Cele mai frumoase gradini botanice din SUA sunt locurile perfecte pentru a vizita intr-un weekend relaxat sau chiar intr-o vacanta mai lunga. Pline de plante exotice, plante aromatice si arbori vechi si istorioare, aceste gradini botanice vechi sunt adevarate comori ale naturii cu o panorama superba. Iata o selectie a celor mai frumoase gradini botanice din Statele Unite:

1. Gradina Botanica Lewis Ginter, Richmond, Virginia

Gradina botanica Lewis Ginter este cea mai mare gradina botanica din Virginia si una dintre cele mai frumoase din intreaga lume. Localizat în Richmond, Virginia, aceasta frumoasa gradina botanica de 40 de acre contine admirabile plante rare, exotice, dar si flori spectaculoase. Pe langa frumoasele trasee si parcuri tematice, gradina mai contine o sera, un labirint pentru copii, o piata de produse organice si o gradina de rosii de 18 de acre.

2. Gradina Botanica diHawa, Honolulu, Hawaii

Gradina Botanica diHawa din Honolulu, Hawaii, reuseste sa surprinda frumusetea naturii tropice prin plantele sale exotice, pasari exotice si insecte. Localizata in apropierea volcanului Diamond Head si a plajei Waikiki, acesta gradina botanica contine doua sera unde sunt expuse flori exotice. La interiorul gradinii se gasesc 1400 de specii de plante, ceea ce creeaza un peisaj de vis.

3. Jardin des Plantes, Cincinnati, Ohio

Jardin des Plantes din Cincinnati, Ohio este o gradina botanica cu adevarat speciala. Aceasta gradina botanica veche este locul unde se desfasoara multe programe educative si workshop-uri si contine mai mult de 20 de display-uri de plante si flori. Specialitati ale acestei gradini sunt gradinile de fructe si legume exotice, rosii si chiar gradini lemnice.

4. Missouri Botanical Garden, St. Louis, Missouri

Missouri Botanical Garden din St. Louis, Missouri este unul dintre cele mai vechi gradini botanice din lume, fiind deschis in 1859. Acesta gradina se intinde pe 79 de acre si contine unele dintre cele mai frumoase flori, plante si arbori testate de timp, inclusiv plante medicinale. Pe langa colectionarile sale de plante, gradina mai contine si un restaurant, un muzeu si o famos biblioteca acoperita.

5. Longwood Gardens, Kennett Square, Pennsylvania

Longwood Gardens, situata in Washington Square, Pennsylvania, surprinde minunatiile naturii prin florile sale exotice si ornamentele florale. Aceasta gradina botanica se intinde pe 1100 de acre si gazduieste peste 2000000 de invitati anual. O sa gasiti aici o spectaculoasa gradina de flori, o sera in stil victorian si o fermecatoare gradina de lumini.

6. The United States National Arboretum, Washington D.C.

The United States National Arboretum din Washington D.C. ofera vizitatorilor sai o adevaratatura experienta prin colectionarile sale impressionante. Acesta gradina contine mai mult de 4000 de specii de arbori si arbusti si este locul ideal pentru a face plimbari relaxate si pentru a admira diversitatea locala. Merita sa vizitati gradina si sa luati parte la trasee interesante ca si The Bonsai and Penjing Museum si The Sculpture Garden.

7. The Desert Botanical Garden, Phoenix, Arizona

The Desert Botanical Garden din Phoenix, Arizona, este locul perfect pentru cei care sunt interesati de natura si arta. Aceasta gradina botanica ofera vizitatorilor sai o selectie deosebita de plante, arbori si arbusti din desert si o selectie rara de cactusi si flori. De asemenea, gradina contine multe trasee spectaculoase care pun in evidenta specificul desertului.

8 Arnold Arboretum, Boston, Massachusetts

Arnold Arboretum din Boston, Massachusetts, reuseste sa surprinda frumusetea plantelor de la sfarsitul anilor 19. Acest arboreta pregateste un numar impresionant de programe si trasee tematice si adaposteste peste 5000 de specii diferite de plante,inclusiv peste 800 de specii rare si exotice. De asemenea, merita sa vizitati si stralucitoarea gradina de trandafiri si gradina de narcise.

9. The Huntington Library and Botanical Gardens, San Marino, California

The Huntington Library and Botanical Gardens din San Marino, California este un loc maginific unde puteti sa va relaxati si sa va bucurati de peisaj. Pe langa un muzeu bogat si o biblioteca spectaculoasa, gradina ofera o intinsa selectie de gradini tematice, inclusiv o gradina japoneza, o gradina romana si o gradina americana. De asemenea, vei gasi aici si faimoasa gradin de rose de care te poti bucura.

10. Winterthur, Delaware

Winterthur, situata in Delaware, ofera o experienta de neuitat tuturor vizitatorilor sai. Aceasta gradina se intinde pe 950 de acre si adaposteste o multime de specii exotice si flori diferite. Unul din atractiile principale ale gradinii este colectia sa de plante medicinale, care atrage anual multi vizitatori. Merita sa vizitati si gradina de trandafiri si fantasticele trasee tematice care reusesc sa surprinda toate culorile si aromele naturii.

Toate gradinile botanice de mai sus ofera spectatorilor sai parti din experiente unice si rare si sunt adevarate comori ale naturii. Fiecare gradina contine plante, flori si arbori deosebit de frumosi si pastreaza history mozaicata a naturii. Aceste gradini reprezinta o adevarata oaza a linistii pentru turisti si localnici.