Exista momente in care simti nevoia sa te relaxezi, dar de cele mai multe ori lipsesc cunostintele despre ce poate face aceasta. Exista multe optiuni, dar ceea ce iti poate oferi cea mai buna relaxare spa-ul acasa este masajul cu pietre calde. 

Acest tip de masaj e o forma de terapie aflata in mainile practicienilor de masaj profesionist din intreaga lume.In acest articol, vom explora conceptul de masaj cu pietre calde, produsele esentiale necesare, principalii beneficiari, tehnicile populare care sunt folosite in acest masaj si ce puncte ar trebui luate in considerare atunci cand planifici sa oferi un masaj cu pietre calde.

Definirea masajului cu pietre calde

Masajul cu pietre calde este una dintre terapiile cele mai populare folosite in industria spa. Acest masaj presupune folosirea unor pietre speciale incalzite si placate de-a lungul corpului, plasate pe zonele dureroase. Acest tip de masaj are ca obiectiv eliminarea tensiunii musculare si a stresului general.

Beneficiile masajului cu pietre calde

Desi s-a demonstrat ca masajul in sine are multiple beneficii, masajul cu pietre calde are cateva avantaje suplimentare, cum ar fi ameliorarea durerii cronice, eliminarea stresului si ameliorarea starii emoționale. Acest tip de masaj poate egaliza circulatia, elimina toxinele, imbunatati tonusul muscular si contractia musculara si energizeaza corpul.

Principalii beneficiari ai acestui tip de masaj sunt persoanele care sufera de afectiuni cronice, cum ar fi artrita, dureri articulare si musculare si dureri lombare. De asemenea, masajul cu pietre calde poate ajuta persoanele care sufera de anxietate sau depresie.

Produsele de baza necesare pentru a oferi un masaj cu pietre calde

Principalele produse necesare pentru a oferi un masaj cu pietre calde sunt:

 • Pietre necesare:
  Pentru masajul cu pietre calde, vei avea nevoie de o varietate de pietre, cum ar fi cele din marmura, granit, scoici sau gresie. Acestea vor fi incalzite si, de obicei, aproximativ 120 de grade Fahrenheit/ 50 de grade Celsius.

 • Uleiul de masaj si alte produse de masaj:
  Acestea sunt esentiale pentru a ajuta la prelucrarea pietrelor si lubrifierea pielea. Uleiul de masaj reduce, de asemenea, presiunea exercitata asupra muschilor si permite ceremunea sa se bucure de beneficiile masajului.

 • Aparat de masaj și pernute incalzitoare:
  Acestea sunt folosite de catre practicieni ca sa incalzeasca pietrele inainte de a incepe masajul.

Verificarea temperaturii pietrelor

Inainte de inceperea masajului cu pietre calde, asigura-te ca temperatura caldurii din pietre este adecvata pentru client. Utilizand un dispozitiv de masurare precis, ar trebui sa se faca o verificare inainte de placarea pietrelor pe zona clientului.

Tehnicile populare pentru masajul cu pietre calde

Tehnica de masaj cu pietre calde variaza in functie de zona care se masa. Unele dintre tehnicile populare sunt enumerate mai jos:

 • Terapia imaginara prin pietre:
  In aceasta tehnica, o persoana sta intr-o pozitie relaxata, pe spate sau pe una din parti. In aceasta tehnica, se utilizeaza doua pietre calde. Practicienul foloseste miscarile rulamentale sau vibrationale ale pietrelor de-a lungul coloanei vertebrale cu scopul de a oferi relaxare si vindecare.

 • Tehnica de presiune cu pietre:
  Aceasta tehnica se foloseste pentru a oferi un masaj profund cu ajutorul pietrelor. Practicienul va plasa pietrele pe muschii afectati si exerseaza o presiune medie cu ajutorul pietrelor si degetelor pentru a trata zona dureroasa.

 • Cupping:
  Este o tehnica de masaj care implica vasarea nebulizorului in apropierea zonei dureroase si apoi aducerea acestuia mai aproape de corp si mentinerea presiunii pentru cateva secunde. Cu aceasta tehnica, sunt create unele pete rosii pe piele si poate fi mai usor sa afecteze zona dureroasa.

Puncte de luat in considerare atunci cand oferi un masaj cu pietre calde

 • Asigurați-vă ca ai auzit cum sa oferi un masaj cu pietre calde inainte de inceperea tratamentului
 • Intodeauna incalzeste pietrele cu ajutorul aparatului incalzitor special
 • Verifica temperatura pietrelor inainte de inceperea tratamentului
 • Asigurati-va ca folositi produse de masaj adecvate
 • Uneori masajul poate fi prea intens pentru unele persoane, deci setati intensitatea masajului.

Masajul cu pietre calde presupune folosirea unor pietre speciale incalzite si placate de-a lungul corpului, pentru eliminarea tensiunii musculare si a stresului general. Beneficiile masajului cu pietre calde sunt multiple si includ ameliorarea durerii cronice, eliminarea stresului si ameliorarea starii emoționale. Acestui tip de masaj i se potriveste foarte bine persoanelor cu afectiuni cronice sau a celor care sufera de anxietate sau depresie. Totusi, inainte de inceperea tratamentului trebuie verificata si temperatura pietrelor, sa se foloseasca produsele recomandate, sa se tina cont de multitudinea de tehnici existente si sa se setate intesitatea masajului suficient de usor pentru cutare tratament.