Au fost dintotdeauna momente în care oamenii au adăogat ceva umor sau glume sarcastic laide celebra Laț Divin. Bancurile despre Rai și Iad sunt printre cele mai populare și iubite glume cu care ne amuzăm între noi. Acestea spun o poveste simplă despre ceea ce ne așteaptă după întâmpinarea moarte, ce se întâmplă acolo, sau cum ajungem în Rai, Iad sau Limbă.

Bancurile despre Rai și Iad au devenit mai mult decât principii etice și pedepse criminale. Acestea sunt glume care pot fi împărtășite chiar și atunci când nu avem în vedere judecata divină. Ele sunt o modalitate simplă și creativă de a aduce o mulțime de zâmbete pe buzele tuturor celor care le ascultă sau le citesc.

In aceasta lucrare, vei afla totul despre bancurile despre Rai și Iad, precum și despre câteva dintre cele mai bune și amuzante bancuri de până acum. Să vedem deci ce se află în detaliu.

Bancurile despre Rai și Iad

Bancurile despre Rai și Iad tind să joace liber pe conceptul spiritual al „locurilor” în care se întâmplă minunile și iadul pe care îl experimentează sufletele după moarte. Aceste glume servesc o mulțime de scopuri atunci când percepem lumea în termeni religioși. Ele sunt adesea folosite pentru a ne face viața ușor încărcată și pentru a face relații mai ușoare.

Pentru cei ce cred în ea, bancul despre rai și iad servește dramatic religioasă. Acestea ne ajută să ne raportăm cu ușurință și cu speranță la ceea ce sperăm să se întâmple după moarte. Aceste glume ne oferă o lumină în ceea ce poate părea o întunecată posibilitate de întâmpinare.

Un lucru de asemenea important de remarcat este ca bancurile despre ra și iad invita interlocutorul să se gândească la viețile lor în prezent. Acestea ne îmbie adesea să ne gândim la cum putem schimba anumite lucruri în așa fel încât să ne îndreptăm înspre șansa unei vieți împlinite și fericite în Rai.

Exemple despre Bancuri despre Rai și Iad

În mod ironic, cele mai bune povești de născocit vin în mod frecvent din coridoarele Raiului și ale Iadului, pentru care Ministerul Istorii își aduce aminte cu drag. Iată câteva exemple:

  1. Doctorul și sistemele de detecție: Un om moare, și chiar înainte de a ajunge în Rai, apar echipe de scanners și detectori care scannează trupul și înregistrează fiecare boală și problemă de sănătate. Când acestea sunt înregistrate, trupul sau spiritul se îndreapta către Rai, acolo unde omul primește tratamentul gratuit pe care el sau ea îl meritau.

  2. Pata lui Șerban sau Ispas: Șerban este acuzat de către Iad de a fi mâncat pre mult în tranzit și urmează să se alăture celor din iad. În momentul în care se afla pe pragul iadului, își dă seama că îi lipsește tunica care îi oferă accesul spre Rai. Nu mai ținand cont de vechile reguli, își urmează tovarășul și ajunge în Rai. Ajuns acolo, depistează că echipa de evaluare a ratat o pată pe haina sa care reprezenta limita dintre Rai și Iad.

  3. Popasul lui Ispas la Rai: Ispas a murit și, în încercarea sa de a ajunge în Rai, a ajuns în Iad. Se lasă cuprins de disperare și este nevoit să se schimbe tacticile. Astfel, Ispas a ales să se ocupe de moartea lui Moses pentru a restabili justiția și a se asigura că mormântul s-a deschis pentru toți alegătorii. După meritele sale, Dumnezeu a hotărât să-i acorde un popas în Rai.

Bancurile despre Rai și Iad pot avea și alte teme

Bancurile despre Rai și Iad nu se limitează doar la poveștile de mai sus. Femeia Sap de Iad și Marienbadul de Rai sunt alte două bancuri considerate clasice. Cele două bancuri se referă la limita dintre lumină și întuneric, fiecare încercând să ofere reproșuri sau recompense și mai serioase pentru relele facute de vreo persoană.

De asemenea, bancuri despre Rai și Iad nu se limitează doar la religie. Acestea tratează de asemenea și limita dintre bine și rău, dintre lux și lipsuri, dintre adevăr și minciună, sau chiar dintre umanitate și cruzime. Aceste glume sunt adesea folosite ca mijloc de a ne îndeollicom mai bine propriile decizii și deciziile altora.