Printre frumusețile vieții se numara moda, sau, mai bine spus, arta de a fi vestit! Cu fiecare an ce a trecut, am vazut glorioasa moda de a se face simțită prin culori și diversitate. A fost, de asemenea, văzut că anumite articole de îmbrăcăminte au ținut pasul cu trendurile regnante, în timp ce altele au dat înapoi ca o creatura înspăimântătoare în lumea modă, până când aerul de demodare a început sa îl înconjoare. 

Din cauza mutațiilor rapide ale modei și apariției constante a noilor trenduri, acest lucru a cauzat ca anumite articole să intre rapid în conul de umbra al modei.

Iată 5 haine vechi-moda care nu mai sunt in trend:

  1. Pantaloni de piele. Acest stil a fost foarte preferat în anii ’80 și ’90, dar în prezent nu mai este cantonat în trendurile moderne. În zilele noastre, pantalonii de piele sunt asociați cu rockerii, iar restul lumii preferă sa poarte blugi sau pantaloni de factor de stil pentru a-si face apariția in tendințe.

  2. Bergantinul. Bergantinul este o jacheta in stil trenchcoat sau dinte care a fost folosita ca marca in industria filmica a anilor ’90. De-a lungul anilor, moda a evoluat, iar acest stil a devenit din ce în ce mai nepopular.

  3. Spūțele scurte. Acestea erau foarte apreciate in anii ’90, insa acum mersul pe stradă cu acest stil se vede doar in filmele vechi. Norma astazi este sa porti blugi sau pantaloni evazati, deci acest tip de pantaloni skinny care se ajusteaza perfect pe picioare nu mai este in trend.

  4. Vestele ișicare. Acest lucru a fost un stil preferat în moda high school anilor ’90 și au fost văzute purtând veste vesta de college pe toată strada. Acest stil a fost înlocuit de vestele anne de tranziție pe care ei le poartă în aceste zile.

  5. Bratarii metalice. Acest lucru a fost o moda in industria metalica in anii ’80, insa au demodat foarte repede. În timp ce astazi suntem obișnuiți sa vedem persoane care se bazează pe monitoarele electronicsi harnesmentele de gaming, in trecut cei care purtau aceasta piesa de imbracaminte erau asociati cu fanii heavy metalului.

Motivele Demodarii Pentru Aceste Obicie

În prezent, tendințele modei evolueaza rapid și se adaptează schimbarilor in design si stil modern, ceea ce cauzeaza ca anumite haine sa devina din ce in ce mai demodate și ultimul cuvant în moda sa se schimbe. Din cauza acestui lucru, tendințele in moda din anii ’80 și ’90 sunt acum consideate ultim moda. Printre alte motive ale demodarii lor includ preferinta pentru a pastra tendințele moderne, dorinta de a se diferenția de persoanele ce poarta aceleasi haine și stiluri sale precum și schimbarile in preferintele modei.

Printre exemplele acestor schimbări se numara apariția noilor stiluri în moda de culoare, de la blugi simpli la nuantele de indigo și cenușiu. Aceste schimbari au afectat brusc schimbarile in moda și au reprezentat un nou trend care a crescut rapid. De asemenea, datorită schimbărilor vorbitoarelor in croielile si formele modei moderne, acestea au inspirat designul pieselor de imbracaminte pentru a adopta schimbarile.

În plus, haina majorității persoanelor este de obicei dictată de cultura socială de moda si de preferințele culturale, care cauzeaza ca anumite stiluri sa devina exagerate și în cele din urmă invechite. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca majoritatea persoanelor prefera sa fie avertizati în lumea modei și a stilului, ceea ce cauzează ca anumite articole să demodeze sau sa se schimbe rapid.

Cum sa abordezi Articolele Demodate

Este foarte important sa nu te temi sa preia orice stil sau tendința intreaga, deoarece poți sa-l îmbina bine cu orice ai pe sufletul tău si sa creezi un aspect total diferit. Daca iti doresti sa eviti imaginea precara a relatei tale cu moda, asculta-ti intuitia si urmeaza calea ta prin gândirea învechită si modernă!

Una dintre cele mai bune modalitati de a-ti arata personalitatea si de a lua in considerare articolele demodate este sa îți creezi un stil cu alte piese vestimentare care sa-ti completeze stilul și sa-ti expună adevaratul tu. Acesta poate include adăugarea unui accesoriu precum o geanta sau o pereche de bocanci, asupra piesei care se doreste a fi subliniat. De asemenea, tu poți sa colorezi imaginea prin alegerea cu grija a culorilor, pentru ca acestea sa se potriveasca cu stilul tău și sa te faca sa te simți confortabil cu potrivirea.

De asemenea, este util sa te documentezi cu privire la trendurile modei inainte de a alege o piesa vintage sau o piesa demodata, astfel incat sa creezi un design care sa se potriveasca perfect cu imaginea ta. Aceasta te va ajuta sa te distingi si sa afisezi stilul unic tau, indiferent de tendințele momentului.

Vestimentatia modei schimba și evolueaza constant, aducand noi tendinte si cauzand si demodarea tendintelor precedente.