroten din legume precum morcovul, spanacul sau sparanghelul;
• Previn anumite boli, pentru că au un conținut ridicat de antioxidanți;
• Previn osteoporoza;
• S-au dovedit a avea proprietăți anticancer;
• Conțin fibre și multe alte substanțe care ajută la controlul nivelului de colesterol;
• Aportul se poate face rapid și în orice moment.
Pentru dietă:
• Sunt băuturi hranitoare și bogate în vitamine;
• Aducem în dieta noastră nutrienți care sunt esențiali pentru metabolismul nostru;
• Ajută la controlul greutății;
• Aduc un echilibru important pentru ca organismul să funcționeze la capacitate maximă;
• Se poate prepara de orice tip de persoană, respectând principiile culinare;
• Sunt un exercițiu excelent pentru creativitate.
Farmacia sucului: Fructe si legume proaspete
Cele mai importante ingrediente pentru realizarea acestor sucuri sunt fructele și legumele proaspete. Toate acestea poți fi cumpărate din piață, de la magazin și de la supermarket, ținând minte însă câteva recomandări:
• Cumpărăm fructe, condimente și legume în sezoane;
• Verificăm ca acestea să îndeplinească toate criteriile de calitate;
• Dacă nu sunt de la bună calitate, se culeg chiar distanța câmpului;
• Se recomandă consumul dintr-o singură sursă ecologică.
Cum facem sucurile din fructe si legume?
Iată pașii de preparare, foarte simpli:
• Spălăm bine fructele și legumele sub jet de apă, scuturând bine și curățând, dacă este necesar;
• Curățăm și spălăm legumele și ridicăm, de asemenea, coaja de la fructele mai greu de spălat;
• Dăm prin răzuitor și folosim mixerul pentru a face piure din fructele și legumele necesare;
• Puneți într-un bol sau într-un vas, adăugați apă și, dacă doriți, miere de albine sau zahăr pentru a regla dulceața;
• Se amestecă bine și se consumă imediat pentru a evita cresterea bacteriilor.
Mai mult decât calorii si vitamine: Aroma si gustul
Sucurile de fructe și legume sunt uniforme și aromate, având gustul și aroma bogată de fruct și legume proaspete. Aceste suculente licori conțin multe vitamine și minerale, precum și antioxidanți și alte substanțe benefice pentru organism. Oricum, gustul și aroma sunt principalele motive pentru care ne putem bucura de aceste băuturi la fel de mult.
Avantajele de a face sucuri în casă
Deși se găsesc pe piață diverse variante de sucuri proaspete, pregătite în mod convenabil, pregătirea lor în casă are câteva avantaje importante.
• Este mult mai eficient. Procesul de preparare durează foarte puțin (aproximativ 30 de minute) și poate fi făcut zilnic în funcție de preferințe;
• Poate fi adaptat în funcție de nevoile noastre;
• Obținem un produs verde și natural, fără aditivi sau alte substanțe artificiale;
• Este mai ieftin.
Consumand sucul facut in casa, obtinem:
• O băutură sănătoasă, energizantă și hidratantă;
• Un mod plăcut de a aduce vitamine și minerale în dieta noastră;
• O modalitate de a mânca sănătos și bun, evitând produsele prelucrate.