Cainii Pomeranian sunt una dintre cele mai populare rase de câini din întreaga lume, cunoscuţi pentru personalităţile lor loiale şi dăruite. Mici, energici şi inimoşi, aceşti câini sunt o adevărată joacă în viaţa oricărui stăpân.

Istoria Raselor de Caini Pomeranian

Istoria câinilor Pomeranian este interesantă. Aceste câini sunt strămoşii lupilor germani, care erau ceva mai mari decât Pomeranianul de astăzi. În decursul secolelor, lupii au fost lăsaţi să se obişnuiască cu starea de a fi câini domesticaţi şi, astfel, s-a format Pomeranianul. Aceste mici câini erau foarte bine preţuite de familiile regalităţii Europei. Mai târziu, în anii 1840, o femeie din Anglia numitămeri târziu, în anii 1840, o femeie din Anglia numită Elizabeth Frech a cumpărat două căţei Pomeranian, pe care i-a îndrăgit foarte mult. Elizabeth Frech a început să furnizeze Pomeranianilor săi caracteristici distinctive şi personalităţi, precum şi să refacă imaginea câinilor Pomeranian.

Aspectul Formei si Marimii Raselor de Caini Pomeranian

Citeam mai devreme despre câinii Pomeranian ca făcând parte din lupii germani. Cu toate acestea, Pomeranianul de astăzi se prezintă ca fiind un câine mult mai mic şi mai energic. Ei sunt destul de mici, cu înălţimea unei jumătăţi la trei sferturi de statură adultă. Câinii Pomeranian au, de asemenea, o blană lungă, dreaptă, cu o textură moale şi catifelată. De asemenea, au o coadă frumoasă şi creaţă, care cade în jos pe spate. Pomeranienii sunt disponibili în mai multe culori, precum alb, maro, negru şi crem.

Caracteristici si Comportamentul Raselor de Caini Pomeranian

Dacă te uiţi la aceste câini, poţi vedea că sunt câinii regali pe care i-am menţionat anterior. Ei sunt însoţiţi de o personalitate egală, dar sunt şi loiali proprietarului şi caselor lor. Această rasă de câini Pomeranian nu este agresivă, ci doar destul de cuplată, ceea ce îi face uşor de stăpânit. De asemenea, ei au câteva obişnuinţe uşor enervante, precum lătratul (câteodată excesiv). În afară de asta, aceste câini Pomeranian sunt dintre cei mai înţelepţi, fiind inteligenţi şi dorind foarte mult să înveţe noi trucuri.

Intretinerea Raselor de Caini Pomeranian

Intreţinerea câinilor Pomeranian nu este dificilă, mai ales că aceşti câini sunt din categoria câinilor uşori. Ȋngrijirea lor necesită doar camide regulată. Câinilor Pomeranian le plăcea să se stropească des şi să obţină multe plimbări pe zi. În ceea ce priveşte mersul la casa de junglă, acest lucru trebuie făcut de cel puţin o dată pe an pentru a înlătura paraziţii.

De asemenea, este important să se ofere acestor câini o dietă sănătoasă. Dieta lor ar trebui să fie formată din produse alimentare bogate în proteine, precum carne, ouă, fructe de mare, peşte şi carne de vită. De asemenea, ar trebui să aibă arta de a ţine sub control carbohidraţii în dieta lor. Nu este nevoie să se ofere câinilor Pomeranian mâncăruri de rasă, deoarece acest lucru poate face mai rău decât bine.

Sugarii Raselor de Caini Pomeranian

Sugarii rasei Pomeranian sunt foarte adorabili, dar este important să se ofere atenţie si îngrijire acestora. Eficacitatea îngrijirii câinilor Pomeranian de sucală depinde foarte mult de ceea ce proprietarul oferă catelului. Iată câteva aspecte importante ale îngrijirii.

  1. Dieta: Sugarii Pomeranian ar trebui să aibă o dietă sănătoasă, formată din carne proaspătă, fructe şi legume. Adăugarea unui supliment de vitamine la dieta câinelui este, de asemenea, foarte importantă pentru menţinerea unei diete sanatoase.

  2. Vaccinuri: Vaccinurile sunt foarte importante pentru sănătatea câinilor Pomeranian. Acestea să îmbunătăţească starea de sănătate a câinelui şi să prevină boala. Vaccinurile sunt, de asemenea, importante pentru a proteja sugarii Pomeranieni de orice paraziţi.

  3. Perierea: Desigur, este important să se ofere câinilor Pomeranian perierea regulată. Perierea ajută la îndepărtarea părului mort şi casant şi încurajează creşterea firului de păr rezistent.

Alimentatie si Ingrijire

Câinii Pomeranian nu necesită o alimentaţie bogată. Acest lucru se datorează faptului că aceşti câini sunt de dimensiuni mici şi au nevoie de mai puţine calorii.