Suedia este una dintre cele mai frumoase și cele mai prosperitoare țări din lume. Situată pe cel de-al patrulea loc geografic după Belarus, Finlanda și Norvegia, Suedia este acoperită de frumoasele Munții Șvéd. Are o suprafață totală de o mie cinci sute cincizeci de mii de kilometri pătrați. Suedia este cea mai mare țară din Europa de Nord. De asemenea, se întinde de la Mării Baltice la Marea Nordului și are granițe în Danemarca, Finlanda și Norvegia.

Cu un teritoriu inconjurat de ape, teritoriul țarii cu siguranță nu vă va lăsa să vă plictisiți. Țara este cunoscută în întreaga lume pentru bogăția sa culturală și cercetarea sa în domeniul științei. De asemenea, clădirile sale gotice, centrele sale mari și natura sa nesfârșită creează o atmosferă unică.

Istoria Suediei

Suedia a fost colonizată încă din timpuri străvechi, dar au trecut multe secole pentru ca țara modernă să reieșească. În secolul al XIII-lea, Regatul Suediei a fost constituția prima dată sub președintele Birger Jarl. Birger a consolidat controlul asupra teritoriului și a extins autoritatea regatului de la Stockhol şi până la Oresund.

Începând cu anii 1450, Suedia s-a bucurat de o puternică poziție politică-militară și a reușit să-și întărească influența în estul și vestul Europei. În timpul domniei lui Gustav I Vasa și al lui Gustavo II Adolph, Suedia a ajuns în prețuire si a devenit unul dintre cei mai importanți jucători maritime pentru secolul al XVII-lea.

În deceniile următoare, țara a putut menține o stabilitate politică și economie, făcând ca Suedia să devină o țară democratică, bazată pe propriul sistem de guvernare parlamentară.

Cultura și tradițiile Suediei

Cultura Suediei se rezumă la un număr semnificativ de arte, inclusiv muzică, film, literatură și arhitectură. Artele, în special muzica și filmele, au influențat cultura suedeză și au jucat un rol important în promovarea și răspândirea tradițiilor și obiceiurilor sale.

Țara se caracterizează prin o mulțime de sărbători și festivaluri. Marea majoritatea sărbătorilor sunt legate de iarnă, cum ar fi Midsummer, Yule, și cele două sărbători religioase principale ale Suediei. Acestea sunt și tradiții ca Krisnädag, Saint Lucia, și Noaptea de Mihail.

Lucru care face Suedia specială

Suedia se distinge printr-o mulțime de elemente care îi fac o destinație de vacanță minunată. Faimoasele sale orașe, arhitectura și împrejurimile salbatice creează o experiență unică pentru călătorul în căutare de a descoperi.

  1. Peisajul său nordic

Majoritatea teritoriului Suediei este acoperită de păduri și lacuri însorite, oferit o multitudine de activități de aventura. De asemenea, cu douăsprezece parcuri naționale și patruzeci și șapte de rezervații naturale, Suedia ofera oportunități nelimitate de explorare și să vadă cea mai frumoasă parte a acestei țări.

  1. Centrul său urban din Stockholm

Orasul este, cu siguranță, centrul cultural și social al Suediei, oferind o mulțime de locuri interesante de a vedea, printre care și Palatul Kungliga, Muzeul Vasa, Piaţa Stortorget și Stradafonden. Pieţele de pește litorală, cafenelele și restaurantele oferă gusturi tradiționale suedeze și oportunități nelimitate pentru explorarea culinară. La fel și Galeria Nationala si Muzeul Etnografic ofera interesante mostre ale culturi și tradiții suedeze.

  1. Sălbaticul țărm al Marii Baltice

În partea de vest a țării, țărmul Marii Baltice oferă oportunități nelimitate pentru o vacanță romantică. Cele mai populare destinații turistice sunt Skagen Kungsbacka, Gothenburg și Visby. Obiectivele de interes, printre care se număra Castelul Bohus și Palatul Drottningholm, cu siguranță vor aduce la viață imaginația ta.

  1. Oportunitățile sale de a pratica sporturi de iarnă

Suedia oferă oportunități immense pentru turiști în căutare de o destinație de vacanță de iarnă. Cu cinci centre de schi, cinci stațiuni de schi, și multe zone naturlale oferind drumeții, patinaj pe lacuri înghețate, și mulți alții activități de iarnă, suedezii sigur au ceva de oferi oricui și orice.