Plantele sunt doua dintre principalele modalități prin care natura ne-a îmbogățit viața, iar plantele din grupul numit “Plante ale vederii” sunt folosite de sute de ani pentru a îmbunătăți și promova sănătatea ochilor. Pot fi folosite sub forma de ierburi medicinale, ceaiuri sau suplimente alimentare oferindu-ne, pe lrgă aceste beneficii, un instrument important de prevenire a problemelor comune ale vederii.
Istoria Plantelor și Bolilor Ochilor
Există dovezi că ierburile și plantele pentru îmbunătățirea vederii au fost folosite acum mii de ani. Unele dintre aceste ierburi medicinale au dovedit proprietăți medicinale pe care le-au folosit în medicina tradițională încă de pe vremea medicilor tibetani, greci sau chinezi. În medicina ayurvedică indiană, medicii erau de fapt printre primii care și-au pus întrebări cu privire la bolile ochilor și la tratamentele medicamentoase folosite pentru a le trata. Cercetările lor au condus la descoperirea faptului că anumite substanțe chimice din plantele medicinale existente pot oferi tratament și contribui la prevenirea bolilor de ochi.
Beneficiile Plantelor pentru Ochi
Plantele oferă multe beneficii pentru sănătatea ochilor. Acestea conțin o mare varietate de antioxidanți și alte vitamine care ajută la îmbunătățirea circulației și oxigenarea țesutului căpătând astfel vitalitatea necesară îmbunătățirii vederii.
Una dintre cele mai recomandate ierburi medicinale pentru a preveni și trata complexitatea simptomelor cauzate de bolile ochilor este țintaura-de-mare, o planta bogata in vitamina A, B, C, E si minerale precum calciul, cu proprietati antiinflamatoare, antihistaminice si antialergice. Contribuie la scăderea presiunii intraoculare și oferind un tratament eficient și rapid împotriva oboselii ochilor și momentelor de vedere încețoșată.
De asemenea, ceaiul de măslin a devenit de-a lungul anilor un remediu principala pentru porbemele ochiului. Această plantă medicinală are proprietăți antialergice, antibacteriene și antiinflamatoare care ajută la vindecarea inflamației până la cauza ei. De asemenea, conține fitonutrienți și antioxidanți care ajută la regenerarea și tonifierea acului și vederii.
Turșul este o altă planta folosită cu success pentru tratarea tuturor bolilor oculare. Este un remediu bun pentru inflamații și iritații oculare și ajuta la hidratarea și catifelarea ochilor. De asemenea, scânteia este buna pentru a reduce durerea, iar turmericul stimulează circulația și reduce inflamațiile.
În plus, alte plante medicinale utile pentru restabilirea sănătății și vederii includ:
• Stanjenelul, care ajuta la curățarea și detoxifierea vederii și la reducerea oboselii oculare.
• Menta reduce inflamația și iritația oculare și asigură ochilor o mai bună oxigenare.
• Bradul ajuta la reducerea presiunii oculare.
• Urzica oferă o mulțime de beneficii pentru a îmbunătăți sănătatea ochilor și a le da vederii mai multă strălucire.
• Castanul de cal este bogat în flavonoizi și, prin urmare, foarte eficient împotriva oboselii vizuale și a marilor.
• Amla este una dintre principalele ierburi medicinale folosite în medicina ayurvedică pentru tratarea și prevenira bolilor de ochi.
• Fisticul de par conține antioxidanți, proteine, fier și vitamina B12 care sunt esențiali sănătății ochilor.
• Mușețelul oferă calmant și liniște și relaxează temperamentul.
Beneficiile Suplimentelor Alimentare pentru Ochi
Un alt mod de prevenire a bolilor de ochi este prin luarea unor suplimente alimentare. Aceste suplimente ajuta la curatarea si detoxifierea ficatului si ajuta la digestia corecta si absorbtiea corespunzatoare a nutrientilór. Ele furnizează o mare varietate de vitamine și minerale care contribuie la îmbunătățirea și ținerea sub control a stării de sănătate fizică și mentală. Unele dintre principalele vitamine si minerale pentru sanatatea ochilor sunt vitaminele antioxidante, B complex, D si E, zinc si acizi grași Omega 3 și 6.
În plus, suplimentele alimentare pot ajuta la îmbunătățirea vederii, reducerea oboselii ochilor și reducerea inflamației date de alte boli ale ochiului. Ele furnizează o multitudine de beneficii și pot ajuta la controlul nivelului de colesterol, reglarea tensiunii arteriale și, de asemenea, reducerea nivelului de glucoză din sânge și riscul de diabet.