Terapia cu namol ofera beneficii multiple, fiind excelenta in ameliorarea problemelor de sanatate ce tin de muschi, pielii sau articulatii. Acesta este motivul pentru care aceasta metoda a luat avant in ultimii ani. Iata ce trebuie sa stii despre terapia cu namol.

Ce este Terapia cu Namol?

Terapia cu namol este o metoda de ingrijire in care se foloseste namolul, adica un strat de nisip si alte elemente microscopice prelevate de pe plaja sau din lacuri salbatice. Aceste particule sunt folosite pentru a grabi vindecarea si pentru a oferi relief durerii observate in cazul afectiunilor musculare, de piele si a problemelor articulare.

Beneficii ale terapiei cu namol

Terapia cu namol include mai multe beneficii, printre care stimularea vasele de sange, ameliorarea inflamatiilor, imbunatatirea circulatiei si a metabolismului. Iata mai detaliat avantajele terapiei cu namol:

 1. Reducerea durerilor de muschi

Namolul folosit in terapia cu namol are efecte antiinflamatorii si analgezice, care reduc durerile musculare din cauze articulare si musculare cronice.

 1. Stimularea productiei de celule noi

Terapia cu namol imbunatateste circulatia, stimuland productia de celule noi la nivelul pielii si eliminand toxinele care provoaca inflamatii, cicatrici si alte afectiuni cutanate.

 1. Efect dermoprotector

Namolul ajuta la refacerea și protejarea pielii, fiind utilizat in mod special pentru a trata afectiunile cutanate si imperfectiunile provocate de actiunile mecanice sau chimice ale factorilor externi.

 1. Melliorarea problemelor articulare

Terapia cu namol reduce severitatea simptomelor cronice ale afectiunilor articulare si poate chiar trata unele afectiuni ale articulatiilor si tesutului articular.

Cum se desfasoara o sedinta de terapie cu namol?

Terapia cu namol se poate face fie la cabinet sau de catre terapeutul nostru pe care îl vom trimite la domiciliul tau.

Inainte de realizarea terapiei, pacientul discuta cu terapeutul despre starea sa de sanatate si despre simptomele care il preocupa. Ulterior, pacientul se va prezenta la cabinetul terapeutului, cu un tricou si o pereche de pantaloni largi, pe care va fi nevoie sa le dezbrace.

Pe parcursul tratamentului, terapeutul va aplica namolul natural pe zona afectata si va realiza presopunctura usoara in zona respectiva, pentru a reduce inflamatia si a favoriza circulatia sangvina. Dupa aplicarea namolului, pacientul va fi acoperit cu un sal sau cu un cearceaf pentru a mentine temperatura calda, ceea ce va accelera efectele terapiei. Durata totala a unei sedinte poate fi intre 30 si 60 de minute.

In functie de afectiunea iar pacientului, programul terapeutic poate sa varieze, dar se recomanda intre 4 si 7 sedinte, fiecare dintre acestea avand loc la intervale de 2-3 saptamani fiecare.

Contraindicatii

Acest tip de terapie nu este recomandata in prezenta unor afectiuni cutanate cronice sau se eczeme, infectii cutanate sau sangerari. Persoanele care au boli inflamatorii cronice sau alergii severe la namol sunt si ele contraindicate la acest tip de terapie.

De asemenea, persoanele cu afectiuni cardiace sau care au suferit un infarct miocardic nu au voie sa beneficieze de acest tip de terapie, ci trebuie sa consulte intai un medic si sa obtina acordul acestuia.

In plus, gravidele si copiii sub 12 ani nu ar trebui sa se supuna acestui tip de terapie, deoarece efectele acesteia asupra dezvoltarii organismului nu sunt inca cunoscute.

Beneficii ale terapiei ca namol

Terapia cu namol ofera o multime de beneficii pentru sanatate, dintre care enumeram:

 • Efecte sedative si calmante asupra sistemului nervos, reducand stresul si anxietatea

 • Reducerea inflamatiilor si a durerii musculare

 • Cresterea elasticitatii zonelor afectate

 • Activarea vasele de sange si asimilarea vitaminei D de catre organism

 • Stimularea activitatii sistemului limfatic si a metabolizarii

 • Stimularea regenerarii tesuturilor musculare si articulare afectate si aparare impotriva infectiilor

 • Inmuierea tesutului cutanat si inducerea regenararii.

Astfel, terapie cu namol poate ameliora durerea, reduce inflamatiile si imbunatati circulation si metabolismul.

De ce alegem terapia cu namol?

Terapia cu namol ne ofera avantajul ca este un tratament facut in conditii de siguranta si eficienta, care se bazeaza pe metode naturiste de curatare. Perioada de aplicare nu este foarte lunga, ceea ce inseamna ca pacientii pot sa obtina rezultate rapide si benefice pentru sanatate.

Pe langa toate aceste beneficii, terapia cu namol aplica un masaj profund pentru a crea circulatia sangelui si a oxigenului, ameliorarea inflamatiilor si reducea durerii musculare. Nu provoaca dureri sau stari de discomfort si in aceasta privinta, putem spune ca este mai putin invaziva decat o alta procedura ce require anestezie si tehnici speciale.

Cele mai bune rezultate se obtin dupa 4-7 tratamente, in functie de natura si a severitatea afectiunii tratata.

Terapia cu namol ne ofera beneficii multiple, fiind excelenta pentru ameliorarea problemelor de sanatate ce tin de muschi, pielii sau articulatii. De aceea, este recomandata pentru o varietate de afectiuni cronice, cum ar fi artroza, dureri articulare cronice, dureri musculare, afectiuni ale pieliei si multe altele. Metoda este recomandata pacientilor care doresc sa beneficieze de un tratament non-invaziv, prietenos cu mediul si natural.