Cumpararea unei solutii de citire eBook poate fi o provocare uneori. Cu optiuni variate pe piata, care sunt cele mai bune eBook Readere si ce trebuie sa stii cand iti alegi unul? Acest articol iti ofera o privire detaliata la cele mai bune eBook Readere, facand astfel alegerea unui cititor eBook mai usoara.

Cartile continua sa fie, probabil, unele dintre cele mai vechi si populare produse de citire pentru cei care doresc sa se bucure de scrisorile sclipitoare ale autorilor lor preferati, chiar si in zilele noastre. Cartile nu vor pieri niciodata din modul in care cititorii isi pot desfasura experienta de citire, dar evolutiile tehnologiei ne-au oferit solutii alternative si mai bune si mai practice. Tehnologia avansata a adus pe piata un nou mod de a citi, cunoscut drept eBook Reader-ul. eBook Reader-ul ofera o experienta similara citirii unei carti clasice, cu capacitati avansate suplimentare si, in acelasi timp, permite ca produsele digitale sa fie citite, fara a fi nevoie de utilizarea unui calculator sau a altui dispozitiv electric .

Ce sunt eBook Readerele?

Un eBook Reader (sau eBook cititor) este, in esenta, un dispozitiv electronic portabil, special construit pentru a permite citirea electronicilor. Acesta poate range de la adaugarea suportului bibliotecii tale, pana la conectarea ta la portaluri online, pe care poate fi descarcata o gama variata de continut. Acest dispozitiv are ventilator mai mic, diagnostic functional si functionalitate extinsa. Odata ce ai realizat ce ofera un eBook Reader, poti face alegerea care se potriveste cel mai bine nevoilor tale.

Cum sa alegi eReader-ul potrivit pentru tine

In prezent, exista multe marci de eReadere disponibile pe piata, deci trebuie sa iei in considerare anumite factori atunci cand alegi sa iti cumperi unul. Iata cativa dintre cei mai importanti factori:

Caracteristici

• Ecranul – ecranul ofera cea mai definitiva experienta de citire, deoarece schimba strategia de carte a cititorului. Exista mai multe tehnologii de ecran disponibile, fiecare avand propriile avantaje si dezavantaje.
• Rama de Display – ecranul LCD este responsabil pentru modul in care cartea este debutata sau rotita pe ecran.
• Steag – exista mai multe dimensiuni disponibile in acest moment, fiecare cu o varsta diferita si rezolutie a ecranului.
• Baterii – selecteaza un eBook Reader cu cea mai mare durata de viata a bateriei posibila.
• Memorie – diferite cititoare ofera memorie interna diferita, asigurandu-te ca vei avea suficient loc pentru toate cartile tale.
• Dimensiune si greutate – eBook Reader-ul ar trebui sa fie usor si portabil, astfel incat sa se potriveasca nevoilor de citit.
• Utilitati suplimentare – unele cititoare pot oferi acces la retele Wi-Fi, sau alte functii multimedia, precum muzica si jocuri.

Top 10 cele mai bune eBook Readere

 1. Amazon Kindle Oasis (2020)

Este o optiune excelenta pentru cei care cauta un eReader cu caracteristici de top si design premium. Este disponibil cu un ecran de 7 sau 10 inchi si ofera o durata de viata a bateriei mai mare.

 1. Amazon Kindle Paperwhite

Aceasta optiune este ideala pentru cei care doresc sa se bucure de citire in lumina zilei, deoarece ofera un ecran Carta E-Ink 300ppi cu suport incorporat pentru lumina zilei. De asemenea, ofera optiunea de a adauga fie 8GB sau 32GB de stocare.

 1. Amazon Kindle (2019)

Acest eReader a fost proiectat pentru a oferi cea mai buna experienta de citire la presiunea unui buget scazut. Cu o greutate compacta si ecranului pe-ink de 6 inchi, acest eReader se concentreaza mai mult pe experienta de citire.

 1. Kobo Forma

Acest eReader este ideal pentru a-ti lua cu tine carti pretutindeni si sa le citesti in orice moment. Cu optiuni functionale extinse si suport pentru carti audio, acest cititor este unul dintre cele mai bune optiuni.

 1. Kobo Clara HD

Este o optiune ideala pentru cititorii care cauta eReader-ul cu cea mai buna experienta de citire si design fin. Ofera un ecran de 6 inchi, care are la baza rezolutia Carta E-Ink de la 300 de ppi si ofera si suport pentru lumina zilei.

 1. PocketBook Inkpad 3

PocketBook Inkpad 3 este o optiune excelenta pentru cei care doresc un ecran mai mare, deoarece ofera un ecran Carta E-Ink de 7,8 inchi. Acest dispozitiv include si suport pentru carti audio si imagine.

 1. Kobo Libra H2O

Aceste dispozitive sunt reversibile si sunt perfecte pentru cei care doresc sa se bucure de un design elegant si rigid. Cu un ecran de 7 inchi si lumina zilei, acesta ofera cea mai buna experienta de citire chiar si in cele mai intunecate locuri.

 1. Kindle Voyage

Cei care doresc sa se bucure de o experienta convenabila de citire in lumina zilei, sau in lumina intunecata, ar trebui sa invete mai multe despre acest eReader. Ofera un ecran de 6 sau 7 inchi si poate fi utilizat cu usurinta in orice situatie.

 1. Nook GlowLight Plus

Cel mai bun cititor pentru cei care cauta un dispozitiv capabil sa citeasca chiar si in lumina intunecata, fara probleme. Acesta vine cu un ecran E-Ink de 6 inchi si ofera rezolutie mare si culori profunde.

 1. Kobo Aura H2O

Desi este un dispozitiv mai vechi, Kobo Aura H2O se bucura inca de o experienta excelenta de citire. Ofera un ecran Carta E-Ink de 6,8 inchi si suport pentru lumina zilei cu autaj integrat pentru a se potrivi cu gusturile diferite de cititori.

Beneficiile unui eBook Reader

 1. Experienta de citire mai buna

Principala motivatie pentru utilizarea unui eBook Reader este experienta de citire superioara.