Ce-ar fi gustul perioadei de vara, fara un preparat traditional, pui cu ardei si sos de fasole neagra? Acest preparat poate fi preparat cu usurinta, uimeste prin culoare si gustul sau delicios si ofera exact ceea ce ne dorim sa manacam atunci cand simtim zilele calde de vara.

In acest articol ne vom concentra asupra puiului cu ardei si sos de fasole neagra, incepand cu modul in care se prepara si sfarsind cu beneficiile importante pe care le ofera acest preparat.

Cum se prepara Puiul cu ardei si sos de Fasole Neagra?

Prepararea puiului cu ardei si sos de fasole neagra este foarte simpla si poate fi efectuata in doar cateva minute. In mod normal, tot ce ai nevoie este:

• 1 kg de pui sau piept de pui taiat cubulete
• 2 ardei rosii taiati fideluta
• 2 catei de usturoi zdrobiti
• 1 lămâie
• 250 ml de bulion sau supă de pui
• 2 linguri de sos de soia
• 2 linguri de amidon de porumb
• 50 grame de fasole neagra
• 1 linguriță de ierburi aromatice proaspete
• 1 lingurita de ulei de masline

Prepararea este destul de simpla, dar ‘formularea’ este importanta pentru efectul de gust dorit.

  1. Calirea puiului si ardeilor: Puneti uleiul de masline in oala pe care doriti sa gatiti si caliti piesele de pui si ardeii intr-o usoara crusta.

  2. Adaugati usturoiul: Cand puiul si ardeii s-au calit putin, adaugati usturoiul si amestecati bine.

  3. Adaugati supa, sosul de soia, bulionul de pui si lămâia: Amestecați aceste ingrediente și aduceți la fiert. Reduți căldura și lăsați să fiarbă timp de 15-20 de minute.

  4. Adauga fasolea neagra: Dupa ce s-a fiert, adauga fasolea neagra si amesteca bine.

  5. Adauga amidonul de porumb: Amesteca bine, adauga amidonul de porumb pentru a ingrosa mancarea si da-i consistenta preferata. Acum este momentul sa adaugati si ierburile aromatice.

  6. Servire: Pregateste dinainte alte garnituri, cum ar fi linte si orez integral sau o salata. Aceste garnituri sunt optiuni excelente si se potrivesc perfect cu puiul cu ardei si sos de fasole neagra.

Beneficii Nutritionale

Pul cu ardei si sos de fasole neagra poate fi o optiune excelenta de masa, daca iti doresti sa consumi un preparat nutritiv si sanatos. Preparatul contine numeroase beneficii nutritional, cum ar fi:

• Puiul contine proteine ​​si vitamine esentiale, cum ar fi niacina, tiamina si riboflavina. Aceste nutrienti sunt esentiali pentru construirea si intretinerea miselii si a tesutului.

• Fasolea neagra este o sursa excelenta de fibre, care ajuta la reglarea intestinelor si a digestiei. De asemenea, ajuta la reducerea colesterolului si la mentinerea sanatatii inimii.

• Ardeii rosii ofera o sursa bogata de antioxidanti si vitamina C, care ajuta la reducerea inflamatiei si la prevenirea afectiunilor cardiovasculare.

• Usturoiul contine compusii sulfurici andesulfide si alicina, care pot reduce nivelul colesterolului si pot reduce inflamatia.

• Lămâia ajuta la intarirea imunitatii si este bogata in antioxidanti cu proprietati anti-inflamatorii.

De asemenea, acest preparat poate fi facut in mod economic, preparatul fiind adaptat dupa gustul tau si al alimentarilor deja existente in bucataria ta.

Cum poti consuma acest preparat?

Puiul cu ardei si sos de fasole neagra poate fi consumat in orice moment al zilei. Poate fi considerat ca fiind un fel principal, care se poate servi cu alte garnituri, cum ar fi orezul sau salata. De asemenea, poti pregati acest preparat cu usurinta si il poti servi pe langa alte preparate.

Sfaturi & Avize

  1. Usturoiul poate fi modificat in functie de gust. De exemplu, daca preferi gustul mai subtil, poti folosi catei intregi, sau chiar putin zdrobiti, in loc de zdrobire completa.

  2. Daca sosul iese prea dens in timpul prepararii sale, adauga putina apa, pana ajungi la consistenta pe care ti-o doresti.

  3. Ierburile aromatice adauga un gust si o aroma aparte acestui preparat. Unele ierburi recomandate pentru acest preparat sunt oregano, busuioc, patrunjel si cimbru.

  4. Evita sa adaugi sare in preparat, deoarece bulionul si sosul de soia au deja sare in compozitie.

  5. Acest preparat se pastreaza bine la frigider timp de 4-5 zile.

Pul cu ardei si sos de fasole neagra este un preparat simplu si delicios. Acest preparat ofera numeroase beneficii nutritionale si poate fi usor adaptat pentru a se potrivi gusturlor tale. Daca iti doresti sa pregatesti un preparat nutritiv, care sa umple casa cu un parfum delicios de vara, atunci puiul cu ardei si sos de fasole neagra este alegerea ta perfecta.