Maternal blestemat, multi dintre noi încercam sa luam provincial responsabilitatea de a îngriji de propriii nostri copii. Fie ca ne aflăm în stare de bebelusi, copii mici sau, poate, adolescenti, poate vor veni momente când, ca parinti, raspundem la diverse tipuri de stress.

Stresul se poate descoperi în multe-multe forme, si uneori poate fi excesiv, la fel cum este valul de nevoi si responsabilitatilor potentiale care vin, împreuna cu rolul dificil al maternitatii. Și, ca rezultat, multe mame îsi pot asuma stresul si epuizarea usoara ca fiind actele normale ale schimbărilor , fizice si emotionale, pe care le pot experimenta în timpul sarcinii și după naștere.

Atunci când vine vorba de gestionarea maternitatii in mod corespunzator, ramâne destul de complicat să câstigam victoria împotriva starilor noastre stresante și batalelor noastre interioare.

Ca urmare, este absolut esential sa avem în vedere un set de creștere a sănătatii care sa protecteze mamele de stresul aproape inevitabil si sa asigure mamei și familiei sale experiente extraordinare si starea de bine, crescand coneficientul de parenting al mamei si sustinându-le eforturile ei.

Iata, astfel, opt modalitati prin care mamele pot combate stresul si efortul de a deveni mame:

  1. Acordați-vă prioritate și alocați-vă un timp

Mamele sunt dinamice și sunt nevoite să facă fața unui număr mare de sarcini adesea îngrozitoare și întotdeauna obositoare. Din acest motiv, mamele ar trebui să-și stabilească prioritatea și să-și aloce un timp pentru a se relaxa si a-si trata bucuria cotidiana. Asigurati-va ca va faceti o pauza in fiecare zi. Fauliti si nu va simtiti vina!

  1. Învățați reduceri de stres eficiente

Este esential să ne sprijinim global prin învățarea unor abilități pentru a face față stresului și impasurilor cotidiene. Încercati sa va relaxati corpul si sa purtati imaginea intreaga a starii de stres in aceasta pozitie libera si relaxata. Amintiti-va ca este important sa respirati din abdomen si sa capturati chimismul benefice al respiratiei.

  1. Planificați-vă un rutină zilnică și respectați-o

Acordati-va o vedere de ansamblu asupra fiecarui moment prelungit inainte de a captura momentul pentru a obtine avantajele. Aceasta ar putea însemna bine pusa la punct si pastrarea unei planificări rezonabile a activitaților pentru a reduce stresul și epuizarea.

  1. Concentrați-vă pe susținere și conectare

O asociatie adecvata este un aspect esential al unei vieti satisfacatoare si pe care are nevoie la fel de mult ca un adult. Pe masura ce ieșiți în căutarea unor noi persoane care sa va ofere sprijin, încercați sa va concentrati atentia pe categorii de persoane care împărtășesc interesele dvs. adecvate și idealuri. Acesta este un mod excelent prin care poti face fata stresului si sa te conectezi cu alte persoane care iti înțeleg provocările.

  1. Participarea la grupuri de suport

Dacă aveți în vedere prezentarea nevoilor în legătură cu maternitatea, considerați posibilitatea de a participa la un grup de suport al mamelor sau al mamelor din apropierea dvs. care poate fi o cale excelentă de a cunoaște oameni noi și de a crea relatii puternice care va pot oferi sfaturi și un sprijin emotional.

  1. Acordați-vă tratamente de relaxare

Găsirea unui mod de antrenare al relaxării este important pentru mamele în căutare de suport. De asemenea, este important sa gasiti ceva care va inspira, va face sa va simtiti usoara si aprinsa – fie ca este vorba de yoga, formare, meditare, dans, și alte forme de miscare pozitive sau distractii interioare cum ar fi muzica sau cititul.

  1. Cumpata-te si ia decizii realiste

Orice decizie trebuie luată cumpatat, indiferent cât de mică ar putea părea. Țineți cont de toți actorii implicați și perspectivele asociate și stabiliți soluții potrivite pentru circumstanțele tuturor.

  1. Dormiți bine și odihneste-te

Timpul petrecut în somn este vital pentru a recupera nutrientii și energia pe care noi, ca mamele, le avem nevoie zilnic. Somnul este esential pentru regenerarea si respingerea oboselii si stressului. Asigurati-va ca obțineti cel putin șapte ore de somn pe noapte in mod regulat și lăsați sa existe o cale de avansare deloc planificata, când se poate, pentru a va odihni si recrea putin.

Maternitatea poate fi o provocare, deoarece nu exista “manual” de parinte care sa acopere absolut orice schimbare sau situatie. Prin urmare, mamele ar trebui sa faca fata acestei provocari pentru a-si maximiza potentialul și a arata cele mai bune rezultate pentru fiul sau fiica lor. Invatand sa gestioneze stresul si sa faca alegeri si sa ia decizii inteligente si in mod responsabil, mamele pot sa-si ajute copiii sa invete cum sa faca fata semnalelor de avertizare.