Avortul este o procedură medicală și legală prin care o sarcină este întreruptă și fătul este îndepărtat din organismul unei femei sau eșuat în mod natural. Avortul este un subiect controversat și o problemă morală și socială de mare amploare. Considerând că această practică prezintă numeroase conflict, în acest articol vom discuta despre acest subiect, despre motivele ce îi determină pe unii să opteze pentru un avort, simptomele asociate, consecințele și riscurile pe care le implică, cât și despre legislația din diferite țări.

Cuprins:

 1. Definiția cu privire la avort

 2. Motivele care îi determină pe unii să opteze pentru un avort

 3. Simptome și riscuri asociate cu avortul

 4. Legile privind avortul din diverse țări

 5. Operația sau avortul

 6. Riscurile post-avort

 7. Alte informații

 8. Definiția cu privire la avort
  Avortul reprezintă oprirea voluntara sau involuntara a unei sarcini prin diferite metode si tehnici. Majoritatea avorturilor se realizeaza în timpul primei jumătăți ai sarcinii, iar majoritatea interventiilor se realizeaza înainte de 12 saptamani de sarcina. Avortul precoce se realizeaza prin medicamente si interventii chirurgicale, în timp ce avortul târziu se realizeaza prin aspirationare sau chirurgie.

 9. Motivele care îi determină pe unii să opteze pentru un avort
  Pentru mulți oameni, avortul este o soluție la un alta problema medicala spinoasa. Motivele comune ale unei sarcini nedorite care conduc la avorturi includ un mediu putric sau instabilitatea economica si financiara a pacientului, vulnerabilitatea emotionala sau existența problemelor de sanatate. Motivele personale care ar putea determina un avort includ sentimente legate de maternitatea prea devreme, tulburari ale sanatatii mentale sau dificultatea de a se intelege cu mama, tatal sau partenerul.

 10. Simptome și riscuri asociate cu avortul
  O interventie de avort, chiar dacă este o procedura sigură, este însoțită de unele simptome și riscuri. Acestea includ consultații și proceduri pre-avort, anestezie medicala, vărsături, sângerare, durere, simptomele post-avort, complicații ale avortului, infecții, dificultate de a avea sarcini viitoare și boală cronică. Toti acesti factori trebuie includeti în discutia cu medicul inainte de a se lua decizia finala.

 11. Legile privind avortul din diverse țări
  Legile privind avortul variază în funcție de țară. Avorturile cand o sarcina pune in pericol viata mamei sau când exista suspiciunea ca fătul nu este perfect sau când ar exista motive legale sunt premise pentru avortul legal în majoritatea tarilor. Unele tarile, cum ar fi Franța și Norvegia, permit avorturi libere în primele 12 saptamani. Majoritatea tarilor îngăduie avortul dupa 12 saptamani, dar sub reguli stricte. Înainte de avort, femeile trebuie să prezinte dovezi ca au trecut printr-o satisafacere în cadrul unui program special și să fie asistate de o asistenta medicala. De asemenea, exista tarile Rusiei și Irlandei, unde avortul este total ilegal.

 12. Operația sau avortul
  Operația sau avortul consta intr-un set de tehnici medicale inovatoare si specializate folosite pentru întrerupe neplanificata a unei sarcini. Acestea sunt proceduri relativ simple și rapide. Procedurile utilizate în funcție de puntea sarcinii sunt:

• Aspirația sau avortul medicamentos: Aceasta este cea mai simpla procedura de avort și consta in administrarea medicamentelor hormonale care contribuie la întrerupera sarcinii. Acesta este un tratament precoce si eficient, dar poate genera efecte secundare precum greata si vărsături, dureri de cap, diaree si sângerare.

• Operatie chirugicală sau avortul cu curetaj: Este o procedura mai invaziva care consta in indepartarea tesutului preexistent al fătului prin aspiratie median sau incizii. Acesta foloseste anestezie locala sau generala, riscurile fiind leziuni ale tesuturilor vezicii, infecții și șocuri hemoragice, riscuri care nu se inregistreaza la asptirarea sau avortul medicametos.

 1. Riscurile post-avort
  Deși pentru mulți avortul poate fi considerat o soluție la o problemă de durată, el poate, de asemenea, cauza unor complicații post-avort. Acestea includ stări emotionale precum stres, tristete, vinovăție, depresie sau anxietate. Femeile care trec prin aceasta experienta pot suferi si complicatii medicale, precum infecții cu bacili gram-pozitivi, hiperstimulare ovariana sau sindromul ovarului policistic. Avortul se poate asocia de asemenea cu cancerul endometrial, iar femeile care au un număr mare de avorturi pot prezenta riscuri crescute de infertilitate.

 2. Alte informații
  Avortul poate avea consecințe importante asupra vieții și sănătății emotional și fizice a unei femei. De aceea este important să se țină cont înainte de luarea unei decizii, de informațiile și de validarea disponibilă cu privire la avort.