Insocirea reprezinta o legatura profunda intre doua persoane, insa poate fi tradata prin infidelitate. Experientele tragice din trecut vin adesea cu incertitudini in ceea ce priveste durabilitatea relatiilor si asta le face sa incorporate descurajari si constrangeri in prezent. Infidelitatea, in schimb, plaseaza pareri pozitive si optiuni interesante in visurile si aspiratiile unei persoane.

Infidelitatea este, de multe ori, portretizata ca un flagel in lumea moderna, un element nevinovat al tragismului relatiilor romantice. Aceasta atitudine se concentreaza, uneori, pe independenta persoanei tradate, care trebuie sa faca fata consecintelor, dar rareori se considera motivatia celor care tradeaza o legatura.

Desi nu exista o emotie sau motiv universal, care poate explica abaterea de la calea exemplarului, cercetarile au sugerat ca motivele pentru care barbatii si femeile insala sunt relativ similare. Iata, mai jos, cateva dintre ele:

  1. Necesitatea de a se simti doriti si exprimati

Atunci cand dragostea se dovedeste a fi un sentiment exacerbat de afectiune, barbatii si femeile se pot simti neinteresati si deconectati emotional. Acest sentiment poate fi cauzat de extragerile vulgare la care au avut parte fiecare partener in trecut, fapt care poate cauza nesiguranta si lipsa de empatie.

Prin urmare, barbatii si femeile pot recurge la o legatura cu o alta persoana ca si-o cale de a-si extinde nevoile si dorintele nesatisfacute, asteptand ca acea persoana sa fie deschisa si devotata intregii relati sau chiar sa o faca sa se simta iubita si tratata cu atentia si respectul potrivite.

  1. Dificultati de diferentiere a nevoilor

Atunci cand partenerii devin prea apropiati, rutinele obisnuite ale relatiilor se pot transforma in instrumente de reglare a nevoii personale si a dovezi implicite de angajament. Faptul ca relatiile uzuale se transforma in aceasta maniera are tendinta de a-i intimida si de a le limita libertatea personala.

Barbalii si femeile, astfel, pot ajunge sa caute o sansa undeva unde sa se simta iubiti cu totul si sa se poata bucura de alinarea inaltarii nevoilor si ispitelor individuale. Acestea sunt toate obstacole care ii afecteaza emotional si le pot provoca sa aiba inclinatii spre infidelitate.

  1. Perfectiunea nesfarsita

Indiferent cat de implicat sau plin de pasiune poate parea un cuplu, exista momente in care presiunea stresului necorespunzator sau a neintelegerilor intre barbat si femeie conduc la aparitia anxietatii si desensibilizarii sentimentelor.

La un astfel de moment, barbatii, de multe ori, iau din nou in considerare gandirea ca aceasta relatie nu poate fi perfecta, caci legea imperfectiunii lumii finite este inevitabila. Prin urmare, cauta ceva mai perfect, mai curat, mai liber si mai imaginativ ca forma de evadare si refugiu pentru momentele lor.

  1. Nevoia de a gratifica nevoia de aventura

Explorarea si descoperirea sunt instincte si provocari care par sa fie programate in ADN-ul uman. Barbatii si femeile cauta uneori sa experimenteze si sa descopere experiente noi si relatiile inconfortabile, ceea ce le poate ajuta sa obtina mai mult decat o simpla modalitate de a se conecta.

Fie ca se chinuie sa gaseasca o independenta si o libertate fara constrangeri de la vechea legatura, fie ca cauta senzatii noi si lucruri pe care sa le experimenteze, acestea sunt naturale in momentul in care isi doresc sa se simta importanti si sa-si exprime sentimentele, fiind in cautarea adevaratei lor satisfactii.

Infidelitatea la barbatii si femeile este un subiect dificil, cu multe controverse si judecati neconfirmate. Desi nu exista un motiv universal care poate explica aceasta abatere deplorabila, acestea sunt motivele cele mai des intalnite in randul barbatilor si femeilor care isi fac tradare.

De asemenea, este adevarat ca sentimentul de vinovatie poate atinge un punct in care aduce o doza de durere si suferinta. Cu toate astea, diversele cauze motivationale ale tradarilor pot aduce o schimbare pozitiva a relatiilor in cazul in care partenerii vor lupta mai mult sa inteleaga circumstantele si sa transforme tragedia intr-un eveniment de invatare si creare a unui vietii mai bune impreuna.