Acneea este o condiție medicală comună, care poate afecta oamenii de diferite vârste. Acneea este, de obicei, cauzată de creșterea nivelului de hormoni în organism, acest lucru aducând la supraproducerea de sebum, care are ca urmare iritare pielii și apariția diverselor acnee. Acneea poate apărea în diferite forme, cum ar fi punctele negre, pustulele și chisturile. În cele mai multe cazuri, acneea se poate remedia prin remedii simple cum ar fi folosirea produselor cosmetice acneice adecvate, precum și prin continuarea unui stil de viață sănătos.

Simptomele Acneei

Acneea se poate prezenta sub diferite forme, cum ar fi:

 • Puncte negre și albe (comune numite ‘comedoane’).

 • Pustule, care sunt puncte umflate și umplute cu puroi.

 • Chisturi, care sunt puncte ovale, circumferențial umflate.

 • Papule, care sunt puncte mici și roșii.

 • Bozpropozitii care sunt leziuni mari, adesea roșiatice, care poartă deseori cicatrici.

Cauzele Acneei

Una dintre cele mai frecvente cauze ale acneei este supraproducția de sebum, o substanță grasă produsă de glandele sebacee de pe suprafața pielii. Acest sebum poate bloca porii și, prin urmare, restricționează oxigenul și nutrienții care se află în interiorul pielii. Acest lucru poate, de asemenea, stimula creșterea bacteriilor, ceea ce poate cauza inflamații și, în cele din urmă, apariția acneei. Mai multe cauze posibile ale acneei includ:

 • Exces de hormoni. Odată cu creșterea în vârstă, schimbările hormonale se pot declanșa și, prin urmare, cauza acnee. Acest lucru se întâmplă cel mai adesea la adolescenți, cauzând acnee la nivelul feței, umerilor, spatelui și gâtului, dar poate afecta, de asemenea, adulții, ceea ce se numește acnee adultă.

 • Alimentele care conțin grăsimi, carbohidrați și zahăr poate, de asemenea, contribui la apariția acneei și pot face leziunile acneice mai grave.

 • Stresul cronic poate declanșa, de asemenea, apariția acneei și s-a constat că poate crește severitatea leziunilor.

 • Anumite medicamente și produse cosmetice pot cauza iritarea pielii și pot fi, de asemenea, o cauză a acneei.

 • Unele produse cosmetice pot cauza, de asemenea, un risc crescut de apariție a acneei.

Tratamentul Acneei

Tratamentul acneei depinde de severitatea leziunilor și poate include, de asemenea, tratamentul cu medicamente și produse cosmetice. Medicamentele care se prescriu pentru acnee pot include retinoizi, antibiotice sau medicamente hormonale. Aceste medicamente pot reduce inflamația și reduce severitatea simptomelor. De asemenea, produsele cosmetice pot ajuta la atenuarea simptomelor acneei, printre care se numără soluțiile de curățare a pielii, măștile și scruburile. Aceste produse pot fi găsite în farmacii sau magazine specializate și pot fi adesea utilizate pentru tratamentul acneei și al tenului gras.

Din păcate, aceste tratamente nu funcționează în toate cazurile. În aceste ședinte, cu toate acestea, tratamentul acneei poate fi extrem de eficient dacă se respectă direcțiile exacte și se încurajează un stil de viață sănătos. Cele mai bune moduri de a preveni sau ameliora simptomele acestei boli includ:

 • Evitarea contactului cu ochii dacă se suspectează acnee.

 • Durata scurtă a expunerii la soare.

-Spălarea în mod regulat a feței și tratarea zonei cu produse speciale care conțin ingrediente speciale pentru acnee.

 • Folosirea produselor cosmetice acne-friendly, cum ar fi produsele pe bază de ulei, care sunt formulate să nu blocheze porii și să reducă producția de sebum.

-Dieta sănătoasă, ce include multelegume și fructe, nu prea grăsimi sau carbohidrați. Evitarea alcoolului și fumatului poate, de asemenea, ajuta la prevenirea acneei.

 • Încercați să vă relaxați. Dormiți suficient și aderă la exerciții regulate.

În concluzie, acneea este o afectiune comună ce poate afecta persoane de diferite vârste. Există multe cauze posibile ale acestei boli, cum ar fi supraproducerea de sebum, schimbările hormonale și dieta. Tratamentul pentru această afecțiune poate include medicamente și produse cosmetice, precum și adoptarea unui stil de viață mai sănătos și relaxat. Terapia medicamentoasă este de obicei prescrisă pentru cei cu forme severe de acnee, urmând ca, în unele cazuri, aceste leziuni să se amelioreze spontan.