Infectiile unghiilor sunt afectiuni comune si pot fi usor prevenite si tratate. Pot fi transmise prin contact direct sau indirect cu alte persoane, skare purta de papuci de dus comune, sau prin contactul cu reprezentanti sau echipamente medicale contaminate. Odata ce s-au facut infectii unghiilor, durează uneori mai multe săptămâni sau chiar luni pentru a obține un tratament eficient și rezultate bune. Acesta este motivul pentru care este important să știm cum să prevenim si tratam aceasta afectiune, mai ales atunci cand ne jucam unghiile.

Ce sunt infectiile unghiilor?

  1. Infectiile unghiilor sunt cauzate adesea de ciuperci sau bacterii, care pot provoca roseata, umflaturi, mancarime si deseori chiar deformarea unghiilor. Infecția poate provoca, de asemenea, pierderea culorii unghiilor și chiar separarea și căderea lor. Infectiile pot afecta pe oricine, dar sunt mai frecvente in anumite grupuri de persoane mai predispuse, cum ar fi persoanele care locuiesc in centrele cu ocazii si in persoanele cu un sistem imunitar slabit.

Cum sunt transmise Infectiile unghiilor?

  1. Infectiile unghiilor sunt adesea transmise prin contact direct sau indirect cu alte persoane, precum cele din colectivitati si sali de gimnastica, sau prin atingerea unei suprafete contaminate sau a unui echipament medical infectat. Uneori, bacteriile sau ciupercile care cauzeaza infectiile pot fi prezente deja sub suprafata unghiilor.

Care sunt simptomele Infectiilor unghiilor?

  1. Simptomele infectiilor unghiilor variaza in functie de tipul de infectie si sunt, in general, umflatori, roseata si mancarimea unghiilor si a zonei din jurul lor. Infectiile fungice pot provoca, de asemenea, decolorarea si deconectarea unghiei de patul unghiei, adica unghia incepe sa se desprinda de pat. In cazurile cele mai severe, infectiile contagioase pot cauza gangrene cauzata de necroza unghiei.

Cum putem preveni Infectiile unghiilor?

  1. Pentru a preveni infectiile unghiilor, este necesar sa se adopte masuri de precautie cum ar fi:

-Evitati contactul direct cu alte persoane sau echipament, mai ales daca stiti ca sunt bolnavi, chiar si in colectivitati sau sali de gimnastica!

-Dezinfectati toate echipamentele inainte de a le folosi.

-Evitati utilizarea produselor de unghii care pot continea ingrediente chimice care pot dauna unghiilor.

-Tine-ti unghiile curate si bine ondulate cu ajutorul unor produse speciale pentru curatarea unghiilor si anuguarilor.

-Folositi manusi cand spalati vase, si schimbati-le in mod regulat.

-Indepartati periodic detritusul si dejecțiile de sub unghii.

-Evitati portul pantofilor prea stransi sau prea dificil de purtat, care pot agrava unghiile.

-Hidratati-va adecvat, mancati alimente sanatoase, evitati stresul, si facand o igiena adecvata a mainilor si unghiilor pot ajuta la prevenirea infectiilor unghiilor.

Ce trebuie sa facem pentru a trata Infectiile unghiilor?

  1. Tratamentul infectiilor unghiilor necesita uneori cateva luni pentru a avea un rezultat pozitiv. Trebuie sa se urmeze urmatoarele masuri:

-Consultati medicul dumneavoastra pentru a constata daca infectia este la suprafata unghiei sau profund in carne.

-Medicul poate prescriptia medicamente sau tratamente adecvate care pot fi:

-Sprayuri sau creme anti-fungice pentru tratamentul infectiilor fungice.

-Antibiotice pentru tratamentul chirurgical al infectiilor bacteriene.

-Atunci cand este necesar un tratament recomandat de medic, destul de important pentru a urma tratamentul cu strictete si cu regularitate.

-Eliminati o parte din unghia infectata, pentru a elimina punctul sursa de infectie.

-Faceti baie de aburi pentru a relaxa tesutul si a facilita eliminarea infectiei.

-Aplicati un unguent sau un lubrifiant pe partea afectata si luati vitamine si minerale necesare pentru intarirea unghiilor.

Ce trebuie sa stiti despre prevenirea si tratarea Infectiilor unghiilor

  1. Prevenirea si tratarea Infectiilor unghiilor este esentiala, deoarece este vorba de o afectiune destul de des intalnita si mai greu de tratat. Multe persoane nu sunt constiente de faptul ca pot preveni infectiile, daca iau cateva masuri preventive si au grija sa-si pastreze unghiile curate si sigure.

masuri preventive
a. Daca locuiti in schimbari si sali de gimnastica, evitati contactul direct cu alte persoane si incercati sa folositi produce de curatare a mainilor si dezinfectanti.

b. Folositi manusi cand va curatati casa sau spalati vase si schimbati-le regulat.

c. Utilizati produse speciale pentru curatarea unghiilor si a unguentelor si indepartati periodic depozitele de sub unghii.

d. Hidratati-va corespunzator si evitati utilizarea produselor de unghii care pot contine substanțe chimice daunatoare.

e. Mancati alimente bogate in vitamine si minerale pentru a intari unghie.

f. Evitati stresul si folositi manusi de protectie la munca.

  1. Infectiile unghiilor sunt afectiuni mai frecvente in anumite grupuri de persoane mai predispuse, cum ar fi colectivitatile si persoanele cu sistem imunitar slabit. Infectiile sunt adesea transmise prin contact direct sau indirect cu alte persoane sau echipamente medicale contaminate si simptomele pot varia de la umflarea si iritatia unghiilor, pana la decolorare si pierderea unghiei.