A Fi Mama Singură, Mereu o Provocare
Seri albe sau nopți albastre? Frică pe care n-o poți distruge? O mamă singură de la o vârstă fragedă, o situație ce-n tăcere se-amplifică. Iată ce în des el se-ntâmplă, iar câte mame singure sunt, în lume, doar Dumnezeu știe.

A Fi Mama Singură, Provocările Și Greutățile
Serile albe sau nopțile albastre înseamnă pentru o mamă singură, două capete de semnătură, un pic de emoție și, poate, o durere ce o ține captivă, în această stare, ca într-o nesfârșită poveste. Mereu o provocare, în răstimpuri, chiar și o greutate ce s-a pus pe dieta ei.

Ea pe spate se crede pusă, când se întâmplă ceva ce nici ei nu și-a propus. Ea vrea ca toate greutățile să se-ndepărteze, însă ele se-aștern și pierderea altora prezintează. Mama singură-și vede de ale ei și când ai lângă doar ceea ce-i spune „ei!”, stă între ea și aceștia pe care n-are curaj să-i alunge.

A Fi Mama Singură, O Alegere Conștientă
Mama singură oare ce-i curge prin suflet într-o vecie? Nu poate vorbi și se străduiește-n liniște să-și trăiască singurătatea. Ea alege și știe că, din vina ei, relația a-ncetârcat și-atunci, ca un războinic, hotărârea luată se-ndreaptă spre întărirea libertății de sentiment.

Și ce faci în liniște, privind spre cer când stai în gânduri? Până la urmă ai ales să fii mama singură și singura realitate era aceasta. Încerci să crești cei mai dragi oameni, ții contestații și vorbești despre sentimente, sărbătorești pe alții și te pregătești să realizezi propriile abordări.

A Fi Mama Singură, Efortul În Fundații Și Fundamente
Ce fel de mamă singură să fii? Ești obosită, ai încercat tot ce trebuia să faci, iar tu în viața ta ai la îndemână tot ce-ți poate ține pornind de la tine în sus. Dincolo de a fi mama singură, ești și o persoană în etatea ta, ce știe când să râdă sau când să plângă și, dacă se poate, să câștige un sprijin.

A Fi Mama Singură, Sprijinul Primit Și Cerințele Intime
Mamele singure pot ajunge de asemenea și la un moment de încurajare, de susținere și de acceptare a lucrurilor așa cum sunt ele. Este esențial să-ți recunoști și să-ți împlinești nevoile intime, să fii motivată să ai elanul și dorința de a învăța și de-a folosi acei oameni în care ai încredere.

Ajutorul în vremurile de lipsă poate fi necesar și accesibil câteodată. Sfaturile noastre, când sunt încercate și înțelese de mamele singure, se axează pe conștientizare și validare, pe cunoaștere și pe responsabilizare. Mai întâi, conștientizarea și validarea își manifestă protecția prin acceptarea realității dureroase, sau și pozitivelor, prin care mama singură trece.

A Fi Mama Singură, Când Ți Se Înțelege Și Se Validează Rolul
De ce validare? Pentru că se nasc noi mame singure și, câteodată, li se dă puțină încurajare, dar sunt nevoite să meargă mai departe de unele dintre meritele lor, din ochii oamenilor. Atunci când primiți validare de la alții poți încerca să te integrezi mai bine în societate, acceptându-ți propriile trăsături și încrederea în abilitățile mintale.

Cunoașterea prin educație și prin citirea revistelor și cărților de dezvoltare aduc multă înțelegere. Se cunoaște și mai mult despre ce efort se cere pentru a fi mamă singură și câte energii poate pierde mama pentru a-și îndeplini sarcinile. De regulă, oamenii doresc să știe cum să meargă pe drumul lor, să ia decizii bune și să știe că pot.

A Fi Mama Singură, Echilibrul Și Șerbanții
Echilibrul este dificil de descoperit, de obținut și de întreținut pentru mamă singură.