Cu toții trebuie să facingem faptul că, într-o bună zi, vom muri. Osservare monumentele funerare ne ajută să înțelegem consecințele inevitabile ale vieții și de asemenea să cinstim și să ne amintim de cei care au trăit anterior.
Una din principalele lor funcții a fost întotdeauna aceea de a aduce consolare. Așadar, ierarhia monumentalelor funerare poartă dovada aplicării și utilizării artei și arhitecturii în scopuri rituale.

I. Tipuri de Monumente Funerare 

Monumentele funerare sunt în cea mai mare parte sculpturi și arhitecturi care acoperă toată gama stilurilor și sunt localizate în aproape toate casele religioase și școlile academice.
Monumentele funerare pot fi divizate în:

 1. Monumente funerare eclectice
  Acestea sunt de obicei construite dintr-un material durabil și sunt disponibile în diferite forme și dimensiuni. Ele pot include un stil istoric, cum ar fi grec sau roman, sau poate fi alcătuit dintr-un design modern care se potrivește mai bine cu gustul celor ce păstrează memoria.

 2. Monumente funerare celebrative
  Celebrative funerare monumente sunt obținute de majoritatea familiilor prin diverse forme. Acestea sunt în general construite cu mai multe simboluri pentru a reflecta crezurile religioase, naționale și culturale ale celor care păstrează memoria. Aceste monumente pot include simboluri și embleme creștine și pot avea inscripții cum ar fi citate, versete biblice sau numele celor dorite.

 3. Monumente funerare inedite
  Aceasta este o opțiune mai puțin tradițională, care se adresează oamenilor creativi care doresc să evidențieze gusturile personale în momentul de rămas-bun. Aceste monumente au fost aprobate și acceptate de comunitățile religioase, astfel încât oricine să poată fi înmormântat cu aceste caracteristici unice și creative.

II. Originile Monumentelor 

Funerare
Monumentele funerare au o istorie lungă în lumea civilizațiilor anterioare. Acestea erau construite în culturile antice pentru a crește sentimentul derespect, respect și venerație față de cei îndurerați. Aceste monumente funerare erau construite tradițional din marmură, piatră, lemn sau chiar ipsos.

 1. Cele mai vechi monumente funerare
  Cele mai vechi monumente funerare data din Paleolitic, în această perioadă fiind construite monumentele funerare megalitoide, cum ar fi dolinele Paștelui sau tumulii dolmore din Munții Apuseni. Aceste monumente funerare erau construite chiar și din pietre, iar inscripțiile pe care le au de obicei reflectă credințele și cultura locală a acelei perioade.

 2. Moștenirea Monumentelor Funerare
  Monumentele funerare au fost una din principalele modele istorice în multe dintre secolele trecute. Diferitele stiluri și designuri reflectă nu doar ideile culturilor antice, ci și schimbarea societății pe parcursul anilor. Acestea ne oferă în prezent o perspectivă asupra istoriei și a culturii înainte de a fi uitate.

III. Stiluri Monumentelor Funerare 

De-a lungul istoriei diferite culturi au folosit diferite stiluri pentru monumentele funerare. Majoritatea acestora reflectă cultura și ideile locale și se bazează pe influențele diverse, cum ar fi mediul, geografia și istoria.

 1. Monumentele funerare grecești
  Designul grec al monumentelor funerare a influențat arhitectura și arta multor civilizații de-a lungul secolelor. Disegnul acestor monumente constă în coloane și capiteluri, flori simbolice, imagini și inscripții în greacă.

 2. Monumentele funerare creștine
  Monumentele funerare creștine sunt disponibile în mai multe forme și designuri, iar cele mai multe dintre ele includ simboluri specifice religiei. Acestea sunt construite tradițional din materiale cum ar fi marmura sau granitul. Simbolurile tipice includ crucea creștină, ingeri și imagini biblice care reflectă crezurile familiilor care au comandat monumentele.

 3. Monumentele funerare japoneze
  Monumentele funerare japoneze sunt construite în diferite stiluri pentru a reflecta cultura și credințele Japoniei. Cele mai multe monumente funerare japoneze sunt inspirate de simbolurile tradiționale și de statuile bine cunoscutelor zeități.

IV. Importanța Monumentelor 

Funerare
Monumentele funerare au fost mereu un simbol al memoriei ce trimit mesaje distincte pentru publicul viu. Acestea ne ajută sa ne amintim și să cinstim memoria și tradiția culturii și a vechilor religii.

 1. Rolul spiritual al monumentelor funerare
  Monumentele funerare au un rol esențial în religia creștină și în majoritatea culturilor antice. Acestea erau construite tradițional pentru a reprezenta răspunsul spiritual al memoriei celor dragi și a reflecta sentimentele lor despre lumea de dincolo de viața de pe pământ.

 2. Detaliile tulburătoare ale controversatei istorii funerare
  De-a lungul istoriei, monumentele funerare au servit ca o legătură între trecut și prezent.