Glucometrele sunt aparate medicinale indispensabile pentru persoanele diagnosticate cu diabet. Acestea sunt folosite în mod regulat la medic și acasă pentru a monitoriza nivelul de glucoză din sânge. Din fericire, aparatele de glucometru s-au îmbunătățit considerabil în ultimii ani. Când vine vorba de găsirea unui glucometru bun, însă, persoanele bolnave de diabet au opțiuni copleșitoare. Acest articol se concentrează pe cele mai bune glucometre disponibile pe piața de astăzi și cum să alegi mecanismul potrivit diagnosticului dvs. de diabet.

Glucometrele sunt aparate indispensabile care permit pacienților cu diabet zaharat să monitorizeze nivelul lor de zahăr din sânge. Cu un glucometru potrivit, puteți să controlați cu precizie diabetul și să alegeți tratamentul adecvat nivelurilor de glucoză.

Produsele de pe piață vin într-o gamă largă de formate și opțiuni, iar potentialul pacient diabet tocmai s-a extins substanțial. În acest articol, vom explora câteva dintre cele mai bune glucometre disponibile astăzi și ce trebuie să țineți cont atunci când cumpărați un glucometru.

  1. Vorbind despre rudimentele glucometrului

Înainte de a alege un glucometru, trebuie să înțelegeți baza tehnicii acestuia. Mulți producători utilizează metode diferite pentru a măsura glicemia, iar mai jos sunt principalele metode folosite în glucometre.

a. Metoda de bază

Această metodă constă în a introduce o tăietură mică în deget și luarea de sânge, care apoi face legătura cu cubul sensibil la glucoză din dispozitiv. Metoda nu are nevoie de incizii profunde și poate genera rezultate precise în aproximativ cinci secunde.

b. Metoda raze infraroșii

Toate glucometrele cu raze infraroșii folosesc o scânteie de lumina pentru a măsura nivelul de glucoză în sânge. Această metodă presupune un contact mai puțin invaziv prin care un fascicul de lumină este bombardat în deget și măsoară absorbția glucozei în sânge. De obicei, rezultatele sunt mai precise decât metoda tradițională, iar acestea se afișează într-un timp mai scurt.

c. Teste de urină

Mulți producători dezvoltă teste de urină glucometrice care sunt destinate să utilizeze urina pacientului pentru a măsura nivelul de glucoză. Aceste dispozitive sunt ceva mai convenabile și se află în mare parte pe piață, însă sunt mult mai exacte metodele de sânge și de expunere la raze infraroșii decât testele de urină.

  1. Ce să țineți cont atunci când cumpărați un glucometru?

Având în vedere numeroasele opțiuni disponibile pe piață astăzi, trebuie să fiți atent în a alege un glucometru care să se potrivească tratamentului diabetului și stilului dvs. de viață. De exemplu, dacă doriți mai multă mobilitate, puteți alege unul dintre dispozitivele smarțphone sau Bluetooth. Iată alte aspecte pe care trebuie să le luați în considerare atunci când cumpărați un glucometru.

a. Dimensiunea și greutatea

Alegeți un glucometru care se potrivește cu stilul dvs. de viață. Glucometrele mai mici și mai ușoare sunt, de obicei, de mare ajutor în călătorii, astfel încât acest lucru ar trebui să fie o prioritate.

b. Capacitatea și convenabilitatea

Mulți pacienții folosesc mai multe glucometre (intra-venos și extra-venos) pentru a avea un control mai bun asupra bolii lor. Verificăți dacă dispozitivul are o baterie rezistentă care nu se reface după câteva ore de utilizare constantă și dacă funcționează bine în călătorii.

C. Intra-venos și extra-venos

Cea mai mare diferență dintre glucometrele intra-venoase și cele extra-venoase este că primele sunt destinate urmăririi pe termen scurt a nivelurilor de glucoză pentru tratamentul pozitiv. O altă diferență majoră este că glucometrele intra-venoase sunt mult mai sensibile și mai exacte decât cele extra-venoase.

d. Tip de citire

Cel mai important lucru atunci când alegeți un glucometru este rata de citire. O rată prea mică nu va fi masteră suficientă și, dacă alegeți una foarte sensibilă, veți avea scuturi frecvente care sunt inutile.

  1. Cele mai bune 5 glucometre

a. FreeStyle Libre 2

FreeStyle Libre 2 este un glucometru de înaltă tehnologie, proiectat special pentru persoanele cu diabet. FreeStyle Libre 2 are un senzor cu raze infraroșii care poate fi conectat la o aplicație pe smartphone.