Conceptul de “cel mai bun joc video din toate timpurile” este un subiect des pe discutat pe forumurile video-jucatorilor si, desi este dificil de pus de acord chiar si cei mai bine informati jucatori asupra a ceea ce ar putea fi numit “cel mai bun”, multe titluri au rămas în mintea publicului ca fiind cele mai bune. Jocurile sunt create cu scopul de a antrena, oferind provocari diferite si stimularea elementelor cognitive si vorbesc din perspectiva unei audiente vaste ce se muleaza atat asupra varstei cat si a gusturilor. Din aceste motiv, listăm in acest articol top cele mai bune jocuri video din toate timpurile prin selectia noastra imparțiala pe baza voturilor si comentariilor venite din partea comunitatii media.

Cuprins
I. Pac-Man
II. Super Mario Bros.
III. Grand Theft Auto: San Andreas
IV. The Legend of Zelda: Ocarina of Time
V. The Original Tetris
VI. Minecraft
VII. Skyrim
VIII. Halo: Combat Evolved
IX. The Last of Us
X. World of Warcraft

I. Pac-Man
Pac-Man este unul din primele jocuri de succes din istoria mass-media și a încetat chiar și ulterior inovatiei cu serii ca Pac-Mania, Ms. Pac-Man și altele. Inițial conceput de către japonezul Toru Iwatani, scopul jocului era simplu; controla-l pe Pac-Man la trecerea prin mai multe traiectorii periculoase, colectand atât puncte cât și bonusuri în creșterea nivelului de aducandu-i jucatorului in gașca de aventii. Cu siguranta, fiecare generație de jucatori și-a amintit de acest minunat joc vazandu-i simbolul cu sălbăticie pe pachetele de cereale, bilete și chiar ornamente.

II. Super Mario Bros.
Super Mario Bros se poate spune ca a revolutionat lumea jocurilor video și a jocurilor de platforma din anii 1980. Introdus inițial de compania Nintendo, Super Mario Bros a ajuns sa fie un succes in toata lumea, devenind unul din cele mai bine vandute jocuri video ca în prezent. Olandeziul Shigeru Miyamoto, cel care a creat jocul, a văzut rapid concursul Nintendo fiind generat de competitiile din ale jocului și de o fanatie de neegalat, devenind tema pentru parcuri și benzi desenate și fiind îndrăgit de fanii din toata lumea.

III. Grand Theft Auto: San Andreas
Originar din Marea Britanie, Grand Theft Auto (GTA): San Andreas a fost cu adevărat un joc revoluționar în semnificația și amploarea sa. Fiind al șaselea titlu din faimoasa serie, GTA a atins un apogeu în acest joc, confrontand jucatorii cu cinci mari orașe și multe alte activitati ca și cursele ilegale, mișcarea mafiei si explorarea teritoriului rural. San Andreas a devenit unul din cele mai bine vândute jocuri din istorie, depașind un milion de unitați în prima saptămână și oferind o varietate mare de moduri si abilități pentru a explora graficul și personajele bine gandite.

IV. The Legend of Zelda: Ocarina of Time
O caracteristica interesanta a lui The Legend of Zelda: Ocarina of Time (OOT) este abilitatea de a merge înapoi și de a se vedea pe sine în trecut, fiind unul din primele jocuri cu astfel de capacități speculative. Creat de către Shigeru Miyamoto, ganditorul din spatele lui Super Mario Bros, jocul a oferit jucatorilor cotind în toate directiile, cercetand si descoperind noi provocari și luptind cu blestemele vrăjitorilor. OOT a situat classicele zilelor noastre, cu fantezie colorata, destul de multe personaje memorabile și o sceneta buna pentru o poveste despre voința individului de a invinge oriunde și oricum în lumea sa.

V. The Original Tetris
The Original Tetris a fost lansat ca primul joc Nintendo în 1989 și este unul din jocurile video cu multe cuvinte elogioase. Atunci cand a fost lansat inițial de către compazia japoneza video-jucător, Tetruș, a reușit sa devină unul din cele mai reușite mari pentru lumea video, crescând popularitatea ei în acest mediu și oferind jucatorilor alte caracteristici și elemente introducere un nou nivel de provocari. Varianta modernă de Tetruș sunt titluri recunoscute și bine-primite, oferind personaje, niveluri și diferențe față de altejocuri, și, în timp ce acestea sunt intuitive, ideea originală de a introduce doua seturi de bunuri este deosebit de procombinata cu provacarile de baza intalnite si, de asemenea, parti ale jocurilor 3D, încă fiind folosit în gen.

VI. Minecraft
Minecraft reușește sa fie liderul cinci pentru cea mai mare vânzare a tuturor timpurilor. Acest joc sandbox arata ce se poate realiza atunci când se oferă jucatorilor o lume virtuala perfecta ce poate fi modelata dupa cum ei și-o doresc, oferind licența creativa pentru mestecarea, construind, cumparand si luptind. E remarcabil cum un astfel de concept sofisticat poate fi continut intr-un pachete mic, întinzând unele speraminte privind limita ceea ce poate fi realizat. Se spune ca creatorul, numit Notch a creat jocul în mai putin de o saptamana, lasand un loc de schimbare si de extindere pentru dezvoltatori si jucatori in lumea sa intunecata și colorata.