Clătite din cartofi – Delicii gustoase, ușor de preparat
Clătitele din cartofi reprezintă una dintre acele rețete la care recurgem în special în sezonul rece. Acestea sunt lasate extrem de gustoase însoțite de toppinguri naturale și sunt o variantă delicioasă și sănătoasă a clasicului mic dejun. În timp ce clătitele îmbinate cu aluatul de tartă sărată sunt mai reci, în sezonul rece acestea sunt înlocuite cu clătitele din cartofi, ideale pentru timpul de odihnă și relaxare. Acestea sunt cunoscute sub numeroase denumiri, precum clătite din marănțuș, terci de cartofi sau frittata de cartofi. Iată cum se prepară ușor clătitele delicioase din cartofi.

Introducere și interes pentru clătitele din cartofi
Clătitele din cartofi reprezintă o variantă simplă de preparare a șezlongurilor de cafea sau a mesei de prânz. Acestea pot fi preparate prin gătire în prealabil a cartofilor, tăiarea lor fideliu în bucăți mici și adăugarea untului sau smântânii și a usturoiului. În cazul în care doriți să îmbogățiți gustul clătitelor cu un topping mai savuros, puteți utiliza ceapa tăiată, ouă, bacon sau orice alte îngrediente preferați.

De ce sunt bune clătitele din cartofi?
Fie că este vorba de mic dejun, de picnic sau de cina, clătitele din cartofi sunt întotdeauna o opțiune numai bună. Acestea pot fi pregătite și servite cu aproape orice ingrediente doriți. Datorită consistenței calde și cremoase, această delicată variantă a clătitelor poate fi servită cu mâncare sau ca gustare.

Clătitele sunt bune pentru sănătate
Clătitele din cartofi completează o dietă sănătoasă. Cartofii sunt una dintre cele mai importante surse de carbohidrați alimentari, hrănindu-ne organismul și ținându-ne sătui. Acestea sunt bogate în fibre, potasiu și vitamină B6. Datorită conținutului ridicat de calciu, vitamine și fier, clatitele din cartofi sunt pline de nutrienți esențiali pentru sănătatea zilnică. De asemenea, acestea nu conțin gluten și sunt bogate în fibre alimentare, potasiu, magneziu și fier, fiind astfel o opțiune excelentă pentru o alimentație sănătoasă.

Cum se prepară clătitele din cartofi
Pregătiți clătitele din cartofi cu ușurință și rapiditate, în câteva minute. Iată ingredientele necesare:

 • 4-6 cartofi mijlocii, curățați și tăiați în bucăți mici
 • 3-4 ouă, întregi
 • 2-3 linguri de făină de migdale sau de cocos
 • Un praf de sare și piper
 • 1-2 linguriţe de oregano
 • 1-2 linguri de unt sau ulei de măsline

Pentru o aromă și un gust îmbunătățite, puteți folosi ceapa, usturoiul, legumele sau toppingurile preferate.

Instrucțiuni de preparare

 1. Pregătiți cartofii tăiați în bucăți mici pentru câteva minute într-o tigaie mare de metal.
 2. Adăugați ouăle întregi în tigaie; amestecați până la uniformizare.
 3. Adăugați făina de migdale sau de cocos, sarea și piperul și amestecați iar.
 4. Adăugați oregano sau orice alte condimente doriți și amestecați din nou.
 5. Adaugă untul sau uleiul de măsline și amestecați iar până la uniformizarea completă.
 6. Turnați amestecul într-o tigaie încinsă și lăsați să se prăjească câteva minute pe fiecare parte.
 7. Îndepărtați clătitele din cartofi de pe flacăra aragazului și serviți chiar acum pe prietenii și familia.

Cum se servesc clătitele din cartofi

Clătitele din cartofi pot fi servite în moduri variate și sunt ideale pentru o masă sănătoasă și savuroasă. Acestea sunt bune atât calde, cât și reci.

Iată câteva idei de servire:

 • Pentru micul dejun, topping-ul poate fi compus din marmeladă sau bucăți de fructe uscate și fulgi de cocos.
 • Pentru prânz sau cină, clătitele din cartofi poate fi îmbinată cu sos de verdețuri cu ierburi condimentate și un topping de iaurt.
 • Pentru un twist special, puteți îmbina clătitatea din cartofi cu o salată sau o farfurie cu legume sau cu o delicioasă șuncă și ouă preparate mei.