Un scaun de birou de calitate este esential pentru a asigura confortul si ergonomia necesara pe parcursul unei zile prelungite la birou. Acest lucru se aplica mai ales atunci cand lucrati in mod regulat in fata unui computer. Un scaun bun poate sa va ajute sa preveniti durerile pe care o persoana le poate simti in spate sau in gat in mod eficient. Acest lucru are un impact major asupra productivitatii si estomparea stresului cu care se confrunta orice angajat/persoana care lucreaza de acasa.

Exista o diversitate larga de scaune de birou in prezent pe piata, odinioara acestea fiind marcate doar de culorile lor dar in prezent acestea pot avea caracteristici mai diferite, de la nivelul de sutinere al coloanei vertebrale pana la nivele mai avansate cum ar fi caracteristicile antifatiga.

În acest articol, vom discuta sfaturi si idei esentiale pentru a alege cel mai bun scaun de birou, de la materialul din care este realizat pana la cele mai interesante elemente ale sale.

 1. Caracteristici importante ale scaunelor de birou
  Inainte de a cumpara un scaun de birou, este important faptul ca trebuie sa te ocupi de determinarea acestuia. Cu toate acestea, beneficiile oferite de acestea si caracteristicile pe care acestea le ofera sunt ce aduc valoare adaugata optiunii tale. Iata cateva caracteristici cheie de luat in considerare inainte de a investi in un scaun de birou:

• Reglare scaun. Cand cautati un scaun de birou, asigurati-va ca acesta are o adecvata reglare a inaltimii si pernei, pentru a se potrivi in functie de greutate si inaltimea corporala a persoanei.

• Sustinere spate. Acest lucru permite utilizatorului sa se bucure de o bunastarea optima de-a lungul zilei. Exista optiuni care pot oferi un suport specific pentru coloana vertebrala atunci cand utilizatarii sunt asezati, cum ar fi spatarul care se potriveste pe forma spatelui sau pernele care asigura o presiune specifica.

• Suport brate. Cand cautati un scaun de birou, poate fi intelept sa cautati unul oferind sprijin pentru brate. Acest lucru va poate ajuta sa va mentineti o pozitie ergonomic pozitiva.

• Design. Aceasta include alegerea materialului in functie de forma si designul modelului, tendintele cromatice, gaura aerisita sau modelul straosten, cum ar fi aerobladele. Aceste caracteristici pot face diferenta in orice stare de birou.

 1. Materiale
  Este esential sa verificati materialele din care este produs un scaun de birou inainte de achizitionare, intrucat acestea dicteaza si nivelul de confort pe care il ofera, cum ar fi folosirea materialelor de inalta calitate pentru a oferi suport superior si confort pe toata durata.

• Piele ecologica. Este o optiune populara si durabila. Pielea ecologica rezista la uzura si ofera mai multa flexibilitate fata de stofa si se curata usor.

• Stofa. Este o optiune foamatoare de confort si foarte durabila. Ajuta la pastrarea aerului cald presat prin punerea umpastecata si permite pielea sa respire.

• Piele naturala. Aceasta ofera un nivel excelent de rezistenta, fiind construita pentru a rezista si pentru mai multa durabilitate. Pielea naturala poate fi mai costisitoare decat stofa si aceasta necesita o ingrijire speciala.

 1. Caracteristici mai specializate
  Elementele specializate sunt ceea ce face ca un scaun de birou sa aiba partea sa, acestea fiind o parte integrala a gandirii pe care o puteti avea in conditii de confort si ergonomie. Cele mai recente modele ofera caracteristici avansate cum ar fi:

• Functia de relaxare. O functie populara intalnita in scaunele de birou, care prin apasarea unei butoane poate permite utilizatorului sa se pipaie in pozitie relaxata pentru un nivel de confort suplimentar.

• Roti. Carcasa unui scaun de birou este proiectata pentru a se potrivi pe suprafete dure precum relativele sau pardoseala de gresie. Acestea ofera numeroase optiuni pentru deplasarea libera si usurinta cu care sa navigati prin spatiul dumneavoastra.

• Puncte antifatiga. Acest lucru este important pentru a preveni oboseala si a va pune in pericol avand in vedere orele petrecute la birou.

• Sprijin lombar. Acest lucru poate ajuta perspectiva de confort si relaxare pentru oricine petrece multe ore pe scaun, asigurand suport adaptat coloanei vertebrale.

 1. Sfaturi suplimentare pentru alegerea unui scaun de birou
  • Calitate vs. pret. Cand achizitionati un scaun de birou, este important sa nu faceti compromisuri cand vine vorba de rezistenta si calitate a produsului pe care il cumparati. Chiar daca in mod normal trebuie sa cauti un produs de calitate ieftin, nu te arunca pentru cele ieftine care nu sunt proiectate sa reziste.

• Verifica garantia. Acest lucru este esential intrucat va ofera un nivel de protectie suplimentar impotriva defectelor sau mai multor industrii pentru necesitatea de reparatii ale produsului dumneavoastra.

• Testeaza-l! Asigurati-va ca va testati scaunul inainte de a cumpara, ceea ce va poate oferi un nivel de confidenta mult mai mare ca produsele pe care le cumparati sunt pe masura asteptarilor si nu se vor defecta in modul in care se poate intampla in alta parte.

• Asigura-te ca gasesc volumul potrivit.Cand achizitionati scaunul de birou, acesta trebuie sa se potriveasca corpului dumneavoastra si sa se simta confortabila pe parcursul zilei.

• Intelege niciunul nu se potriveste tuturor. Amintiti-va aceasta regula de aur, chiar daca unii vor sa va dea sfaturi despre cum ar trebui sa alegeti un scaun, adevarul este ca nu exista un scaun care sa se potriveasca tuturor.