Rata salbatica este o specie de pasare emblematice ce poate fi intalnita pretutindeni in lume, dar ocaziile de a o vedea au devenit rare de-a lungul anilor. Aceste pasari sunt vulnerabile la diferite pericole, printre care cele mai serioase fiind liberele lor habitate. De asemenea, consumul masiv al curentului electric poate cauza prajirea aparatoarelor de pasari si astfel, a popularilor purtatori de noroc. 

Din fericire, numeroase organizatii si oameni de stiinta lucreaza pentru a proteja rata salbatica. In acest articol se vor esplora mai bine pericolele pentru rata salbatica, cum pot fi ei aparati, castile folosite in acest scop si cum se poate promova protectia acestora.

Afectiunile Ratilor Salbatice

Habitatele Ratilor Salbatice

Una dintre cele mai notabile amenintari asupra ratilor salbatice se bazeaza pe pierderea habitatului. Peste tot in lume, habitate naturale ale pasarilor sunt victima distrugerii a specialitatii planificate sau a altor cauze. Acest lucru provoaca probleme ecologice si duce la pierderea populatiilor de pasari.

Poluare

Exista o documentare vasta care arata ca industrializarea si la poluare pot afecta populatiile de pasari, la fel cum au afectat si alte specii. Contributia omului la poluarea solului si a apei poate afecta somnul, procesul de reproducere si chiar determina ratii sa se dezechilibreze.

Eliminarea Nourasirii

O data cu dezvoltarea industriei si a agriculturii moderne au inceput sa dispara resursele alimentare pentru populatiile de pasari.

Introducerea unor Pradatori

Un alt motiv major pentru scaderea ratei salbatice este adaugarea pradatorilor. Introducera neintentionata a cainilor vagabonzi si a altor mamifere straine sau chiar poate cauza disfunctii ale populatiilor naturale, precum si infectii si boli incurabile.

Cool de Control

De asemenea, prins si adus in captivitate, sau chiar hranit, rata salbatica poate fi controlata sa se inmulteasca intr-un numar mai mare decat numarul natural al ratei.

Protejarea Ratilor Salbatice

Protectia Habitatului

Unul dintre modalitatile prin care ratele salbatice pot fi protejate este crearea si prezervarea habitatului lor natural. Programuri si proiecte ce urmaresc sa prezerve habitatul le sunt oferite de numeroase organizatii si proiecte umanitare, care pot fi indrumate sa contribuie si sa ia masuri legislative si de management pentru protectia habitatului si a populatiilor de pasari.

Educaţia Popoarelor

Educarea publicului este, de asemenea, un mod ideal de a apara si proteja pasarile. Programul educațional va informa publicul despre importanta protejarii ratelor salbatice si poate ajuta la conturarea sentimentelor responsabile. Educarea va produce un efect pozitiv asupra populatiei si poate chiar schimba atitudinile negative fata de rata.

Solutii Lejere

De asemenea, organismele de protectie a pasarilor au venit cu solutii lejere pentru a proteja ratele salbatice. Unele dintre acestea includ modificarea conditiilor de teritoriu, precum si reducerea injuriilor si amenintarilor prin restrangerea accesului la ratie.

Castile Ratilor

Castile sunt una dintre solutiile ideale primite in mod obisnuit de protectia mediului. Castile sunt un dispozitiv mic, care se aplica de obicei chiar deasupra liniei de energie electrica. Acestea sunt, de asemenea, numite linii de curent. Intrebuintarea castilor poate ajuta la hranirea pasarilor si, mai impotrtant, a preveni prajirea lor.

Castile s-au bucurat de popularitate si in randul proiectelor de ingrijire a ratilor salbatice. Ideal ar fi sa se instaleze brate sau chiar sa se dezvolte un habitat si sa se furnizeze ratilor un mediu pentru a se inmulti.

Castile se pot clasifica in functie de materialele si complexitatea lor. Acestea includ:

• Bratul alungit: Acestea sunt construite in asa fel incat linia electrica sa fie lata sub bratul sau, ceea ce limiteaza consumul electric. Acest tip de casti nu este necesar sa fie legate catre partea de jos.

• Caseta de instalare: Aceasta casta este cea mai comuna si are bratul sub forma de caseta. El poate fi inlocuit ușor si este destul de flexibil pentru a proteja pasarile.

• Dispozitive cu rulmenti: Aceste casti sunt mai sigure decat altele, deoarece permit pasarilor sa se bucure de simull liber al ratelor salbatice si sa-si controleze in mod natural starea.

Promovarea Protectiei Ratiei Salbatice

Exista, de asemenea, numeroase metode prin care pasarile salbatice pot fi promovate pentru a se asigura ca exista in mod natural. Acest lucru poate include oferirea de spatii de hranire pentru pasarile preferate de tine, protectia habitatului prin campanii de conservare si chiar adoptarea vietuitoarelor.

Campanii de Conservare si Educație

Numeroase campanii si proiecte au fost create pentru conservarea ratelor salbatice. Aceste campanii aduna si angajeaza membrii care fac eforturi pozitive pentru a promova si conserva populatia de pasari. De asemenea, programe de educare umana si monitorizare asupra ratelor salbatice pot fi construite pentru a preveni potentialele probleme si a ajuta la intelegerea si protectia pasarilor.

Programe pentru Familiile de Ratii

Multi proprietari se bucura sa permita ratelor sa se inmulteasca in imediata lor apropiere. Aceste familii pot fi recunoscute prin oferirea unui habitat natural și a unor rutine de hranire controlata. Acest lucru poate ajuta la cresterea ratelor salbatice, mai ales in zonele populate.

Recunoasterea Ratelor Salbatice

Recunoasterea ratelor salbatice poate ajuta la depasirea multor probleme pe care ratele le intampina in prezent. Utilizarea simbolurilor pozitive poate ajuta la promovarea protectiei si a curtii ratelor salbatice. Aceasta recunoastere poate fi extinsa la nivel global si poate ajuta la sensibilizarea publicului.