Dacă doriți să scăpați în greutate și să nu repetați „asta e o parte a vieții”, aceasta este o cale perfectă. Este vorba de hipnoterapie și slăbire – un tratament tehnic cu utilizarea hipnozei ca un factor terapeutic. Multe persoane cred că hipnoterapia și slăbirea sunt mai mult un joc de voce. Dar, așa cum vom vedea în rândurile de mai jos, este destul de adevărat că poate fi folosită.

Ce este hipnoza?

Înainte de a merge mai departe, este necesar să ne aplecăm asupra ceea ce se presupune a fi hipnoza și cum acest lucru poate fi folosit în tratamentul pentru slăbire. Hipnoza este o formă de terapie care adresează inconștientul și are drept scop îmbunătățirea sau schimbarea obiceiurilor unui pacient. Pentru a realiza acest lucru, hipnoterapia apelează la deschiderea sau comunicarea cu subconștientul pacientului.

Hipnoterapia și Slăbirea

Hipnoterapia a fost folosită în multe moduri pentru a trata dependența de fumat, anxietatea, sindromul stresului post-traumatic, alergiile, tulburările de alimentație, și multe altele. Reducerea în greutate sau controlul greutății se confruntă și inclusiv cu această tehnologie de auto-ajutor. Hipnoterapia și slăbirea se bazează pe principiile hipnoterapiei și lucrează pentru ajutarea individului să realizeze schimbarea obiceiurilor sale și pentru a reduce pofta de mâncare.

Beneficiile

Hipnoterapia a fost folosită ca metodă de slăbit pentru că aduce niște beneficii notabile, cea mai interesantă fiind că are un impact asupra comportamentului și schimbării obiceiurilor alimentare ale unui individ. Se spune că această măsura poate motiva o persoană să facă modificări în dieta lor și în rutină de exerciții, astfel încât aceștia să poată pierde în greutate.

De asemenea, hipnoza poate fi folosită și pentru a aborda cauzele profunde ale comportamentului alimentar și pentru a schimba gândurile față de obiectele care îi îndeamnă la mai multă vesiune. Acest lucru ajută oamenii să le abordeze într-un mod militar, care poate în cele din urmă să contribuie la un stil de viață mai sănătos și mai echilibrat.

De positiv de asemenea, hipnoza reduce anxietatea și multe alte 0beneficii asociate cu pierderea în greutate. Cumva, această tehnologie se bazează pe ideea că îmbunătățirea poate fi realizată prin tehnici sugestive, cum ar fi inducerea imaginilor sau modificarea limbajului corporal.

Având acest lucru în minte, hipnoza poate fi folosită ca un mod pozitiv de a reduce stresul asociat pierderii în greutate și chiar a obține o motivație. Acest lucru se datorează faptului că hipnoza poate ajuta la prevenirea furnizării impulsului de a ceda atunci când lupta cu pierderea în greutate.

Cum funcționează?

Procesul de hipnoză poate varia ușor în funcție de furnizorul și de procedura utilizată. În mod normal, se fac mai multe încercări de a induce starea. Acest lucru necesită câteva întrebări cum ar fi Nivelul și tipul de relaxare? În ce mod se poate schimba percepția? Și cum să se utilizeze asocierea și sugestia pentru schimbarea comportamentului?

Hipnoza se inițiază prin tehnici cum ar fi tehnica visualizării sau tehnica relaxării progresive pentru a relaxa pacienții și pentru a se asigura că aceștia sunt în stare de relaxare. Așa cum am menționat mai sus, una dintre beneficiile hipnozei este că poate ajuta la schimbarea obiceiurilor alimentare și la adoptarea unui stil de viață mai sănătos. Oricare ar fi tehnica utilizată, ar trebui să ia în considerare faptul că beneficiile hipnozei vor depinde în mare măsură de atitude și motivația fiecărui pacient în parte.

Potențialele Riscuri

Oricare ar fi tratamentul, când luăm în considerare orice formă de terapie, ar trebui să luăm în considerare și potențialele efecte secundare sau riscuri. De obicei, hipnoterapia este inofensivă și eficace în același timp. Cu toate acestea, dacă alegeți să mergeți înainte cu acest lucru, este important să vă asigurați că profesionistul are acea calificare și experiență necesară.

În plus, poate exista un risc slab de episoade emoționale neașteptate sau stări de anxietate.