Atunci când vorbim despre suplimentarea masei musculare, ne referim la aprovizionarea corpului nostru cu substanțe nutritive suplimentare care să ajute la creșterea, rezistența și recuperarea masei musculare. În timp ce alimentația și antrenamentul sunt elementele cheie în obținerea și mentinerea unui corp bine dezvoltat, suplimentele nutritive joacă un rol important în obținerea progresului.

Tipuri de suplimente pentru masa musculara
Suplimentele nutritive pot fi împărțite în trei categorii principale la care orice atlet se poate referi. Acestea sunt: proteine, aminoacizi și carbohydrate. Fiecare grup de produse se adresează anumitor scopuri și are avantaje și dezavantaje specifice.

Proteina
Proteinele sunt una dintre principalele surse de nutrienți focale ale maselor musculare. Proteinele sunt compuse din aminoacizi, și sunt esențiale pentru construirea masei musculare. Cu toate acestea, proteina izolata consumata de obicei din suplimente, nu este o sursă bună de carbohidrați sau grasimi, care sunt esentiale pentru regenerarea și energia musculară. Se recomandă să se obțină proteina din mesele regulate pentru a reduce dependența de proteina suplimentara și pentru a se asigura că corpul are suficiente calorii și nutrienți în general.

Aminoacizii
Aminoacizii sunt cea mai mică unitate constitutivă a proteinei și sunt esențiali pentru producerea masei musculare. Substituenții de proteine, cum ar fi aminoacizii recunoscuți sub numele de peptide de proteică, sunt deosebit de utilizați pentru că sunt absorbiți mai rapid în sânge, ducând la creșterea imediată a ratei sintezei musculare.

Carbohidrați
Carbohidrații sunt scăldați de energia musculară și degradați depozitele de grasime atunci când sunt folosite împreună cu un program de antrenament potrivit. Consumul de carbohidrați poate fi esențial în optimizarea mișcărilor și recuperarea între antrenamente.

Beneficiile suplimentelor pentru masa musculara
Suplimentele alimentare folosite cu bună determinare și cunoștințe adecvate pot oferi atleților cu beneficii adevărate care includ:

• Creșterea ratei de creștere a masei musculare
• Creșterea vitezei de recuperare
• Reducerea încărcăturii pe țesuturile musculare
• Reglarea metabolismului glucidelor și grăsimilor
• Prevenirea colesterolului și a trigliceridelor ridicate
• Creșterea energiei și vitalității

Riscuri asociate cu suplimentele pentru masa musculara
Deși suplimentele sunt adesea privite ca fiind avantajoase și oferind numeroase câștiguri în masa musculara si resistența fizica, exista anumite riscuri asociate (in special pentru atleții de anduranță) și trebuie luate în considerare:

• Singulare: Deși nu există dovezi clare care să dea de înțeles că suplimentele alimentare sunt produse nesigure, orice produs poate fi toxic dacă se consumă în exces. Este important să se țină cont de dozele recomandate de producător.

• Interacțiune cu medicamentele: consumul de produse suplimentare poate interfera cu medicamentele recomandate de către furnizorii de servicii medicale. Este important să se discute cu medicul despre produsele suplimentare care se utilizează.

• Reacții adverse: mai multe produse suplimentare conțin alergeni, gluten sau aditivi stricți care pot provoca reacții alergice sau digestive.

Suplimente de masa musculara necesare si recomandate

Carbohidrati
• Carbohidrații sunt esențiali pentru furnizarea de energie celulară și pentru creșterea rezistenței. Acestea includ paste, cărți și cereale integrale, amidon și fructe.
• De asemenea, carbohidrații cu îndulcire artificială devin din ce în ce mai populari, oferind zaharuri scăzute, varietate și eficiență energetică ridicată.

Creatina
• Creatina este termenul generic pentru orice tip de creatină, cum ar fi monohidrata, etil ester, clorhidrat, este unul dintre cele mai puternice suplimente musculare pe care le puteți cumpăra și aduce efecte suplimentare foarte însemnate.

Probiotice si Aminoacizi
• Unii dintre cei mai importanți supplmentangi de masa musculara sunt probioticele. Acestea vor ajuta la îmbunătățirea digestionii și la creșterea eficienței alimentelor pe care le consumați.
• Aminoacizi sunt precursori esențiali în sinteza proteinelor, si facilitează transportul și absorbția nutrientilor.

Grasimi
• Uleiurile presate la rece sunt principalele surse de grasimi bune pe care le consumati pentru a asigura saturarea și energia necesară tuturor activităților zilnice.

Vitamine si minerale
• Corpul tau are nevoie de vitamine si minerale pentru a functiona corect și pentru a preveni anumite boli. Multe vitamine și multe minerale sunt extrem de importante pentru dezvoltarea și recuperarea masei musculare și pot fi obținute prin suplimente.