Bancurile sunt povestiri scurte și amuzante, în general se referă la schimbări cu subiectul unui dialog între mai multe persoane, sau referiri amuzante la situații cotidiene. Acestea sunt destinate pentru a ușura tensiunea unei situații și pentru a provoca râs.

Glumele sunt tehnica pe care o folosesc oamenii pentru a face altul sa rada. Acestea sunt adesea variante scurte sau simplificate ale bancurilor.

Bancurile și glumele, pot avea o influență majoră asupra dispoziției, psihicului și relațiilor sociale. Acestea sunt folosite pentru a ne apropia de ceilalți. Suntem capabili sa ne facem prieteni și bune impresii prin folosirea bancurilor și a glumelor.

Istoria Bancului și a Glumei

Bancurile și glumele nu sunt noi, acestea au fost folosite cu milenii în urmă. Inițial, această tehnica de a se distra începuse cu cântece și poezii care acum sunt cunoscute drept “bârfe”. Aceste erau cântări și poezii care se referă la situații cotidiene.

În anii 1600, bancurile si glumele au început sa ia forma și stilul pe care îl cunoaștem astăzi, chiar și în acea perioada sau folosite de mulți pentru a se distra.

În ziua de azi, prin influența internetului și a textelor scrise, bancurile și glumele sunt acum disponibile tuturor și fără limite. Aceasta a adus bancurile și glumele la nivel global și ne-a oferit acces la milioane de povestioare amuzante.

Beneficiile Bancurilor și Glumelor

Spre deosebire de alte tehnici de a se distra, bancurile și glumele au un impact pozitiv asupra sanatatii mintale si organizarii sociale. Iata cateva dintre beneficiile bancurilor:

● Relaxarea muschilor si a sistemului nervos: prin intermediul rasului, restul muscular se amelioreaza si tensiunea sistemului nervos este reducata.

● Combaterea stresului: prin ameliiorearea situatiei, puteti reduce stresul pe care îl simtiti și ochii sunt mai deschisi, astfel încât sa vedeti latura amuzanta și mai absurda a situațiilor de zi cu zi.

● Socializare: un studiu a aratat ca persoanele care se distreaza prin bancuri sunt mai prietenoase și încrezatoare, comparativ cu cele care nu se distreaza. Acestea sunt mai predispuse sa faca glume și sa contribuie la discuții, împărtășind și propria lor lume de bancuri și glume.

● Îmbunătățirea memoriei și a creativitatei: prin auzul și reluarea bancurilor și a glumelor, ni se exerseaza memoria și creativitatea.

Tipuri de Bancuri si Glume

Există o mulțime de tipuri de bancuri și glume, fiecare cu stilul, caracteristici și întrebări specifice. Unele tipuri populare includ:

● Bancuri cu Blonde: Aceste bancuri sunt, de obicei, despre blonde, sau personajele blond. Sunt, în general, confuze și tontices și ar fi trebuit sa fie comise de blonde.

● Bancuri cu Tentacule: Acestea se refera, de obicei, la oamenii de stiinta sau profesori, care, într-un anumit context, pot fi sau nu tentaculoși.

● Bancuri cu Jocuri de cuvinte: Acestea sunt bancuri care abordeaza sarcasmul si jocul de cuvinte. Acestea sunt utilizate cu scopul de a provoca un ras și conțin uneori dublu sensuri si jocuri de cuvinte.

● Bancuri cu Situații: Acestea sunt bancuri în care se schimba contextul unei persoana sau situații și relaxa atmosfera.

● Bancuri cu paradoxuri: Acestea sunt bancuri foarte amuzante, care folosesc logica aparent contradictorii.

● Bancuri cu intrebari: În aceste bancuri, se folosesc întrebări pentru a provoca râs, fără a răspunde la ele.

Folosirea Bancurilor si a Glumelor în Afaceri

În prezent, bancurile și glumele joaca un rol important în mediul de afaceri. Acestea sunt folosite de către manageri și antreprenori pentru a se conecta cu membri echipei în interiorul și în afara afacerii, pentru a oferi șansa de a socializa și pentru a relaxa in cadrul orelor de munca stresante.

Beneficii cum ar fi râsul si umorul pot ajuta oamenii de afaceri sa-si gestioneze relația cu clienții și pot obține și mai multa încredere și pe scurt îmbunătățesc reputația unei companii.

Dincolo de aceste beneficii, bancurile si glumele sunt folosite, de asemenea, pentru a-i face pe angajati sa se simta mai încrezatori și mai încrezatori și pentru a-i stimula sa vorbeasca deschis.

De asemenea, bancurile si glumele pot imbunatati nivelul de productivitate al companiei si pot crea o atmosfera relaxata, de asemenea. Acest lucru poate improspata ideile și inovațiile si le poate oferi oamenilor de afaceri și angajaților ocazia sa se relaxeze în timpul muncii si sa marturiseasca atitudinea pozitiva.