În cazul unei sarcini în curs, simptomele reciproce cauzate de anumite cauze pot cauza probleme semnificative pentru mama și fat. Acestea vor fi prezentate de medicul care efectuează soluția și conduc testul de funcționare adecvat, cum ar fi Eco, Doppler fetal, ecografie și alte tehnici diagnostice punctuale, comparate cu standardul de pacient. Orice îngrijorare ar trebui să stea la baza întrebărilor pe care le face medicul.

O sarcină cu probleme arată anumite simptome, înainte de a se înregistra un diagnostic corect sau un tratament eficace. Acestea sunt câteva semne ale unei sarcini cu probleme:

1. Amenințarea de avort spontan

Amenințarea de avort spontan poate apărea ca o scurgere lunară, acest lucru atrăgând atenția femeilor însărcinate și pot merge ceva timp răspunzând mereu cu orgoliul acestora , ducând la lipsa de urmărire. Aceasta constă în separarea fătului de placentă, provocând simptome precum durerile vaginale, vorbesc despre necesitatea unei evaluări imediate.

2 Uscăciunea sângelui

Acest simptom se manifestă prin scăderea nivelului de hemoglobină, o condiție extrem de obișnuită printre femeile însărcinate. Este important ca medicul să controleze această valoare și sa prescrie tratament înainte ca femeia să înceapă să simtă slăbiciune și lipsă de energie.

3. Prea mult sau prea puțin lichid amniotic

Aceasta poate indica modificări în nivelurile apei fetale; în caz de lipsa apei, există o șansă mare ca fătul să se încurce în cordul său sau există o îngustare a vasului sanguin al placentei; de asemenea un nivel prea ridicat al apei necesită investigații ulterioare.

4. Varsta gestațională

După 30 de săptămâni, bebelușul trebuie să fie complet dezvoltat și poate fi inclus și în cea de-a șaptea lună de gestație; din acest motiv, predicția varstei gestaționale trebuie să fie în conformitate cu fazele tranzitorii maternale.

5. Bătăile inimii

În fiecare 10 minute, copilul trebuie să își crească bătăile inimii și să se pregătească pentru primirea alimentației sale; daca inima fatului nu creste, acesta având 90 de bătăi sau mai puțin, medicii efectuează teste suplimentare.

6. Probabilitatea unor deficiențe genetice

Testele genetice pot fi efectuate în timpul sarcinii și pot să detecteze defecte de dezvoltare sau, de asemenea, posibilitatea de avort spontan sau nastere precoce în cel de-al treilea trimestru.

7. Tulburări Fetale

Coloana vertebrală joacă un rol important în formarea sistemului nervos al copilului; in unele cazuri, poate provoca dureri în organismul mamei și poate fi urmat de alte anomalii înregistrate în modul corespunzător, cum ar fi umflarea și pruritul și doar un medic poate să îl elucideze.

8. Infectiile

Sarcina poate provoca un numar mare de culturi care pot fi negative sau pozitive; dacă examinarea a devenit pozitivă, este important ca îngrijorarea să fie luată în considerare și tratamentul medicamentos să fie în prealabil efectuat.

9. Problemele Cardiovasculare

Acestea sunt destul de frecvente în sarcină și poate duce la o mare varietate de boli cardiovasculare, cum ar fi tahicardia, hipertensiune arterială și labilitate arterială.

10. Nivelurile Hormonale

Hormonii sunt produși în toate momentele sarcinii, iar medicul poate să evalueze programul hormonal corespunzător și să stabilească necesitatea de intervenție sau modificare în nivel.

În cele din urmă, în caz de suspiciune sau deja stabilit cu privire la o sarcină cu probleme, controalele regulate ale medicului sunt cruciale pentru menținerea stării de bine și pentru a se asigura că mama și copilul prezintă condiții optimale pentru o naștere normală și o recuperare în timp util.

Alte lucruri de luat în considerare în aceste cazuri includ:

• Se recomandă ca femeia gravidă să evite excesele alimentare și dietele drastice, deoarece pot afecta dezvoltarea fatului.

• Controlul general al stării și comportamentului mamei și verificarea periodică a greutății sunt esențiale pentru menținerea sănătății copilului.

• Exercițiul moderat și alimentația adecvată pot îmbunătăți în mod semnificativ starea de sănătate a persoanei însărcinate.

• Este recomandat ca, în cazul în care mama simte dureri persistente în abdomen și în alte părți ale corpului, să sune de îndată medicul.