Sportul se schimba in mod subtil odata cu tehnologia, iar dezvoltarea mai rapida a braceletelor fitness ne arata asta. Aceste dispozitive sunt din ce in ce mai usor de utilizat si din ce in ce mai performante, ceea ce ajuta la cresterea atentiei asupra lor. Aceste bratari marcheaza in mod concret drumul pe care o luam ca oameni cand vine vorba de tratarea sanatatii noastre. 

Sunt deja numeroase optiuni care ne ajuta sa facem acest lucru, insa foarte putine sunt specializate pe fitness si pe cresterea nivelului nostru de activitate. Acestea sunt cele care ne ajuta sa obtinem rezultatele pe care le dorim si, cu toata tehnologia din spatele lor, pot fi foarte utile atat oamenilor din lumea fitness, cat si celor care se lupta sa scape de sedentarism.

Astazi, vom discuta despre cele mai bune bratari fitness de pe piata, ce caracteristici au, ce seturi speciale le au si cat de usor le poti gasi. Veti vedea ca din ce in ce mai multi jucatori din industrie iau in considerare aceasta tehnologie. Fie ca vrei sa sa procedezi la un control al activitatii sau de fitness pentru a constientiza nivelul tau de activitate, aceasta solutie poate fi o modalitate utila de a pune cap la cap punctele prin care sa urmezi un plan de wellness.

Ce sunt bratarile fitness?

Bratarile fitness sunt dispozitive electronice portabile foarte mici, concepute pentru a te ajuta sa faci un control al activitatii fizice si sa monitorizezi starea de sanatate. Multe dintre aceste dispozitive sunt integrate cu aplicatii personalizate care pot fi instalate pe smartphone-uri, PC-uri sau mac-uri si raman conectate prin Bluetooth. Aceste bratari sunt utilizate in scopuri diferite, de la monitorizarea somnului, urmarirea ritmului cardiac si masurarea caloriilor arse si pana la numararea pasilor si urmarirea antrenamentelor.

Cu aceasta tehnologie, poti urmari mai usor progresul tau si sa stii cand sa iti schimbi planul de fitness sau sa iti imbunatatesti liniile de activitate. Exista, de asemenea, optiuni speciale pentru antrenarea in sala si acasa, precum si alarme predefinite pentru a te informa in timp util. Bratarile fitness sunt concepute sa iti ofere un avantaj competitiv, de la monitorizarea somnului pana la realizarea unor obiective sau maximizarea eficientei procesului tau de antrenament. De asemenea, pot fi usor conectate la alti dispozitive, cum ar fi Smart TV-urile, Tabletele si alte dispozitive de corelativitate, producand o experienta mai personalizata.

Care sunt beneficiile bratarilor fitness?

Bratarile fitness iti ofera o multime de avantaje. Unele dintre cele mai importante includ:

• Controlul exercitiilor si nevoia de miscare: prin integrarea cu aplicatii pe benzile fitness, vei primi calificative si statistici cu privire la exercitiile tale in timpul antrenamentului. Exista, de asemenea, optiuni speciale pentru antrenarea in sala si acasa, precum si alarme predefinite pentru a te informa in timp util.

• Monitorizarea somnului: prin bratara ta fitness, vei avea acces la grafice si statistici cu privire la somnul si starea ta de odihna.

• Automatizare: aceste bratari monitorizeaza in mod corespunzator comportamentul si offere cote pe masura.

• Antrenamente personalizate: aceste dispozitive sunt concepute pentru a tine cont de preferintele tale si pentru a iti oferi antrenamentele si programele de fitness personalizate, astfel incat sa obtii rezultatele dorite.

• Utilizare usoara si portabilitate: bratarile fitness sunt uimitor de mici si functionalitatea lor, de asemenea, astfel incat sa fie usor de purtat, mercuit si conectat cu alte dispozitive.

Cum alegi cea mai buna bratara fitness pentru tine?

Atunci cand vine vorba de alegerea bratarii fitness potrivite pentru tine, trebuie sa iei in considerare o serie de criterii importante. Acestea includ:

 1. Calitatea constructiei: acest lucru se refera la capacitatea de a rezista utilizarii zilnice, la calitatea constructiei si la tipurile de senzori cu care este dotat, precum si la bateria sa.

 2. modalitatile de monitorizare: asigura-te ca bratara ofera toate datele pe care le cauti in functie de nivelul tau de activitate si de obiectivele tale de sanatate.

 3. Functii speciale: cele mai avansate bratari fitness au o multime de setari customizabile, precum numararea pasiilor, masurarea altitudinii, monitorizarea pulsului si captarea informatiilor nutritionale.

 4. Raportul dintre pret si calitate: in functie de bugetul pe care il ai si de ceea ce iti doresti sa obtii, poti gasi o bratara care sa se potriveasca cel mai bine cerintelor tale.

 5. Compatibilitatea: verifica daca bratara ta are aceleasi caracteristici tehnice ca si dispozitivul tau sau aplicatiile de care iti folosesti.

Top 10 bratari fitness

 1. Fitbit Charge 2: se remarca prin monitorizarea ritmului cardiac si a caloriilor, instalarea aplicatiei speciale, monitorizarea somnului si diferite tipuri de antrenamente.

 2. Garmin Vivosmart 3: este echipata cu seturi speciale si contine un monitor de activitate, precum si senzori de masurare a pulsului.

 3. Apple Watch Series 2: este dotata cu un GPS si displayul LCD si este rezistenta la apa, fiind o bratara perfecta pentru inot.

 4. Moov: se remarca prin monitorizarea intensitatii, pedometru si captura altitudinii.

 5. Withings Steel: se remarca prin modalitati unice de monitorizare, precum numararea pasiilor, masurarea activitatii si captarea informatiilor nutritionale.

 6. Fitbit Blaze: este echipata cu senzori de masurare a pulsului si a caloriilor.

 7. Garmin Vivosmart HR: se remarca prin monitorizarea activitatii, somnului sigh logarea activitatii si se conecteaza cu aplicatii.

 8. Jawbone UP3: este dotata cu senzor avansat pentru urmarirea starii de sanatate si caracteristici de monitorizare.