Musaka turceasca este o reteta savuroasa si usor de preparat pe care trebuie sa o incercati. Este o reteta cu mai multi pasi care se pregateste treptat, dar este mult mai usor de pregatit decat turtele. Acesta va fi un hit la masa dvs. si nu numai, este bine sa existe musaca turceasca in meniu.

Musaka turceasca inseamna mult mai mult – aceasta reteta este la fel de bogata in arome, intotdeauna se serveste aproape fierbinte si plina de materii nutritive. Aceasta poate fi preparata pentru orice mancare, de la cine la petreceri – orice ar fi, completati cu musaka turceasca si veti primi aplauze.

Cum se face o musaca turceasca?

Musaka turceasca este o reteta usor de pregatit cu putine ingrediente. Este un fel de mancare populara nu doar la Turci, ci si in alte tari.

Ingrediente:

• 3 vafe
• 400 grame de carne tocata de vita sau pui
• 6 linguri de ulei
• 2 cepe mici
• 2 linguri de otet
• 100gr de orez
• 2 linguri de faina
• 2 lingurite de sare
• Un praf de piper
• 150 grame de branza topita (cheddar sau mozzarella)
• 2 oua
• 50 grame de unt
• 2 lingurite de tarhon
• 2 lingurite de busuioc
• 2 lingurite de oregano

Instructiuni:

  1. Puneti o tigaie de dimensiuni medii pe foc si adaugati uleiul. Adaugati ceapa taiata marunt si rumeniti-o timp de 4-5 minute.

  2. Adaugati carnea tocata si condimentati cu sare si piper si amestecati pana cand se rumeneste.

  3. Adaugati otetul si fierbeti eventualele resturi ale carnei.

  4. Daca carnea tocata se rumeneste prea repede, puneti capacul tigaii si lasati-o sa fiarba timp de 3-4 minute.

  5. In momentul in care este gata, scoateti carnea si puneti-o pe o farfurie pana cand se raceste.

  6. In aceeasi cratita, incalziti uleiul si adaugati faina. Amestecati pana obtineti o pasta de culoare galbena.

  7. Adaugati orezul si amestecati bine pana se amesteca bine, apoi adaugati 500ml de apa si amestecati.

  8. Adaugati sare si piper si amestecati pana se obtine o smantana groasa de culoare galbena.

  9. Adaugati carnea tocata si amestecati-o bine.

  10. Turnati amestecul intr-o tava unsa cu unt si rasturnati pentru a obtine o forma ovale.

  11. Bateti ouale si adaugati tarhon, busuioc si oregano.

  12. Turnati imestecul de oua peste musaca si adaugati si branza topita.

  13. Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasati sa se coaca.

  14. Serviti calda si bucurate-va de aroma sa delicioasa!

Beneficii ale mancarii de musaca turceasca

🍽Musaka turceasca este o reteta usor de preparat, corespunzatoare si usor metabolizata. Are un nivel caloric relativ scazut, iar o portie va poate satisface nevoia de hrana.

🍽O portie de musaka turceasca contine aproximativ 600 de calorii. Acest nivel caloric dedus poate fi usor asimilat.

🍽Aceasta mancare contine intreaga gama de nutrienti necesari unei alimentatii sanatoase. O porție de musaca turceasca contine proteine, lipide, glucide, vitamine si minerale esentiale.

🍽O portie de musaka turceasca contine, de asemenea, cantitati semnificative de fibre. Acestea sunt esentiale pentru mentinerea unei stari de sanatate optime.

🍽Un alt avantaj al musacii turcesti este ca poate fi preparata in mai multe moduri. Poti folosi carne tocata de pui, vita sau chiar de miel.

🍽Aceasta reteta include, de asemenea, o varietate larga de legume. Se mai pot adauga si alte legume ca condimente, cum ar fi ardeiul si prosopul, pentru a crea o reteta delicioasa si completa.

Musaca turceasca este un fel delicios si usor de preparat care contine intreaga gamă de substante nutritive esențiale într-o porție de 600 de calorii. Reteta poate fi consumata in mod regulat datorita nivelului scazut de calorii si prezentei multor nutrienti. Aceasta poate fi modificata in functie de preferinta, punandu-se diferite tipuri de carne, legume sau condimente. Serviti-o proaspata si puteti completa orice reteta cu aceasta savuroasa musaca turceasca.