Keratina este o proteina fibroasa produsa de organism si prezenta in par, piele si, de asemenea, in unghii. Are rolul de a lega si de a proteja celulele. Parul obisnuit se rupe mai usor si se murdareste, deoarece keratina produse de corp incetineste procesul de crestere si de formare a lui. 

Tratamentul cu keratina are ca scop sa refaca keratina deteriorata din firul de par si sa refaca structura parului pentru a arata si a se simti mai frumos si mai suplu. Acest tratament este o optiune populara la nivel mondial pentru parul deteriorat, oferind ultimele beneficii in materie de ingrijire a parului.

Ce este Tratamentul cu Keratina?

Tratamentul cu keratina este un tratament intens care consta in aplicarea unor produse speciale pe par. Aceste produse conţin keratina, protein si sulfat de sodiu, care se lasa pe par pentru a-i oferi rezistenta si luciu si a-l restaura. De obicei, tratamentul este realizat de un stilist profesionist si dureaza intre o ora si trei ore, in functie de grosimea si lungimea parului si de starea lui. Dupa aplicare, parul ar trebui sa ramana remodelat timp de 3-5 luni, in functie de tipul de tratament si de factori precum stilul de viata, tratamentele de par deja realizate si, in general, starea parului tau.

Care sunt avantajele tratamentului cu keratina?

Tratamentul cu Keratina ofera parului o varietate de beneficii, incluzand:

• Refacerea parului deteriorat: Tratamentul cu keratina se concentreaza asupra restructurarii parului gros, deteriorat si puternic degradat. In timpul aplicarii, keratina se infuzeaza in par, reparand toate firele deteriorate si oferind parului un aspect lucios, sanatos si seducator.

• Parul neted si lucitor: Keratina este utilizata pentru a netezi parul si a reduce parul cret, buclele si onduleurile. Tratamentul completeaza si hair-ul drept si se bucura de stralucire si suplete.

• Reglarea umiditatii: Keratina ajuta la reglarea si mentinerea umiditatii optimale a parului. Ajuta la prevenirea distrugerii parului cauzate de uscarea excesiva sau de temperatura si umiditate excesive.

• Prevenirea despicarii: Tratamentul cu keratina ofera protectie durabila parului si preveneste despicarea si ruperea. Aplicandu-se pe varfuri, parul va fi protejat si impermeabil la alti factori agresivi.

• Reducerea timpului necesar coafarii: Tratamentul cu keratina reduce timpul necesar pentru coafarea parului. Se bucura de o alunecare ferma si parul se stilizeaza mai repede.

Cum se realizeaza tratamentul cu keratina?

Exista mai multe tipuri de tratamente cu keratina disponibile pe piata. Este important sa alegi un tratament care sa se potriveasca tipului tau de par. In cazul in care parul tau este uscat si deteriorat, tratamentul cu keratina revitalizanta este una dintre cele mai bune alegeri. Inainte de aplicarea tratamentului, parul va fi curatat si uscat cu un uscator de par. Dupa aceea, produsul tratamentului se va aplica pe par pe intreaga suvita. Apoi, parul se indreapta cu o placa de intins parul. Cu cat temperatura este mai mica si cu cat se pastreaza mai mult timp, cu atat tratamentul este mai eficient. Dupa intindere, parul se va spala pentru a elimina excesul de produs.

De ce sa nu alegi un tratament cu keratina?

Desi tratamentul cu keratina poate fi foarte eficient, exista anumite persoane care ar trebui sa se fereasca de acest tratament. Acest tratament nu este adecvat persoanelor care au parul subtire, deoarece produsul tratamentului poate sa ingreuneze parul. De asemenea, acest tratament nu este potrivit pentru cei care isi vopsesc parul in mod frecvent, deoarece produsul poate smulge culoarea mai usor. De asemenea, persoanele care sufera de alergii ar trebui sa se abtina de la tratamentul cu keratina.

In concluzie, tratamentul cu keratina poate fi o modalitate excelenta de a oferi parului un aspect frumos si sanatos. Este o modalitate usoara si eficienta de a trata parul deteriorat, uscat si cret. Tratamentul ofera parului un luciu si suplete si ajuta, de asemenea, la prevenirea despicarii. Desi ofera numeroase beneficii, tratamentul nu este potrivit pentru toata lumea. Cea mai buna modalitate de a determina daca tratamentul cu keratina este potrivit pentru tine este sa mergi la un stilist calificat si sa ceari avizul lui. El iti poate oferi informatii detaliate despre produsul tratamentului si cum te va afecta aceasta solutie. Cu siguranta, daca tratamentul cu keratina este potrivit pentru tine, tu vei obtine rezultatele dorite.