Lasagna cu branza este una dintre cele mai tradiționale și populare mâncăruri italiene. Indiferent dacă o mâncați la restaurantul Italian local sau rumegându-o din bucătăria voastră, această mâncare este întotdeauna plină de gust și satisfacție. În acest articol, vom explora rețeta tradițională de lasagna cu branza și vom vedea ce opțiuni ai pentru a o varia.

Istoricul Lasagnei cu Branza

Lasagna este o mâncare multicapă, pregătită de secole, care se ivește din pița italiană din secolul al XIII-lea. Originară din Emilia-Romagna și Naples, câteva farfurii concentrate specifice, precum Lasagne alla Bolognese și Lasagne Napoletane, au câștigat recunoaștere și popularitate mondială ale Italiei, fiind consumat degete de dușmani înainte de a se ajunge la versiunea actuală.

Cum sa faci Lasagna cu Branza

Pentru a pregăti o farfurie savuroasă de Lasagna cu branza, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

-2 cani de sos de tomate
-1 cană de parmezan ras
-1 cană cu smântână
-3 căni cu brânză ricotta
-1 ceapă mărunțită
-1 ceapă tocată
-Sare și piper
-Câteva frunze de busuioc
-Ulei de măsline
-2 cani cu pastă de paste
-Folii de lasagna

La pregătirea lasagneiprocesul începe prin încălzirea uleiului într-o cratiță mare. Adăugați ceapa tocată și gătiți până se înmoaie. Apoi, adăugați sosul de tomate și lăsați tigaia la foc mic timp de 10-15 minute, amestecând din când în când. Apoi, adăugați sare, piper și mixați.

În alt vas, amestecați brânza ricotta și smântâna pentru a face un sos cremos.

Scoateți tigaia de la caldură și pregătiți recipientul în care serviți mâncarea. Începeți cu un strat de sos de tomate, apoi adăugați un strat de paste Fusilli și un strat de sos cremos. Repetați stratul de fusilli și sosul cremos și puneți o foaie de lasagna pe partea de sus. Repetați procedeula până când ați terminat toate pastele și sosurile.

Adăugați în final, un strat fin de parmezan și presărați busuioc tocat. Legumele opționale pot fi de asemenea adăugate pentru a adăuga anumite arome.

Puneți forma într-un cuptor preîncălzit la 180°c și lăsați timp de 30 minute sau până când devine aurie și bubuie. Lasagna cu branza e pregătită!

Variante de Lasagna cu Branza

Reteta originară de lasagna cu branza poate fi îmbogățită cu următoarele opțiuni:

-Legume: Ciuperci, ardei gras, roșii, spanac și vinete.

-Carne: Carne tocată, pui, miel, porc, cârnați.

-Sosuri: sos de roșii quatro formaggi, sos de avocado, sos de cremă de ciuperci, sos béchamel.

-Alte: paste fărâmițate, riz din grâu integral, fulgi de ovăz, grâu, quinoa și orz.

Servire

Lasagna poate fi servită cu o salată și vin roșu, astfel încât acesta să se potrivească perfect cu mâncarea. De asemenea, poate fi servită impreuna cu murături și chiar cu diverse alte mâncăruri, cum ar fi cartofi, broccoli sau cartofi piure. Prefer și mai mult, nimic nu înlocuiește aromă și gustul proaspete de la lasagna cu branza atunci când se serveste.

Lasagna cu branza este o farfurie traditionala italiana care oferă un amestec perfect de arome și texturi care vor îmbunătăți fiecare masă. Cu o pregătire relativ simplă și ingrediente accesibile, este un fel de mancare foarte util. Există diferite optiuni de a varia această rețetă pentru a experimenta și a descoperi noi arome și texturi. Lasagna cu branza va completa în mod ideal orice masă, fie numai cu o salata sau alaturi de alte mâncăruri. Cele mai importante sunt să îndrăznești, să experimentezi și să te bucuri de prepararea farfuriilor preferate.