Vremurile se schimba si caracteristicile casei unui om s-au schimbat si ele in timp. Lasand la o parte elementele complementare, cum ar fi decoratiunile si schimbarile de infrumusetare, un factor tot mai important pentru stilul de viata al persoanei de astazi poate sa fie “cat de sanatos este mediul in care locuieste “.

In acest context, incercarea de a face locuintea mai “sanatoasa” a devenit din ce in ce mai raspandita. Aveti nevoie de diferite tehnici si tactici pentru a face asta. Pentru a vă îmbunătăți eforturile, iata cateva sfaturi pe care le puteti aplica pentru a obtine o casa mai sanatoasa.

  1. Introduceti plante naturale

Plantele naturale pot oferi beneficii in casa dumneavoastra. Echipa de cercetare a raportat ca au devenit extrem de importante in reducerea efectelor negative cauzate de aerul poluant si a problemelor de sanatate in interiorul caselor si al spatiilor comerciale.

De asemenea, acestea ne poate distrage atentia de la alte aspecte cum ar fi stresul si anxietatea. Plantele sunt considerate utile din punct de vedere al frumusetii si pot umple rapid mici spatii sau centrele de atractie ale casei.

  1. Exercitati controlul asupra daunatorilor

Ei bine, ce am vrea sa spunem aici este ca daunatorii sunt o problema majora impotriva careia este necesara o solutie rapida. Cea mai buna abordare impotriva rozatoarelor ar fi sa recunoasteti existenta lor si sa gasiti solutii pentru a-i elimina.

Acest lucru se poate face, de obicei, prin remedii pe bază de erbicid sau momeala ca unui dispozitiv sau senzor pentru a prinde animalele, cunoscute ca inventii mecanice care pot fi achizitionate de la magazine de specialitate.

Munca voastra nu se termina aici. În ciuda a ceea ce cred multi de obicei, produsele toxice nu sunt recomandate pentru a depăși problema cu șoarecii. Acestea pot contribui numai la expunerea voastra si a oamenilor din jurul vostru la substante chimice nocive.

  1. Instalati sisteme de filtare a aerului

Filtrele pot facilita reducerea emisiilor, cum ar fi alergenii si poluantii din aerul care patrunde in casa. Ele pot ajuta la formarea unei bariere de protectie impotriva oricaror daune provocate de aceste elemente daunatoare.

Filtrele pot ajuta, de asemenea, la controlul proliferarii bacteriilor si al mirosurilor neplacute. In plus, acestea pot ajuta la eliminarea mirosurilor neplacute, eliminand in mod eficient umezeala excesiva in casa.

De asemenea, s-au dovedit ca filtrele pot imbunatati calitatea aerului chiar si in zonele de lux din case, cum ar fi bucatariile, bai sau camerele de relaxare. Acest lucru se intampla din cauza materialelor speciale folosite la executia instalatiilor.

  1. Curatati regular intreaga casa

In timp ce un spațiu care poate trimite imediat in minte un sentiment de curatenie si prospetime poate implica instalarea unor elemente decorative in diverse spati, curatarea este, de asemenea, importanta.

Curatarea carpeticilor si a pardoselilor ar trebui sa fie primul pas pentru a intari acest sentiment in casa. Este indicat sa curatati cu atentie o gama variata de produse, cum ar fi prezervative, insecticide, solutii chimice speciale, perii, etc.

De asemenea, nu strica niciodata sa curatati geamurile si ferestrele pentru a se bucura din plin de vederea spre locurile ce va inconjoara. Aceasta este calea cea mai buna de a obtine un interior luxuriant si stralucitor care sa se remarce la fiecare urcare pe treapta.

  1. Experimentati cu diverse surse de lumina

Utilizarea alcătuirii potrivite a luminii in casa este esentiala. Utilizarea unor surse inteligente de lumina cum ar fi ledurile pot contribui la economia de energie si la reducerea costurilor.

Puteti jongla, de asemenea, cu diversi stilistici pentru a obtine o nota moderna sau poate putin rustica, cum ar fi utilizarea veiozelor pentru a aduce un aer clasic si intim. Puteti folosi, de asemenea, scafe, spoturi si veioze din aceeasi gama, creand o nota unitara.

Cea mai buna abordare este sa jonglati cu gama larga de lumini si umbre pentru a obtine raspandirea optima a luminii si a obtine exact ceea ce iti doresti in casa ta.

  1. Elegantati peretii cu vopsele non-toxice

Atunci cand va decideti sa decorati si sa va reconditionati peretii, aceasta este poate cea mai buna alegere pe care o puteti face in ceea ce priveste introducerea unei vibrante in locuinta dumneavoastra.

Pentru a obtine cea mai sanatoasa vopsea, trebuie sa alegeti intre o gama variata de vopsele non-toxice si ecologice pentru a crea un sentiment de confort si pofta de viata. Aceste vopsele pot, de asemenea, sa neutralizeze mirosurile si sa faca un spațiu mai primitor.

De asemenea, pot oferi un plus de frumusete casei si o eticheta estetica – toate acestea ajutand la ameliorarea starii generale a aerului si implicit a starii tale de spirit.

  1. Adaptati stilul de a trai

Adaptarea stilului de a trai in principalele zone ale casei tale poate fi un element cheie in obtinerea acelui climat sanatos in interiorul locuintei. Acest lucru se poate realiza prin atingerea unei notitizari ecologice si prin eliminarea toxinelor.

Puteti introduce putina comoditate, folosind astfel elemente cum ar fi saltele organice, tapiterii, lenjerii, perne si avand grija la materialele pe care le folositi.

De asemenea, puteti aduce schimbari mici si emblematice, cum ar fi controlul temperaturii aerului si a umiditatii, folosite pentru a obtine confortul si suprafata optime. Acest lucru poate contribui cu siguranta la caldura si caminul firesc pe care il cautam noi toti.