Animalele au de-a face cu oamenii de foarte multe milenii, iar miturile și poveștile au fost spuse despre acestea încă din cele mai vechi timpuri. Este firesc ca vor exista multe povești și bancuri în care animalele joacă un rol important, iar reacțiile spectatorilor sunt de obicei de ris sau de încântare. Iată totul despre bancurile cu animale și câteva exemple comice ce pot fi povestite.

Ce sunt bancurile?

Bancurile se pot referi la orice glume sau exemple amuzante ce pot fi conturate pe scurt într-o formulare amuzantă și interesantă. Acestea pot fi conturate pornind de la o intenție bazată pe o informație factuală și pe o experiență comună, descriptorul folosit fiind de obicei ironic sau amuzant.

Cum se fac bancurile cu animale?

Bancurile cu animale sunt cele mai comune și interesante bancuri de toate timpurile și pot fi făcute atât de artiști căutând un mod creativ de a contura o glumă, cât și de cei care încearcă să facă o glumă folosind doar oferirea de informații despre animale și aspectele umane ale vieții acestora. Ambele variante sunt foarte amuzante atunci când sunt prezentate corect.

Cum funcționează bancurile cu animale?

Bancurile cu animale se bazează pe ceea ce cunoaștem despre animalele din natură și descriu relațiile lor complexe și diversitatea recunoscută de dezvoltare a cognitionii, limbajului și comportamentului acestora. Acestea au fost și sunt în continuare o sursă de inspirație pentru oameni în crearea de bancuri și exemple comic-amuzante ce fac referire la viața acestora și la cum s-ar comporta dacă ar fi oameni sau dacă ar fi plasați în anumite contexte similare cu ale omului.

Ce tipuri de bancuri există?

Există mai multe tipuri de bancuri, însă aceasta se aplică în mod deosebit exemplelor hilare ce fac referire la animale.

Cele mai populare și comune tipuri de bancuri ce fac referire la animale sunt:

 • Bancurile cu aripile lipsește
 • Bancuri cu schimbări și adaptări
 • Bancuri despre animale și vocabularul lor
 • Bancuri despre întâlnirile dintre diferite animale
 • Bancuri despre acțiuni “umane” ale animalelor
 • Bancuri despre războaiele animalelor
 • Bancuri despre inteligența sau stările de spirit ale animalelor
 • Bancuri cu specificul olăcărelor și alte animale domestice

Ce exemple de bancuri cu animale pot fi povestite?

Iată câteva exemple amuzante ce pot fi povestite:

 • Un spider și un șoarece se întâlneau într-o pădure. Spiderul începe să spună: „Prin natură, noi, vânătorii, suntem superiori față de ceilalți.” Șoarecele sobru îi răspunde: „Corect, dar ar fi o idee mai bună să îți deschizi o prăvălie de vânat mai degrabă decât să începi un război!”

 • Doi oaie se întâlneau în câmp. Una spune cealaltă: „Știi, suntem într-un cerc de mieli.” Cealalta răspund: „Nu, știi tu cum este, de fapt mieli vorbesc și fac glume: noi suntem într-un cerc de păstori.”

 • Un păianjen, 6 țânțari și un viespi mergeau pe o străduță în timp ce se întreba cine știe să zboare. Păianjenul spune: „Știu că eu nu, dar îi văd pe țânțarii mei antrenându-se intens pentru a obține haina lor de zbor.” Viespile se miră, spunând: „Și tu țânțari? Nu sunteți decât o bandă de vietăți incapabilă să zboare.” Țânțarii nu se supără și spun: „Ai drepte, dar încercăm întotdeauna să ne depășim limitele!”

 • Un gâsca și un scrofu se întâlneau pe o fâneață. Gâsca țipa către scrofu: „Să știi că sunt cu adevărat mândru de tine fiindcă te-ai antrenat atât de repede.” Scroful s-a cufundat în meditație și a răspuns: „Da, încearcă să îți desăvârșești arta, căci dacă vrei să ajungi departe trebuie să exersezi!”

De ce bancurile cu animale sunt atât de amuzante?

Bancurile cu animale pot fi extrem de amuzante deoarece acestea par să ne aducă înapoi la sentimentele umane și sensibilitatea de a descrie în câteva cuvinte contexte și metafore ce fac referire la diverse moduri de a interacționa și obișnuințe a acelor animale.