Plantele de interior și sanatatea ta sunt interconectate intr-un mod important. Pe masura ce alegi sa cultivi unele dintre cele mai populare plante de interior, ia in considerare impactul acestor plante asupra starii tale de sanatate fizice și mentale.

Desi plantele de interior ofera numeroase beneficii sanatatii noastre, cel mai important este faptul ca contribuie la reducerea stresului in mod natural. Acest lucru se datoreaza curatarii aerului, prin capturarea dioxidului de carbon și eliberarea oxigenului in mediul interior. Ceea ce inseamna ca, daca vei introduce plante in casa ta, vei avea parte de un aer mai curat și de luminozitate, lucruri ce il vor mentine pe cel care locuieste acolo mai sanatos si fericit.

Iata cum ne ajuta plantele de interior sa ne pastram starea de sanatate:

1. Reduce stresul

Cercetarile arata ca plantele de interior pot reduce radical stresul prelungit, datorita oxigenului pe care il produc. Adaugarea plantelor de interior in spatiul tau poate vibra si incarca positiv energia locului. Plantele ofera un climat relaxant, luminos si plin de energie pozitiva, elemente esentiale in eliminarea stresului prelungit.

2. Creste concentrarea

Atunci cand lucrezi sau invatati pentru examene, plantele de interior au abilitatea de a reduce poluarea mentala. Acestea au capacitatea de a aduce sentimente de mai multa relaxare si astfel faciliteaza concentrarea. Fiecare planta are o energie unica si poate oferi un sentiment de conectare cu mediul inconjurator.

3. Reduce riscul aparitiei unor afectiuni respiratorii

O alta sansa pe care ne-o ofera plantele de interior este aceea de a preveni aparitia exacerbarii afectiunilor respiratorii, cum ar fi astmul, bronsita sau polinoza. Acestea produc oxigen si isi schimba periodicit de-a lungul anului, care mentin aerul curat si oxigenat, reducand astfel riscul de imbolnavire a tractului respirator.

4. Combate depresia

Plantele de interior sunt un fel de terapie prin care poti sa preintampini sau sa lupti cotra depresiei. Pentru a beneficia la maxim de acest lucru, trebuie sa alegi o specie usor de intretinut, cum ar fi Sansevieria, dieffenbachia sau spathiphyllum pentru a reduce stresul in momentul plantarii și intretinerii lor. Un plus al acestui lucru ar fi faptul ca, prin curatarea oxigenului, vor avea un efect benefic si asupra altora care sunt in jurul tau.

5. Reduce tensiunea arteriala

Numeroase plante de interior au efecte terapeutice importante pentru scaderea tensiunii arteriale. Fenomenul poarta numele de efectul lui Widow’s Tears și inseamna ca, atunci cand sunt udate sau atinse, ele vor elibera particule de aerosoli ce sunt formate din apa si sunt benefice pentru sanatate.

6. Scade nivelul de toxicitate

Potrivit cercetatorilor, fumul de tigara, pesticidele si alte produse de curatenie industriale elibereaza substante chimice nocive in mediul interior, care in timp au o influenta adversa asupra celor care locuiesc in cadrul acelui spatiu. Plantele de interior pot interactiona cu aceste produse chimice pentru a le transforma, formand astfel particule de aerosoli sanatoase, ele transformand in mod surprinzator praful, produse chimice si fumul, in aer curat.

Articole si Buletine de informare despre plantele de interior și Sanatatea ta

Daca esti in cautarea unor informatii suplimentare, ar fi o idee buna sa urmaresti blog-uri și sa te abonezi la buletine informativ ce trateaza tema plantelor de interior și sanatatii. Acestea sunt cele mai bune resurse pentru a te informa despre plantele de interior și sanatatea ta. Potrivit unor cercetari, aceste buletine ofera sfaturi concrete si usor de aplicat pentru ingrijirea eficienta a plantelor sale interioare si educare despre sanatatea ta.

Iata cateva exemple de resurse utile pentru informare despre plante de interior și sanatatea ta.

• Umbra lui Adam: acest blog se concentreaza pe interioare, dar ofera si numeroase informatii despre plantele de interior și beneficiile lor asupra sanatatii.

• Planting Happiness: aceasta companie se concentreaza pe ghivece de interior cu plante și produse de intretinere, dar ofera si sfaturi despre ce plante de interior sunt mai potrivite și cum sa le cureti corect pentru a-i mentine in cea mai buna forma si ca sa profite la maxim de ele din punct de vedere al sanatatii.

• Instructables: aceasta platforma contine informatii despre intretinerea si cultura plantelor de interior, precum si plante pe care sa ti le cumperi si cum sa le cureti.

• Plantopedia: aceasta platforma de cercetare a plantelor de interior ofera informatii practice si interesante despre cum sa iti alegi plantele și sa le cureti corect pentru a beneficia la maxim de avantajele oferite de acestea.

Alte Sfaturi si Trucuri pentru a te bucura cat mai mult de beneficiile plantelor de interior

Iata cateva lucruri importante de care sa tii cont atunci cand te decizi sa introduci plante de interior pentru a profita maximal de beneficiile oferite de acestea:

• Investeste in ghivece cu capete pentru a oferi un mediu potrivit plantelor tale.

• Amesteca o mare varietate de culori și forme in toate colturile casei tale.

• Plaseaza plantele ceva mai inalte pentru a oferi mai multe perspective de vizualizare si profita cat mai mult de lumina soarelui natural.

• Hraneste si uda corect plantele tale.

• Pune cateva frunze proaspete in casa pentru a profita la maxim de odihna, de relaxare și de haine noi vocalizate.

• Foloseste produse ecologice pentru a-ti uda plantele.

• Renunta la gazele de fum si de ardere pentru a preveni imbatranirea prematura a florilor tale.

• Amesteca elemente decorative, cum ar fi tavane, solutii pentru ornamentarea peretilor sau vase decorative specifice.

• Asculta sunetele naturale pe care le ofera plantele tale.