Palariile sunt piesa de bază a garderobei unui gentleman în orice anotimp şi trend. Împletirea dintre simbolul virilităţii şi stilul sofisticat, palariile sunt accesoriile preferate pentru felul în care completează orice look deopotrivă şi în orice situaţie. De la pielea luxoasă, care va atrage priviri, la modelele mai discrete, din materiale usoare cu model simplu, palariile sunt mini-sculpturi ale stilului şi personalităţii bărbatului modern.

Istoria palariilor pentru bărbaţi

Cea mai veche palarie consemnată este panama, inventată în secolul al 16-lea pentru a proteja ţesătura de fibre de bambus. Folosită iniţial pentru a înfrumuseţa şi oferi protecţie de soare colaboratorilor adevăraţilor şi nobililor sau regilor, vechi vremuri palaria a devenit un accesoriu simbolic inovator care a răspândit viziunea asupra modei în sine şi a intra în scenariul modern în mai multe stiluri.

Tipuri de palarii pentru bărbaţi

Printre cele mai populare palarii pentru bărbaţi se numara:

  1. Panama Hat

Să începem prin a discuta despre Panama Hat, palarie relativ subtire şi flexibilă de provenienţă ecuatoriană. Acest model clasic este adesea denumit simplu “panama” şi a devenit cunoscut la începutul secolului al 20-lea după ce a călătorit în întreaga lume datorită Grand Canalului Panama. Panama Hat este adesea asociată cu trăsăturile barbatului versatil, relaxat şi formal, fiind un starter ideal pentru discuţii despre modă şi alte lucruri.

  1. Fedora

Este modern, clasic şi caracteristic, Fedora este una dintre cele mai populare palarii pentru bărbaţi, caracterizată de boruri curbate largi şi adâncite şi de un afişaj ridicat sau scăzut în zona din spate. Datorită faptului că are creasta aplecată şi este lejeră, Fedora capătă o notă casual, fără prea mult efort. Populară în anii 30, Fedora a câştigat rapid în popularitate când a devenit simbolul stilului de viaţă bărbătesc.

  1. Flat Cap

O modalitate de îmbrăcare extraordinară pentru bărbaţi este Flat Cap, un stil mai slab, alungit care se aplatizează pe cap. Această palarie se poate asorta cu mai multe tipare, este lejeră, uşor de îngrijit şi, de asemenea, oferă protecţie împotriva soarelui. Este plină de estetică, excentrică şi deopotrivă feminină şi masculină.

  1. Cowboy Hat

Cu o emisiune foarte manierată şi chiar îndrăzneaţă, Cowboy Hat este palaria favorită a bărbaţilor aventurieri, moderni, sportivi şi sofisticaţi. Acest model ce vine din vestul sălbatic al Statelor Unite oferă stilul perfect pentru armurari şi prezintă legendele duelurilor şi regilor sahidilor.

  1. Beret

Beretul se descrie drept o exclusivitate a tânărului Paris, dar pentru a vorbi despre tendinţele modei masculine, această pălărie de caserola larga este îmbrăcată şi acum. Materiale diferite ca lâna, mătasea, cauciucul, bumbacul, pielea şi texturile care sunt mai acreditate pentru stilul rafinat de bărbaţi, moderni ai vremurilor noastre.

Cum să alegi cea mai adecvată palarie pentru bărbaţi

Atunci când vine vorba să alegi cea mai bună palarie pentru interacţiunea cu ceilalţi, există următoarele consideraţii de care trebuie sa ţii cont:

• Consideră stilul tău general și ce se asortează. Deși pălăriile sunt o bază a stilului, datorită modului în care au evoluat, este important să te asiguri că o palarie se potrivește în totalitate stilului tău.

• Recomandat este sa evitați moda agresivă. Deși unele palarii considerate moderne pot adăuga acorduri auditive, ar trebui să fie folosite moderat. De exemplu, un pantof pe bază de panama poate fi finisat cu flori sau tăieturi excentrice.

• Cum te simți în palarie? Aceasta este motivul pentru care, înainte de a alege palaria, trebuie să vă asigurați că vă simțiți bine în ea. În ultimă instanță, palaria trebuie să se axeze pe forma și tipul feței și, dacă face acest lucru, toate celelalte se vor potrivi.

• Este important ca palaria să se potrivească cu garderoba ta. Atunci când doriți să alegeți o palarie, asigurați-vă că va se potrivită cu ținuta ta, în special culorile și materialele. Nu uitați să păstrați alinierea pastorală între haine nelesn a face exces de culori și texturi.

• Încercați ta cutați și alte Vă pot permite să testați mai multe stiluri și să vedeți cu ochii proprii care vi se potrivește cel mai bine.