Animalele de companie sunt un adevarat cadou de la natura pentru copii, deoarece acestea ii ofera un sentiment de siguranta si le ofera prietenie. Acestea ii ajuta sa se simta mai increzatori si sa le fie mai usor sa se deschida si sa participe la socializare, ceea ce este foarte important din punct de vedere emotional. Animalele de companie ofera copiilor lectii de responsabilitate si pasiune, deoarece inainte de a oferi iubire unei alte fiinte, trebuie spreiat intai foarte bine.

Atunci cand cautati cel mai potrivit animal pentru copii, trebuie sa luati in considerare multe aspece, iar aici se regasesc cele mai importante: rasa, varsta, curiozitate, nevoile de ingrijire, locatia, stilul de viata, costurile aferente. Acestea sunt punctele cheie, pe care trebuie sa le aveti in vedere inainte de a aduce un companion acasa.

Un punct important pe care trebuie sa il luati in considerare atunci cand alegeti animalele potrivite pentru copii, este activitatea pe care acestea o necesita. Sa va ganditi ce valori isi va asuma copilul vostru prin alegerea animalului. Va fi el dornic sa isi consume timpul alaturi de animalul lui sau sa urmeze cursuri si competitii?

In acest articol, vom discuta in detaliu despre cele mai bune animale de companie recomandate pentru copii, ce sa faceti pentru a le face fericite si cum sa ii ajutati pe cei mici sa isi asume responsabilitatea.

  1. Tipuri de Animale de Companie si Proprietatile lor

Inainte de a alege pentru copilul vostru un companion animal, trebuie sa luati in considerare cateva aspecte importante. Iata care sunt cele mai cunoscute tipuri de animale potrivite pentru copii si proprietatile lor:

  • Caini: Se potrivesc perfect copiilor de toate varstele. Sunt jucausi si afectuosi, iar acest lucru ii face sa se conecteze usor cu sufletele celor mici.

  • Pisici: Si acestea se potrivesc copiilor de diferite varste, dar cel mai bine se adapteaza celor mici. Sunt prietenoase si le ofera copiilor curaj, incredere si companie si de aceea le sunt atat de dragi.

  • Pisici exotice si alte mamifere mici: Copiii de varsta mica sunt recomandati sa aiba in casa o pisica exotica precum o chinchila, o veverita, o cobaya sau o iepuras, lupoi voalati, etc. De obicei, aceste animale sunt foarte jucause, placute si documents.

  • Reptile, broaste testoase si serpi: Copiii mai mari pot ie alege sa stea cu animale precum serpii, broaste sau orice alt tip de reptile. Satul sa pastreze unul dintre aceste animale nerecuireaza responsabilitate si disciplina.

  • Pasari: Pasarile sunt ideale pentru copiii care se plictisesc repede si sunt in cautare de aventura si distractie mai des.

  1. Proprietati comune ale animalelor pentru copii

Fie ca optati pentru caine, pisica, sau chiar pisica exotica sau reptila, in cazul in care o sa alegi un companion pentru copilul tau, urmatoarele proprietati sunt reciproc intalnite si necesare pentru a veste fericite atatLa copil cat si animalul tau:

  • Afectiunea si Protectia: Trebuie sa va asigurati ca animalul tau se va simti dragut si afectuos cand vine vorba de copilul vostru, trebuie sa-i arate afectiune si sa-l protejeze pe cel mic.

-Socializarea: Aflati daca animalul se simte confortabil in jurul celor de aceeasi varsta, puteti facilita socializarea animalului tau, pentru ca acesta sa se simta bine in preajma altor copii.

-Jucarea: Verificati daca animalul tau are din suficient energie pentru a juca si a face exercitii fizice regulat, asa cum vor face si cei mici. Acest lucru ofera un sentiment de incredere si siguranta atat copilului cat si animalului.

-Curiozitatea: Oamenii copii se vor obosi repede, asa ca cantitatea de curiozitate a animalului trebuie sa fie una ridicata, copiii au nevoie de prezenta unui companion curios.

-Blana sau Pielea: Pielea sau blana animalului trebuie sa fie in regula si sa fie curatata si ingrijita.

  1. Importanta responsabilitatii

Inainte de a aduce un animal acasa, trebuie sa iti pui copilul in situatia de a invata responsabilitatea. Invatand responsabilitatea, cei mici invata cum sa ingrijeasca si sa ofere iubire, sa fie dedicati si sa aiba grija de un alt suflet viu.

A avea grija de un animal de companie poate avea numeroase alte avantaje, cum ar fi faptul ca copiii invata sa fie de ajutor, sa masoare si sa previna, sa se bucure de recreere si necesitatile animalele. Animalele sunt vii si afectuoase si necesita multa ingrijire si responsabilitate.

De aceea, daca va hotarati sa aduceti un animal de companie in casa, trebuie sa invatati copiii sa fie responsabili fata de propriul lor companion. Aceasta inseamna sa ia decizii responsabile si sa ofere atentie si ingrijire animalului lor.

  1. Rase de Caini

Rasele de caini sunt cea mai buna optiune pentru copiii din locuinta, tocmai lor le ofera afectiune, protectie si o prietenie de nesfarsit. Si nu uitati, rasele de caini sunt diferite, fiecare avand nivele si tipuri de energie si personalitati diferite.

Iata cateva dintre cele mai bune rase pe care le puteti lua in considerare pentru copii:

-Cocker Spaniel: Sunt dulci, trandafiri si afectuosi. Ei se simt bine in orice loc si orice conferinta. Sunt energici si jucausi si un companion perfect pentru copii.

-Golden Retriever: Sunt foarte capriciosi, afectuosi si iubitori. Sunt foarte jucausi si vor fi mereu pregatiti sa aleaga joaca.

-Labrador Retriever: Sunt atat de blindati si de energici, se simt in largul lor alaturi de copii si de atitudinea lor pozitiva.

-Beagle: Sunt cunoscuti pentru energia lor efervescenta, gingasia si prietenia lor.